Élménybeszámolók

gi.489 kiemelt beszámolói
gi.489
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2009.02.23.
Én vasárnap voltam fent 3 év után először, sok pozitív és néhány negatív tapasztalattal.

A feljutás kétség kívül necces, de ez senkit se tartson vissza! Reggel 9 körül 5 perces várakozás után begördült Királyrétre a "Nosztalgia járat" feliratú gép. Az utazás gyorsabb (kb. 25 perc) és kényelmesebb volt, mint amire számítottam, bár kihagytam volna a hátulról végig bezúduló kipufogóbűzt. A régebbi próbálkozásokhoz képest (kiszuperált várbuszok, robur, sargent-iskolabuszok) szerintem ez rosszabb, remélem csak átmeneti megoldás.(?)

Fent a pályák állapota felemás volt, a délivel nem volt probléma, annál inkább az északiakkal.
A nagyészaki például abszolut kezeletlen volt, nem értem, hogy ha már végre van hó, mért nem lehetett volna ratrakolni. 2005-ből például kevsebb hó mellett majdnem tükörsima, tömör hóval borított kiváló pályára emlékszem, most tiszta bucka volt az egész.
A kisészaki felső lankásabb része kiváló volt, viszont az utána következő rész meglehetősen köves, foltos. Ez a rész is volt már sokkal jobb kevesebb hóval, ez csak gondosabb pályakezelés kérdése lenne. A kisészaki síelhető része egy terelőkorláttal ért véget, ezalatt gyönyörűen kezelve volt a pálya, csak azt nem értem, minek, ha úgysem lehet rajta síelni.

Az új tárcsás felvonókról csak jókat lehet mondani, bár szerintem szerencsésebb lett volna a nagyliftet megépíteni először, aztán ha az megvan jöhetett volna a már meglévő két kisebb...

Végül pedig ha az ember befejezte fent a síelést, és nem szeretne megint a teherautón zötykölődni, nagyszerű élmény lesiklani/sítúrázni Királyrétig a 8 km-es piros X síúton!!!

Összességéban tehát, bár még sok szempontból átmenetiek az állapotok, csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.