Menü ≡

Bata Attila kiemelt beszámolói

2009.02.11. Síterep: Zdiar - Strednica, mások beszámolói
Hát mindig ez van, amikor az emberek mást értenek síelés alatt. Kezdőknek, családoknak kis gyerekekkel teljesen ideális. A falu gyönyörű, bár nagy élet nincs benne.

A márciusi síeléskor érdemes elmenni egy túrára a Zöld-tóhoz. Nem rossz méteres hóban túrázni, és fenn a házban enni valami finomat.
2009.01.29. Síterep: Zdiar - Strednica, mások beszámolói
Szerintem nem kell aggódnotok. Zdiar az egyik leghidegebb szlovák falu, olyan nagyon sok hó nem esik, de az nagyon sokáig kitart.

A környéken lévő pályák ideálisak kezdőknek. Érdemes átmenni a lengyel oldalra, nem pont Zakopanéra gondolok, hanem Bialka Tatrzanska környékére.
2008.01.10. Síterep: Donovaly, mások beszámolói
Most értünk vissza két nap síelés Donovaly-ban.
Szerda.
Voltak velünk kezdők, őket "lepasszoltuk" Pattyski-hez oktatásra, mi pedig a Nova Hola-n kezdtunk. Remek körülmények, kicsit kemény volt a pálya néhány helyen, de nagyon jót lehetett síelni. Egy menet a Telemixxel, + visszacsúszás összesen 10 perc volt. Szinte alig voltak.
Később felül ködös lett, de a domb 80%-a napon volt egész nap.
Délután megnéztük a Zahradiste oldalt, kevés ember, szerencsére, nem kellett várni a lifteknél. Az egy héttel korábbi állapotokhoz képest 10-20 cm friss hó esett, ez jót tett a pályáknak is.
Csütörtök.
Zahradiste oldalon maradtunk, kezdőink bemutatót tartottak a tegnap tanultakból + Nova Hola egész nap ködben volt. Zahradiste részen nagyon jók a hóviszonyok, nem kellett sorbaállni a lifteknél.
Csakazértis átmentünk a másik oldalra, sűrű köd, "emlékezetből" lesíeltünk a pályán. Kicsit melegebb volt mint tegnap, a hó is sokkal lazább állapotú volt.
A pályák és a hó jó mindkét oldalon, de gondolom holnaptól már sokan lesznek.
2007.12.10. Síterep: Saalbach, mások beszámolói
Tegnap este érkeztünk ide sűrű hóesésben. Ma szinte állandóan felhős volt, kis köddel néha, de legalább nem olvadt a hó.
Hihetetlen, hogy milyen sok hó van. Tökéletesek voltak ma a pályák, még négykor is hibátlan állapotban maradtak meg.
Szinte az összes lift megy, és alig vannak a pályákon. Néha kisütött a nap - az alábbi képek akkor készültek. Sajnos most nem tudom rendesen megcímezni őket, a saalbachi Kohlmais lift és Leogang között készültek.
saalbach-4.jpg saalbach-1.jpg saalbach-2.jpg saalbach-3.jpg saalbach-5.jpg saalbach-6.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »