Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

enyediszabolcs kiemelt beszámolói
enyediszabolcs
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Sziasztok,

Mi is most voltunk 4 nap 3 éjszakát Aflenzban. Kifelé az út kényelmesen, pénzváltással, várakozással együtt 3 óra 45 perc volt. Csütörtökön verőfényes napsütésben érkeztünk a felvonóhoz. A leírtakhoz képest sokkal rosszabb beülősre vártam, de teljesen élvezhető. Amikor felértünk, még egész jó volt a hó minősége. A pályák kellemesek, kimondottan kezdőknek, és középhaladóknak ajánlott, de arra mindenképpen alkalmas, hogy 3-4 napot elcsúszkáljon rajta az ember. A kezdők nagyon élvezték, főleg azt, hogy túlzás nélkül az egész rendszerben kb. 5o-6o síelő volt. Nem kellett az embereket kerülgetni, a gyerekeket bátran egyedül lehetett hagyni, a baby pályára könnyen rá lehet látni. A kezdők a helyi síiskola oktatójával gyakoroltak, aki 3 napra, napi 2 óráért 5o EURt kér, és nagyon rendes volt, mert előre tudta, hogy vihar lesz, ezért kezdetnek csak 35 EURt fogadott el. A csoport elmondása szerint nagyon kellemesen, és hatékonyan okított a hölgy, és amit a végén láttam, abból csak ajánlani tudom. Elérhetőség: https://www.ah-aktiv.at . Egyébként még itthon lefoglaltuk az oktatást, és időben a megbeszélt helyen várta a tanítványokat. Pénteken még a felvonó zárásáig tudtunk síelni, aztán sajnos jött a vihar és az eső. Sebaj, ha már ott voltunk, és pocsék az idő, a fórumokon olvasott kapfenbergi fürdőt meglátogattuk. A síbérlet tényleg érvényes volt, bár voltak a csapatban olyanok akiket nem engedtek be a passal. Számla ellenében a szálláson visszakapták a belépő árát. A fürdőt egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon kellemes, és jó kikapcsolódás.
Szállás: A pályától kb. 3 kilóméterre volt, egy nagyon hangulatos 4 csillagos panzió. Az apartmanok modernek, és nagyon jól felszereltek. A legkisebb 3o nm a legnagyobb 8o nm, és mindegyikhez tartozott egy konyha. Szauna használata első nap 7 eur/ óra volt, személyi korlát nélkül, majd a hidegre tekintettel ingyen használhattuk egész nap. Tartozott még egy kandallós közösségi helyiség is a szálláshoz, ami az esti "beszélgetések" helyszine volt.
Tehát az Osztrákoknál megszokott gyönyörű, kényelmes, tiszta, és nagyon korrekt helyen voltunk. Egyébként mindezt 4/3 éjszaka 3 napos bérlettel összesen 125 EURért.
Minden este egy szálloda éttermében ettünk Aflenzben. Vicc, hogy főétellel, és számolatlan kör röviddel, illetve sörrel 7en fizettünk első este 14o EURt, második nap szintén ezen a helyen 14en 23o EUR volt a számla. Tehát nagyon kedvezőek az árak, nem beszélve arról, hogy a kiszolgálás és a vendéglátás valami frenetikus volt, (ráadásul belefutottunk a helyi önkéntes tűzoltók szokásos éves összejövetelébe, amiből fergeteges buli lett) hihetetlenül toleránsak voltak.
Szumma szummárum a pocsék időt ellenére, egy nagyon kellemes 7végét töltöttünk el, és véleményem szerint ha megfelelő a hó minősége, ez a hely tényleg pár napra egy nagyon kellemes búvóhely lehet a szürke hétköznapokban. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Egyébként a jövő héten 13-16ig megyünk vissza, remélem jobb lesz az idő. Ha bárkinek kérdése lenne, illetve csatlakozna a túrához, keressen, a lent megadott elérhetőségeken.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.