Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

jkosi kiemelt beszámolói
jkosi
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2018.02.09.
Sziasztok!
Ígértem egy beszámolót.
Febr. 1-4. csütörtöktől vasárnapig voltunk a Chopokon. A szállásunk kb. 30 percre volt Németporubán (Zavazna Poruba). 8-an voltunk, köztünk egy 6 hónapos csecsemő, közepesen síelők, teljesen kezdő, majdnem kezdő emberkék. Logisztikázva, de azért sikerült összehangolni a sokféle igényt, beleértve, hogy senki se töltse "egyedül" a napot.

Az északi oldalt síeltük be. csütörtök-pénteken esett valamennyi hó, szombaton tiszta napsütésünk is volt, vasárnap megint kis havazás. Amikor havazott, akkor fent a csúcson és közelében rövid, 8-10 méter volt a látótávolság.
A pályák jó állapotban voltak, találkoztam olyannal is, ahol alig volt még bejárva, igaz, az feketének jelölt volt.
Mi a Biela Put központot neveztük ki saját telephelynek. Részben a kezdő pályák miatt, nagyobb részt pedig a kisbaba miatt. (Róla később írok még)
A kezdők a 13-as, majd a 10-es pályán illetve annak felső szakaszán síeltek. A többiek szerteszét. 1-2-szer a csúcsra is felmentünk, de pl. vasárnap a látási viszonyok miatt inkább az alacsonyabban futó pályákat használtuk.
Sokszor Lukova volt a kiindulás a csúszáshoz.
Csütörtökön pár órát nem járt a B4-es felvonó, a 12-es pálya tetejétől, ami csak azért volt akkor zavaró számunkra, mert a 13-as pálya alja volt a csomópontunk.
A babánál váltottuk egymást, ezért fontos volt, hogy jó érkező-induló csomópontunk legyen. Így a 10-es pálya alja lett az új csomópontunk.

A babával kinézte a feleségem a Grand hotel földszintjét, a nagy aulából nyílik egy kisebb gyerek játszó szoba (bölcsis-ovis korosztálynak), és egy nagyobb szoba, ahol - gondolom szállóvendégek számára - a nap folyamán 1-2-szer foglalkozás volt. Délidőben rendszeresen üres volt (12-15 óra közt). A feleségem nyugiban tudott szoptatni, senkit nem zavart semmiben és őket sem más.
Hangsúlyozom, hogy nem ott voltunk megszállva, s ennek ellenére bátran használhattuk. A feleségem egyeztetett az egyik angolul jól beszélő animátorral erről az első napon. Volt hogy a társaságunkból még 1-2-3 személy is betért oda pihenni, melegedni hozzájuk. A síbakancsot a szálloda ajtajában levettük (láttuk azt is, hogy néhányan mások is így tettek (két ajtó között)). Szőnyegpadló van. Pelenkázó is a női WC előterében.
Bevittük magunkkal a cuccok egy jó részét (hátizsák, babakocsi, ez-az) , a sícuccot meg ,a kinti szálloda előtti illetve más léctartóknál hagytuk. Nem lett semmi bajuk. Láttunk más otthagyott babakocsit is pár órára egy-egy terasz szélén.
Érezhető többlet volt látogatószámban a hétvégi napokon.
Csüt-pénteken 9 óra körül érkeztünk, akkor még volt fenti parkolásra mód, a hétvégén ez (9 körül) már későnek számított, így a lenti parkolóból (P5 - Outlet shop/auto camping) autóbusszal kellett felmennünk (a babával egyik autó fel tudott menni, külön kérve ezt).
Minden pályát megnéztünk, a Lucky is ajánlható inkább kezdők számára, hasonló a 10-es pályához, de lényegesen hosszabb, ugyanakkor gyakorlatilag - mivel több felvonó szükséges hozzá - a többi résztől némiképp elzárt.
Zahradky-nál tapasztaltam hosszasabb várakozást napközben (hétvégén - 10-15 perc), a levegő hőmérséklete -2 - -6 fok körül volt végig, értelem szerint fent, és estére hidegebb. Az utak a havazás ellenére jól járhatók voltak.
Gopass konstrukcióval vettük előre a síbérleteket, érdemes kihasználni a kedvezményeket (sok kicsi sokra megy)!...
Érdemes nagyon tudatosan előre körülnézni, hogy milyen bérletek milyen kondíciókkal válthatók meg. Pl. nekünk, annak ellenére, hogy a feleségemmel váltottuk egymást a síelésben/baba felvigyázásban, amikor lehetett, mégis megérte 2 db teljes 4 napos bérletet váltani, mert pl a du-i bérlet csak 1 euróval lett volna olcsóbb, de így mobilabbak voltunk (a bérlet nem átruházható, kamerával figyelik is a használókat).
A gopass rendszer mintha a 10-es pályát nem helyesen számolta volna a km-ek rögzítésekor, amúgy érdekes játék figyelni az aktuális helyzetet esténként. A 10-es pálya szélén egy kisebb szlalompálya is van, amelyen időmérés és később letölthető videó is biztosított.
A gopass telefonos alkalmazása tényleg mintha kicsit jobb lenne a webes felületnél.
Időközben szükségünk lett egy sícipő bérlésre, ez a pályáknál sem irreális, de valamivel olcsóbb a parkolónál lévő kölcsönzőnél, csak figyelni kell arra, hogy ugyan minden nap (hétvégén is) nyitva van, de 5-ig vissza kell juttatni a sícipőt.
Jó síelést, üdv!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.