Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Eje kiemelt beszámolói

2006.04.02. Síterep: Schnalstal, mások beszámolói
Üdv. Mindenkinek!
Márc. 11-től 19-ig voltunk, 167 Magyar honfitársunk társaságában a Kurtz-ban, de többen voltak más szállodákban is, vagyis sok honfitársunk volt kint. Az idő csodálatos volt, de annyira, hogy idehaza az arcomról, orromról és a homlokomról lehámlott a bőr, a rendszeres krémezés ellenére. Valószínű nem volt elég a 14-es faktorszámú fényvédő. A pályák állapota kitűnő, és csak az erőnlét szab határt a napi síelésnek. Napi átlagban 35-40 km-t tudtunk csúszni (5 óra naponta), és délutánonként 2-3 szor szánkópálya (1 csúszás 3300m). 18 órától pedig uszoda és szauna volt a program. A gleccserről annyit, hogy május 1-én bezárnak egy hónapra, de júniusban újra nyitnak. Sajnos a gleccserek eléggé kopnak mint mindenhol és így próbálkoznak, hogy májusban leállnak a pályákat feljavítani, már az előkészületeket a képen lehet látni, ratrakokkal mély barázdákat csinálnak a pályán kívül, hogy még több havat meg tudjanak fogni, mivel ebben a magasságban a légmozgás (szél) erősebb mint 1500-2000m magasan.
Üdv.:Mindenkinek és kellemes pihenést, felkészülést és esetleg síelést kívánok Eje.
Ui.: A hóolvadásnak azért van pozitív oldala is a Rafting. Aki még nem próbálta csak biztatni tudom, hogy Ausztriában, Slovéniában, esetleg Szlovákiában próbálja ki, hatalmas élmény, vagy a Dunajecen a tutajozást. Az ejtőernyőzésre már nem is agitálok, de aki szereti a kihívásokat az ezt a sportot is kipróbálhatja a Magyarországi Ejtőernyős Klubbokban.
Sch01.JPG
h i r d e t é s
2005.03.28. Síterep: Galyatető, mások beszámolói
Üdv. Mindenkinek!
A március 13-án voltunk itt. Sajnos a pálya alja köves, ráadásul egy olyan tanuló is volt a pályán aki végig keményen ekézve túrta a havat és a pálya alján a kisebb ködarabokat, eléggé elfáradtam mert erősen kellet figyelnem a kavics darabokat, mivel nekem viszont számít a szerelésem, valószínű a tanuló kölcsönzött léccel volt.
Visszatérve a kérdésre Szali a hír igaz, van ratrak, csak az a kérdés, hogy a mostanában átalakult vizisí pályához lehet-e használni?
Sziasztok: Eje.
2005.02.07. Síterep: Schnalstal, mások beszámolói
Sziasztok!
Ismét itthon! Úgy gondolom nem bántuk meg, hogy Schnalstalon voltunk a múlt héten, bár az időjárás lehetett volna egy kicsit kegyesebb (sok volt a szeles napok száma). A helyzet változatlan Olasz temperamentum, kiválló pályák és hó. Az egy hét alatt sikerült 250km.-t csúszni, ha ezt a távolságot elosztom a rám eső költséggel akkor kapok egy érdekes számot (350Ft/km.). Egy másik érdekes szám ami a többi sítereppel való összehasonlításra is jó: A 250km.-t 32 óra alatt tettem meg (7,8km/h). Az ismerőseim azt mondják, hogy a számok alapján jó helynek tűnik, Én szerintem pedig Schnalstal nem csak jó helynek tűnik, hanem valóban jó hely! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egyébként ha jól tudom az idei szezonban/ra eddig több mint 600 Magyar foglalás volt.
Ennyit röviden és tömören, ha kérdés merülne fel, akkor szívesen válaszolok.
Üdv.:Eje.
2004.11.20. Síterep: Schnalstal, mások beszámolói
Helló Szevasztok!

Néhány infó a helyről és az érdekességekről.
Az út Kiskunfélegyházától 12 óra kényelmesen autópályán Bécs, Melk, ...Brenner, Bolzano, Merano, Natorno, Maso Corto (Val Senales). A déli út (Graz, Spittal, Lienz, Dobbiaco, Bolzano ....) rövidebb, de télen nem gyorsabb. A település 2011m magasan van, és itt csak szállodák, éttermek, pizzériák, bárok, élelmiszer és sport bolt, bank, sí, bord, szánkó kölcsönző és egy kis kápolna található. A szállodák egy része folyosóval összekötött, alattuk parkoló, de a gépkocsikat a kinti parkolóban is lehet hagyni. A szálloda komplexumon belül lehetőség van, uszoda, szauna, szolárium, konditerem, gyermek játszoház (gyermekmegörzés baby sitter) szolgáltatások igénybevételére. A pályákról, szállodákról részletesebb infó a már jelzett web oldalakon. Kezdőktől a jó sízőkig mindenki talál magának pályát. Van egy 3300m hosszú szánkó pálya is ami délutánonként (14 óra után) jelentősen benépesül (max 100-150 szánkós a pályán). A fenti szállás a Grawand 3212m magasan van. Én úgy gondolom, hogy pihenni nem biztos hogy megfelelő ez a magasság, tapasztalatom az (mivel ejtőernyőzök) ebben a magasságban már ritkább a levegő, kevesebb az oxigén és nem mindenkinek a szervezete tolerálja ezt a terhelést, fejfájást okozhat. Ennek ellenére nem biztos, hogy mindenkinél fellép ez a kellemetlenség. A gleccseren pedig nyugodtan mehetnek a kezdők is mivel 1000-1500m hosszon 229-250m az esés és 200-600m széles (pályától függően). A Gáborról pedig annyit, hogy vállal oktatást is és ha jól tudom egyszeres Magyar és Kétszeres Olasz bajnok és Olasz diplomás síoktató.
Röviden és tömören ennyit, de ha valakinek kérdése van és tudok válaszolni, akkor szívesen megteszem.
A szezonra sok havat és kellemes időtöltést Mindenkinek!
Üdv.: Eje.
2004.10.22. Síterep: Tauplitz, mások beszámolói
Sziasztok!
Én is voltam már Tauplitzban (Tauplitz alm) többször is Szinte januártól áprilisig minden időszakot kipróbáltam nekem a február jött be. Ekkor már nem volt annyira hideg mint januárban (itt voltunk már -18 fokban is ez szőrnyű nem élvezhető).Március, áprilisban, pedid már nem a legjobbak a körülmények (néha el lehet csípni márc. 15 körül friss havat, de ez is bizonytalan). Mi, ellentétben veletek nem Tauplitzban szálltunk meg, hanem Bad Mitterndorfban. Ezen a településen az emberek főleg mezőgazdasággal foglalkoznak (állat tenyésztés ) Rengeteg kiadó apartman, ház, szoba, panzió van a településen. Nem tulzok, ha azt mondom, hogy 2000 fő-nek tudnak szállást biztosítani. A településről sajnos még síbusz visz fel Tauplitz-alm-ra, de remélhetöleg elkészül egy ülőszékes felvonó Bad Mitterndorf Zauchen városrészéből egészen fel a csúcsig. Most, ahogy már említettem, busszal lehet menni. Nekem az jött be legjobban, hogy a buszról leszállok Lopernalm-nál és itt ey kb.1100 m.-es csákányos felvonóval fel lehet jutni a csúcsra, visszafelé a 27-es pályán le ami feketével kezdődik és pirosba megy át. A pálya hossza kb.1500-1600m. Vagy acsúcsról a Gipfellift segítségével átjutni a Lawinenstein-re (ebbe az irányba nem kell használni, mert erre lejt), és a 23-as pályán le, majd a 6 személyes ülő lifttel újra fel, át a 27-re majd ott le. Egy kör kb.4000-4500m, naponta 5-6 kört megcsinál az ember és este nem kell ringatni. De ha kész lasz a felvonó, akkor le lehet menni Mitterndorfig (igaz most is, csak busszal kell visszajönni). Ez a pálya viszont szerintem kék jelölést érdemel néhány "pirosodó" (rózsaszin) szakasszal, mint ami Tauplitz-be megy le. Összességében nálunk mindenki megtalálta a magának való kört. A kezdők idiótkáztak aki pedig már bátrabb volt az fentről 14perc 21 másodperc alatt ért le Tauplitz-ba.
Síterepajánló
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 105 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.