Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

dorfield kiemelt beszámolói
dorfield
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Hebalm (bezárt)
2013.03.01.
sziasztok!
mi múlt héten voltunk itt, szerettünk volna kipróbálni egy új terepet, ami nincs túl messze a nyugati határszéltől. Nem találni róla sok mindent, nem túl ismert, viszont jókat hallottunk róla ismerősöktől. Leírom az élményeket, hátha más is kedvet kap hozzá:
Először esős majd havas körülmények között Szombathelyről kerek 2 óra alatt értünk Hebalmra. Ami tetszett, hogy végig autópálya, csak az utolsó 10 km-t kell hegyi úton teljesíteni. Szintén pirospont azért, mert közvetlen a felvonó tetején lehet megállni, ami első látásra furcsának tűnhet (általában ugye lentről liftezünk fel először). Minden ki van írva magyarul, szintén pozitívum, hogy óránként lehet jegyet venni, ami attól a perctől érvényes amikor ki van állítva és onnan ketyeg az óra. Mivel egész nap illetve az előző napokon is havazott, rengeteg hó volt/van a pályán, így méretes buckák voltak a pályán már 11 óra táján, de szerencsére elég könnyű volt a hó. 2 csákányos és az ülőlift működött, mi a korlátozott látási viszonyok miatt (tej köd) inkább a 3-as kék, 4-es piros kombináción síeltünk, ami szerintem jó lejtésű és nagyon széles. Ez utóbbi minden pályáról elmondható. A 2-es pálya csatlakozása a 4-es piroshoz véleményem szerint inkább piros, a feketeként jelölt szakasz szintén inkább piros. A 7-es piros szalaggal le volt zárva. 3 óra környékén már felkapcsolták a világítást így fokozatos az átmenet az esti síelésbe.
Összességében egy családias terep, Hütte nincs túl sok, viszont az árak alacsonyabbak a felkapott terepekhez képest.
Jövő héten ismét megyünk, talán napsütésben kellemesebb lesz bejárni és megismerni.
dorfield
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
sziasztok!
ha már ma erre a pályára esett a választásom leírom a tapasztalataimat:

Kezdjük a pálya megközelíthetőségénél. Kicsit messzebb van mint a többi síterep, nekem kb másfél óra alatt sikerült abszolválnom a távolságot. Odafele az Oberwart-Pinkafeld-Waldbach-Wenigzell-Ratten-St. Kathrein útvonalon mentem, ami a végén annyira kacskaringós volt, hogy azt sem tudtam merre van az arra...meg aztán el is mentem utána másik irányba...Visszafelé Ratten-Pöllau-Hartberg-Oberwart úton jöttem, erre sokkal jobb az út de hosszabb.

A pályák: Szélesek, nekem tetszett a meredekségük, a piros és a kék között nincs nagy különbség, szerintem kezdőként is síelhető, főleg a szélessége miatt, de a haladók is élvezhetik.A "Steilang"-nak nevezett fekete rész egy kb. olyan meredek rész mint St. Jakob-i hátsó pálya alja, vagy ha a Mönichkircheni 4-es liftnél jobbra indulunk lefele.
A térképen Sonnenhangabfartként nevezett pályarész hóhiány miatt le volt zárva, ott már lassan a tehenek fognak legelni. A csákányos lift sem ment, bár a bergfex-en úgy írták.

A hóhelyzetről...hó mint olyan, csak a pályán van, de ott elég, ma sokszor úgy éreztem túl sok is. Hét ágra sütött a nap, délutánra szép kis buckák születtek, amik ahogy az árnyék elérte az adott részt, szépen megfagytak. Napközben is ratrakoltak, bár inkább a hóágyúkat szedték össze, ennek a "mellékhatása" volt a pályák kisimítása...Jég sehol nem volt, fű sem a pályán.

Ha lenne hó, biztos, hogy mennék ide még párszor. Az egyetlen szépség hibája a helynek, hogy szerintem havazás után csak lánccal lehet felkapaszkodni azokon a zergeösvényeken amik a pályához vezetnek....

Ja és voltunk ma vagy 10-en összesen...
dorfield
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2010.03.16.
Sziasztok!
én ma voltam kint a már említett okok miatt:) szóval az elején kezdem: fél 10 körül értem ki (miután otthon hagytam a kabátomat és Oberwartnál jutott mindez eszembe) szerencsére ahol reggel sütött a nap elolvadt az útról a hó, szóval ott lendületet tudtam venni, de kotort rendesen...a parkolóban volt vagy 15 autó, most többségében osztrák (ma senior nap van úgyhogy az átlagéletkor is ennek megfelelően alakult:))
Hát a havat nem kell részleteznem, nem túlzok ha azt mondom hogy jobb volt a hó mint januárban! Reggel mindenhol látszott a ratrak nyoma, vissza lehetett nézni a saját nyomvonalamat, a MK-i részen volt hogy egyedül csúsztam az egész pályám!Mariensee egy kicsit "zsúfoltabb" volt, itt legalább 2 ember volt velem egy időben a pályán:), mivel ennek a pályának az alja alacsonyabban van, ezért lent rendesen olvadt...és persze buckásodott (sőt néhány helyen jég is előjött) de soha rosszabb pályát!Délig tökéletesen sielhető volt!
Aztán délutánra összefagyott a hó, sőt én is összefagytam, úgyhogy fél 4kor eljöttem! Egész nap havazott, hol kisütött mellette a nap hol nem, és persze fújt a szél!
dorfield
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2009.03.11.
én hétfőn voltam, elég kemény volt a pálya, kevés ember volt, ezért még délután is látszott a ratrak nyoma néhány helyen.
Volt pár jeges rész, az egyiken nem figyeltem, sikerült (idén először) felnyalni a pályát, végül is simán kicsúsztak alólam a lécek (kiugrott a vállam:):) bocsi az offért)
Az előbbi napok időjárásához képest elég hideg volt! Szóval a vállam helyretétele után jót sieltünk, füvet, követ nem láttam sehol!A hideg miatt nem is buckásodott.
Ja és összesen voltunk vagy 20an, de akkor sokat mondok!

a mariensee-i oldalra meg inkább kori kéne már...mer hó az nincs alul (hacsak nem hóágyúztak)...
dorfield
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2009.01.24.
Én múlt hétfőn voltam, szupi volt, alig volt ember, volt vagy 30 autó a parkolóban összesen, a pályák is nagyon jók voltak + a hétfő Damentag, ezért a napijegy csak 15 €! volt !
Hétfőn megint tervezem, talán az a kevés hó ami esett javít a pályákon, mert azért itt-ott már látszott a fű...

Hétvégén azért kell várni de én 5-10 percnél még a legnagyobb tömegben sem vártam többet (jól kell helyezkedni...jobb szélről), aki meg egyedül megy, vagy nem fontos a barátokkal együtt felvonózni, jobbról beelőzheti a sort a szingliknek elkerített sávban...A lftkezekő hölgy, ha nagy tömeg van rendezgeti az embereket, és a fennmaradó helyekre beteszi a maradékot...

Remélem segítettem:):)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.