Menü ≡

Probi kiemelt beszámolói

2013.03.06. Síterep: Planneralm, mások beszámolói
Planneralm

A 2013-as SnowShown, melyet a Zemplén Kalandpark területén Sátoraljaújhelyen rendeztek meg, tombola húzáson 2 fő részére 3 éjszakás félpanziós ellátást nyertünk a Berghotel Landgut Plannerhof-ba. A nyereményt kiegészítettük még két fő részére, így az egész családommal elutazhattunk erre a csodálatos osztrák síterepre.
Az első napon -2013.03.02-án szombaton- Aflenz Bürgeralmon síeltünk, mely útba esett,így egy nappal többet hódolhattunk szenvedélyünknek. Planneralmra az esti órákban érkeztünk, egy izgalmas szerpentinen 1600 méter tszf. magasságra, ahol már várt minket az ízletes vacsora, melyet házigazdánk, Beke István vendégváró tüzes pálinkája kíséretével el is fogyasztottunk. Az egész napos síelés és utazás teljesen kifárasztott bennünket, így hamar megkerestük szobánkat és nyugovóra tértünk.
Reggel korai ébredés után,a bőséges reggeli elfogyasztását követően, bérlet vásárlás és indulás a hegyre, ahol szikrázó napsütés és tökéletesen kezelt pályák fogadtak.A szállástól az első felvonó kb. harminc méterre van,nem nagy távolság:). Egész délelőtt folyamatosan pörögtünk a hegyen, ahol hosszú és kb.50-60 méter széles pályákon lehetett tökéletes íveket karcolni a hóágyú mentes, természetes porhóban. Egyébként ezzel reklámozzák ezt a síterepet.Azoknak is ajánlanám ezt a helyet, akik a pályán kívüli sízést részesítik előnyben vagy kedvelik a sítúrázást,hótalpazást, ugyanis több hektárnyi szabad terület áll rendelkezésükre,csodálatos panorámával.
A déli órákban tartottunk egy kis pihenőt és kaptunk szállásadónktól egy speciálisan elkészített ún. "kőlevest". Először nem is tudtam elképzelni, miért is illetik ezzel a névvel. Kiderült, mert ahogy nevezik, azzal együtt főzik is, kővel! Egyébként ezen kívül van még benne hús,káposzta,répa és még sok-sok minden földi jó. A délután első fele a pályán kívüli helyek felfedezésével telt el, lányom társaságában aki egy szűzhavas lejtőn, rutintalanságának köszönhetően,előre terhelt és sikerült a hossztengelyén keresztül a fején át ismét talpra állnia. Szerencsére a puha hó tompította esését, így nem lett semmi baj,csak azon csodálkozott hogy nem lát semmit, mert a szemüvegét belepte a porhó. A nap végére sikerült a család minden tagjának kellemesen elfáradni,sőt volt aki sajnálta hogy 15.55-kor már csak egyszer tudunk felvonózni és lecsúszni zárásig. A vacsoráig hátralévő időt pihenéssel,regenerálódással töltöttük.
A szobánk és a hotel egész területén a tisztaság és a vendégek minél színvonalasabb kiszolgálása volt jellemző. Az alkalmazottak hozzáállása az ételek minősége, mennyisége magas színvonalú. A háromfogásos vacsorát követően kis sétát tettünk a sífaluba ami nem tartott sokáig, mert nem egy tömeghely tömegszállásokkal,inkább a pihenésre feltöltődésre vágyóké.Második sínapunkon mi voltunk az elsők a felvonón így nekünk volt lehetőségünk keresztül kasul "összerondítani"; az éjszaka ratrakok által szépen összecsíkozott pályát,szuper érzés volt. Ezen a napon is csodálatosan szikrázó napsütésben síelhettünk,felhőt egyáltalán nem láttunk. Délutánra érkezett 3-4 gyerekcsoport, akiket néha kerülgetni kellett,de a fegyelmezett oktatásuknak köszönhetően nem volt probléma velük. A felvonók zárása után lehetőség volt szállásunkon szaunázásra is, amit ki is használtunk.István tanácsára nem a hideg vizes zuhanyt, hanem a test hóval történő bedörzsölését alkalmaztuk lehűtésként.Elmondása szerint nagy hóesés után csak beleugranak a puha porhóba így hűlnek le. Évek óta nem volt beteg és erre esküszik, na meg a csípős pálinkájára. Ezen az estén sem volt gond az elalvással,hamar álomba merültünk.Terveink szerint még a következő napon délelőtt is síeltünk volna de sajnos egy lázzal és mandulagyulladással járó betegség ezt megakadályozta.Reggeli után útnak indultunk hazafelé rengeteg pozitív élménnyel feltöltve. Aki szeretne ezen a síterepen síelni,pihenni annak bátran ajánlom,indulás és sílécre fel!!!
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a talponsíelők.hu csapatának,hogy a 2.SnowShow-n részt vehettem fiammal és így eljuthattam erre a síterepre!
DSCN1053.JPG DSCN1019.JPG DSCN1065.JPG DSCN1054.JPG DSCN1109.JPG DSCN1062.JPG DSCN1078.JPG DSCN1099.JPG DSCN1049.JPG DSCN1067.JPG DSCN1085.JPG DSCN1042.JPG DSCN1043.JPG
h i r d e t é s
2012.03.10. Síterep: Sátoraljaújhely, mások beszámolói
Sziasztok!!
Ma voltam a hegyen,a pályát tökéletesre sikerült előkészíteni,
A síszakosztályosok már kilenc előtt rótták a köröket,velük együtt kb. 25-30-an lehettünk,de a lejtő teljesen jól vizsgázott:)!!11-ig jó kemény volt utána már egy kicsit puhábbá vált.Sorban állás nem volt,csak néha meg-megállt a felvonó.Valami műszaki gond volt a szerkezettel,de nem derült ki pontosan mi is,legalábbis számomra:).
Aki teheti a következő pár napban mindenképpen használja ki ezt a tavaszi síelési lehetőséget 500 méter tszfm.-on!!!
Én holnap ismét reggel kilenckor kezdek:)
2012.02.12. Síterep: Sátoraljaújhely, mások beszámolói
A hétvégét itt töltöttük 12 éves fiammal és nagyon jól éreztük magunkat a zord időjárás ellenére,ami a déli órákra a napsütötte részeken már elviselhető volt.
A gyerek szombaton snowboard oktatáson vett részt,ami már régi ígéret volt,nagyon tetszett neki.Az oktatók előtt le a kalappal folyamatosan törekedtek arra,hogy a tanulni vágyók minél hamarabb elsajátítsák ezt a szép sportot a síeléssel együtt.
Vasárnapra szerettünk volna még egy órát de nyitástól zárásig minden oktató el volt havazva munkával...persze hétvége.
Most próbáltuk először az új műhavas pályát/én még gyerekkoromban természetes havon/és csak gratulálni tudok azoknak akik ezt megálmodták és létrehozták.Szerintem idővel a gyermekbetegségek is ki fognak simulni,de kezdetnek szinte tökéletes,főleg reggel kilenctől tízig,amíg a tömeg még otthon reggelizik,addig mi a pályán csak föl-le-föl-le...!
A 6-os oszloptól figyeljetek,mert a meredek részen a felvonó nyomvonalában egy két kő már kilátszik,a kétnapos erős szél megtette a hatását eléggé hordta a havat a tetején is.
Aki ezen a pályán elsajátítja a síelés alapjait annak máshol sem lesz gondja a lejutással abban biztos vagyok!
Kívánok a Kalandparknak sok-sok vendéget januártól decemberig és kitartást a még meg nem valósult, de már megálmodott sportlétesítmények felépítéséhez!!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »