Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

vargamarc kiemelt beszámolói
vargamarc
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2019.02.10.
Sziasztok!
Február 4-8-ig voltunk Donovalyban. Az öt napos bérletet már itthon megvettük a Lupus Travelnél, aznap pont jó volt az Euro árfolyama. Egyébként kint minden rendben volt a bérlettel. A 2/A-n mentünk és Ipolyságnál léptük át a határt, Zólyom és Besztercebánya érintésével érkeztünk a sípályához. A nagy tranzit forgalom ellenére jól telt az utunk.
Mind az öt nap a Nova Hola pályáin síeltünk, egyszer-kétszer mentünk át a Zahradiste oldalra éjszakai sielésre. Első nap hatalmas szél és köd nehezítette a sportolást, ezért kevesen jöttek, cserébe szuper volt a pálya. A többi nap viszont gyönyörű napsütéses idő volt, néha egy-két felhő és szellő. A piros 1-es és 9-es pályát viszont minden nap csak 11-ig lehetett normálisan használni, mert utána buckássá és jegessé vált. Sérülések, balesetek miatt, szinte minden nap szükség volt hegyi mentőkre, egy alkalommal mentő helikopterre is. A fölső 2-es pálya viszonylag alkalmas volt egész nap.
Maga a síelés élménye jó volt, viszont a pálya környéke (parkoló) kritikán aluli, 6-8 cm-es jég borította a területet,(úgy tűnt, hogy még a hajlandóság sem volt meg arra, hogy idejében el legyen takarítva a hó) ilyet máshol még nem tapasztaltam.
A Funparkban teljesen kezdők számára adnak lehetőséget síelni tanulni. Egy oktató óra 50 perc, ennek az ára gyerek, illetve felnőtt esetében 29-31 Euro + 6-8 Euro a tanpályára való belépés. Lehet választani magyar és szlovák oktatók közül, aki teheti és szeretné, hogy gyermeke tudjon síelni,vagy aki felnőttként szeretné most kezdeni, azoknak mindenképpen ajánljuk az ottani síoktatást!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.