Menü ≡

Élménybeszámolók: Innerkrems síterep leírás szállás cikk galéria fórum

Innerkrems síterep értékelése
167 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2020.02.28. MGMM
Tegnap jöttünk haza Innerkremsből. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Először nagyon meleg + erős szél, majd köd, 5 méteres látótávolság, aztán hóvihar nagy hideggel... Tegnapra lett minden tökéletes mikor elindultunk haza.Aki mostanában megy arra jó minőségű pályákra számíthat.
Ettől függetlenül jót síeltünk,én egyébként is szeretem a kihívásokat,gyermekkoromban Csehszlovákiában szinte csak ilyen körülmények közt síeltünk.

VISZONT

Csak az északi oldallal számoljatok a déli oldal bezárt. Ki sem nyitották idén és valszeg már nem is fogják a közeljövőben. Állítólag financiális problémák állnak a háttérben, de olyat is hallottam kint, hogy helyi érdekellentétek miatt van zárva. A déli oldal hianya főleg akkor jelent gondot ha a szél miatt nem megy a 4 uléses bubis, mert akkor marad a síbusz + csákányosok kombináció, kb.10 km pályával, amiért azért lássuk be, nem utaznék és fizetnék feltétlenül ennyit.

Mi pl. a déli oldalban foglaltunk all incl. pályaszállást még ősszel, mikor még szó nem volt a déli oldal bezárásáról illetve ki sem nyitásáról.
Így a hotel pályaszállás mivolta csorbult egy "kicsit". Reggeli és ebéd után az északi oldal irányába még cak-csak, de visszafelé naponta 2x hegyet mászni már nem volt olyan vicces. Főleg a gyerekeknek nem.
Ezeket mindenképp vegye fontolóra aki ide szeretne jönni.
h i r d e t é s
2016.02.23. zhorvat1
2016. februárban voltam a családommal Innerkremsben, szuper élmény volt mindenkinek. A pályák nagyszerűen karban voltak tartva, az összes felvonó működött. A felvonóknál még hétvégén sem volt tömeg, várakozás nélkül lehetett síelni mindegyik pályán.

Van néhány kék pálya is, de többségében piros pályák vannak, annyi könnyítéssel, hogy a meredekebb részekhez készítenek kis megkerülő szakaszokat, hogy a kevésbé profik is le tudjanak síelni rajtuk.

Legkisebb gyermekünk még nem síel, de neki is sikerült elfoglaltságot találni: szánkózhattunk a síiskola melletti ratrakolt dombon, és a szálloda medencéi is nagyon jól jöttek. A kinti melegvizes medence szuper.

Fontos lehet: a síiskola mellett van egy 'varázsszőnyeg' felvonó, de ezt csak az használhatja, aki beíratkozik a síiskolába! Ja, és kisgyerekeknek csak hétfőn indul tanfolyam, érdemes érdeklődni előre, ha kisgyereket akartok beíratni.
2014.01.20. Cornelio
Tényleg az egyik kedvencem lett!
Többen kritizálták a beszámolókban a pályát, de miután főleg régi kommentek, gondoltam írok egy frissebbet is az épp helyszín keresők részére.
Tegnap értünk haza 5 napos síelésből és nagyon pozitív véleményem van mindenről.

Szállás: http://www.berghof-innerkrems.at/in...halt_winter.htm
Kb 10 méterre a 4-es felvonótól és 10 méterre attól a ponttól ahol felcsatolva lecsúszhatunk a 2 üléseshez (30m). Tökéletes léc és bakancs tárolóval, wellnessel rendelkezik, reggeli rendben, szoba egyszerű és tiszta, extra kedvesek, többen beszélnek magyarul, alsó szinten saját sörözővel, esti beszélgetésekhez melegszendviccsel.

Pálya: a hegy egyik oldala (2 üléses) tökéletes kezdőbbeknek, tökéletesen kezelt, lankás kék és könnyed piros pályák. A másik oldal (4-es felvonó) keményebb piros, majd lazítás és kemény piros. Haladóknak tökéletes, fárasztó de imádtam.

Szuper szánkópálya, átlagosnál hangulatosabb hütték, profi és gyors kölcsönző, pici de kedves esti buli helyszín.

Ajánlom mindenkinek, családdal, párban, cégesen. Februárban visszatérünk!
2010.02.26. stspeter
Sziasztok!

Ma gondoltam kipróbálom,az "agyonsztárolt" Innerkrems pályáit. Hát óriási baklövést követtem el!!!
A egy összevisszaság az egész, mind a pályák jelölését, mind vonalvezetést tekintve. A pirosnak jelölt pályák, hol sötétfeketék, hol összeszűkülnek, és felelé kell csúszni, ami enyhe képzavar, de ez a valóság!
A másik oldal háború elötti kétülésese, kb. 20 perc alatt (ha valaki hibázik a ki-beszállásnál, akkor még több) ér a hegyre.
Gondoltam ez egy combos lesiklás lesz, de kb. 4 perc után ismét a felvonónál találtam magam.
A rengeteg höbölgő, cigicsikket liftből kilövő honfitársamról említést sem teszek, hiszen ők nem a síterep "számlájára" írhatók.
30 km-es körön belül tudok 3 olyan területet, aminek a közelében sem léphet Innerkrems!
Szép napot, üdv. minden sízőnek!
Peti
2009.10.23. Viri
Kedves Bebe!

Amit az alábbiakban leírok eléggé friss infó, mert idén januárban Innerkremsen voltam a csoportommal. Ráadásul mi is Millstattban laktunk.
Először is ha még nem láttad, vess egy pillantást erre a térképre!

https://sielok.hu/images/siterkepek.../innerkrems.jpg

Itt láthatod, hogy melyek a kék pályák. Az út baloldalán levő pályarendszert egy 2 üléses lifttel lehet megközelíteni, ahonnan a völgybe a 9-es piros vezet, mely símán megoldható, élvezetes feladat. A fönti 10-12-13-as pályák kiváló gyakorló terepek, szélesek, kellemes lejtésűek, és jó hosszúk.
A jobboldali rendszeren egyetlen rövid kék pálya van a 7-es, amelynek a megközelítése föntről, az 1-es piroson lehetséges, mert a központi parkolóhoz elég messze van, bár ott is van parkoló de busszal nem mindig lehet ott parkolni. A 8-ason szoktak általában edzeni a különböző nemzetek válogatottjai, klubjai. Azt egy meredek csákányos szolgálja ki. A 2-3-as pályák amikor ott voltunk nem üzemeltek, arról nincs infóm.
Ami az egész pályarendszert még szimpatikusabbá teszi, hogy szinte nincs sorbanállás a lifteknél.
Ha a millstatti tónál fogtok lakni, akkor készülj fel olyan 40 perces utazásra oda és vissza egyaránt.
A hütték zölddel vannak jelölve. Mi általában a parkolóház fölöttiben tartottuk déli pihenőnket. Nem túl nagy, ki kell fogni a szabad helyeket. A másik amelyiket ajánlani tudom a kék 10-es melletti Blutige Alm, persze délidőben itt is sokan vannak.
2009.01.06. BigFootFan
Sziasztok!
Én tavaly Januárban voltam Innerkremsben szintén nagyobb baráti társasággal(talán pont emiatt tetszett olyan hú de nagyon Innerkrems :D). De amúgy is pompás kis síterep. Az is nagyon tetszett hogy kb. elvoltunk zárva a ,,külvilágtól'' ebben a völgyben. Mi is a Larchenhof apartmanoknál szálltunk meg(jó szállás).A probléma ,ha jól emlékszem az volt hogy nem volt bolt...Szóval kajáért el kellett menni más hova. A pályák nagyon jók voltak. Az örök kedvencem a ? Piros 2es? Volt a 4 személyes liftből kiszállva balra le. A két személyes lift alatt lejövő pálya délutánra eléggé megolvadt és ebből kifolyólag eléggé tapadt. Ez is mutatja, hogy fantasztikus időnk volt. Továbbá esti síztünk és a csapatból volt aki sífutott is.
Amúgy pedig hóbiztos hely. Ajánlom mindenkinek.Ha nem is tetszene a pálya(ami kizárt) vannak közeli pályák pl.: Katschberg).
Jó havat kívánok minden kedves télisport kedvelőnek. BFF.
2009.01.02. Bertaszilvi
Sziasztok!

Mi immáron 6 éve rendszeresen ide járunk síelni. Ill. idén először nem oda megyünk. Mindig nagy baráti társasággal és március elején. Soha nem fordult elő, hogy ne lett volna hó vagy hogy nem lehet síelni. Nagyon hóbiztos hely, ezen kívül pedig családias, kevesen ismerik, látogatják ezért soha nincs tömeg a pályákon és felvonóknál. Van egy északi oldal, oda egy 4 személyes visz fel. A déli oldal a lankásabb, annak csak egy hibája van, hogy a 2 személyes francia felvonó 18 perc alatt ér fel a csúcsra...Ha gyerekkel mentek a déli oldal lábánál szuper 2 db gyakorló pálya van felvonóval. A síiskolájuk is nagyon jó a gyerekeink szerették. Régebben volt ott Magyar nyelvű síoktatás is a Sport Budatravelnek köszönhetően, de asszem ők már nincsenek 1 éve. Szállást mi mindig itt foglalunk: Ferienwohnungen Lärchenhof, kb 200 m a pályától. Nincs weblapjuk, de Frau Schwarzenbachert kell keresni, tel: 00434735381. Kedves jó vendéglátók. A szállás jó. Van nagy és kicsi apartman is. Hát kb. ennyi jut most eszembe. Ha konkrét infó kell írj nyugodtan.
2008.03.04. fz
Február 3. hetében Innerkremsben síeltem, a tapasztalataim vegyesek.

pozitívumok:
1. A pálya kiterjedéséhez képest egész sok a meredek illetve viszonylag hosszú pálya.
2. Mivel 1500 m körül van a pályarendszer alsó pontja, hóbiztos a hely.

negatívumok:
1. Csak 45 km a pályarendszer, ami osztrák viszonylatban nagyon kicsinek számít.
2. Mindössze egy gyors ülőlift van, ezen kívül egy nagyon lassú ülő, és sok csákányos. A liftrendszer nagyon gyenge.
3. Innerkrems egy felkészülési központ versenyzők számára, így egy pálya mindig le van zárva számukra. A versenyzőpalánták hihetetlen sebességgel száguldoznak a többi pályán is, a kezdőpályán(!) elütött egy szlovén ifi egy srácot a csoportból, aki bordarepedést és agyrázkódást szenvedett.
4. A falu nagyon kicsi, nincs egy normális sportbolt és normális közért.

Összességében nem ajánlom jó szívvel senkinek, mert ilyen színvonalú helyek közelebb is vannak. Egy jobb liftrendszerrel és néhány új pályával megütné a gyenge közepest a hely, így inkább gyenge.
2008.01.21. martasz
Mi január elején voltunk iskolai csoporttal, hó december közepén esett utoljára, de a pályák teljesen rendben voltak, műhó nélkül is, bár helyenként voltak jeges foltok. 4 napos felnőtt bérlet 116 euro (20fő felett van 10% csoportos kedvezmény). Bérletenként 5 Euró kaució, amit a leadáskor visszaadnak, ez a gyerekbérletre is igaz (mágnes kártya, nem kell bérlettartó). Az időnként erős szél miatt a piros/fekete pályás oldalon a négyüléses lift nem működött, de a kétülésessel a másik hegyre lehetett menni. Sok teljesen kezdő gyerekkel is nagyon jól sielhető pálya, széles, jól gondozott, várakozás a felvonónál semmi. Innen elég széles piros pálya vezet le a kétüléseshez, de aki ezen nem tud lejönnni használja a liftet. Az utolsó napon mindenki lejött. Gyakorlottaknak ott a jobb oldali piros/fekete pályás hegy. Az 55 fokos csákányos a feketére visz, azt tényleg meghagytuk a versenyzőknek, most is voltak horvátok edzeni.
A mi csoportunkon kívűl volt kb. még 10-15 magyar, 50-60 német/osztrák. Volt, hogy csak mi sieltük az összes kék pályát. A felvonók használatában segítenek, amint látják, hogy erre szükség van. A Hütték nem túl nagyok, ha a csoport egyszerre érkezik ezt nehezen tudják kezelni, de a második napra felpörögtek, februárra már sztem több magyar csoporttal találkozva nem lesz gondjuk.
Mi jövőre is biztos, hogy oda megyünk, ilyen csoporttal ideális, jól belátható ki merre van és kifejezetten jó gyakorló terep. Egy kis friss hó nem ártana, de addig talán még esni fog! Jó silést!
2007.10.27. Szab
Érdekesek a vélemények. Nekem gyökeresen más tapasztalatom van. Innerkrems szép, vadregényes, érintetlen, nyugodt hely. Télen is, nyáron is, nemzeti parkban található. Jó pályák vannak, de (!) szerintem csak jó vagy nagyon jó sielőknek ajánlott. Nem hiába edzenek itt a horvát, cseh, lengyel, magyar versenycsapatok. Itt találkoztam személyesen a Kostelic családdal edzés közben! :)
http://www.janica.croski.hr/index.p...hp?lang=hr
Meredek fekete vagy erős piros pályák vannak döntően. Viszonylag kevés sielő. Közepes tudással nem élvezetes, kezdőknek pedig kimondottan kerülendő. Kezdő gyerekkel csak 1 pálya sielhető. De a közelben (20 km)ott van Katschberg, az tökéletes minden tudásszinthez, éppen ezért alkalmasabb csoportos sieléshez! Szerintem.....

Sitérkép: https://sielok.hu/images/siterkepek.../innerkrems.jpg
2006.02.15. nahar
Üdv Mindenkinek! Vasárnap jöttünk haza Innerkremsből, igencsak elégedetten. A terep kb.530 km-re van Bp.-től, Gmünd városától nem messze, 10 lift (1 db 4-es buborékos, 1 db régebbi 2-es ülős, 8 csákányos) és 45 km pálya van, ami kiegészülne 60 km-re és 16 liftre, de egy részét felújítják. Érdekessége, hogy itt van az alpesi teljesítménymérő központ és ezért jónéhány olimpiai és vb csapat itt edz. Most éppen a horvátok voltak itt, hihetetlen közelről látni síelni őket. Síhinta alakzatban vannak a pályák, 3 völgyön-hegyen lehet közlekedni. A pályák nagyon szépen gondozottak és voltak olyan órák(!) amikor egyedül voltunk az egész kék pályarészen. Várakozni 4 nap alatt egyszer sem kellett. A piros pályák vezetése nagyon dinamikus és váltopzatos, de volt olyan versenypálya ahol szerintem halandó ember nem megy le józanon. A hozzá vezető csákányos felvonó meredeksége 55% volt! A hó tökéletes, viszont sajnos a a szél minden nap erős volt, ami néhány pályarészen nagyon zavart. Utolsó napra esett 20 cm friss hó, úgyhogy ment a szűzhavazás...:)
Honfitársaink közül szinte senkivel sem találkoztunk, ami nem baj.
Bérletet a car-tournál vásároltuk még itthon, nagyon jó áron (4 nap 18500).

A szállásunk mesébe illő helyen 1300 méter magasan a szomszéd völgyben volt egy 200 éves malomépületben, természetesen gyönyörűen felújítva. 7-en voltunk, de elférnek 9-en is. A háziak lesték minen szavunkat, hihetelen kedvességgel fogadtak (pl.minden reggel friss bocitej, befűtöttek nekünk mire hazaértünk, stb.) Mindennel együtt fizettünk a szállásért 6 napra fejenként 55(!) Eurót(~kb14000/fő). Ez hihetetlen olcsó.

Címük:
http://www.gamperhof.at.tf/

Azért is jó, mert több terepet el lehet érni tőlük 20-30 km-n belül. (Katchberg, Bad Kleinkirchem,...) Mindenkinek csak ajánlani tudom!
További jó telet mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »