Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

s.andi kiemelt beszámolói
s.andi
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2014.02.16.
Csabor felkeltette az érdeklődésem, hogy meglátogassuk az első csúszásaink sí terepét. Sokáig jártunk ide ,akkor még az 1-es pálya kezeletlen, természetes havas volt, a domb alján egy balos,(most hálóvan) liba sorban a faág alatt el, majd megereszteni ,hogy a dombra felcsússzunk és választás a fekete 10-es ami a "siratófal " volt( most zárva hóhiány miatt) a buckáival vagy kicsússzunk a 9-es pálya cső részéhez, ami akkor még szűk és mindig jeges volt. A 10-es volt a nyerő, később szoktunk rá a mai 1-es vonalára. Talán utoljára mikor voltam, már megvolt a Telemix lift és elkezdték kialakítani a mai 1-es pálya mai vonalát.
Na ennyi a múlt.
Gyönyörű napsütésben érkeztünk reggel 1/4 9 körül,a Nova Hola P1 parkolóban az utolsó előtti autó voltunk akit beengedtek. Kicsit tovább van egy nagyobb P2 parkoló. Gyors öltözés , bérlet vásárlás és irány a hegy. Sor semmi , már a liftben is ülünk. Fent kis panoráma fotózás és nézegetés . A hó, jót tett neki a csütörtöki havazás, de a tavaszias idő miatt a hó megereszkedett, de ez ilyen.Először az 1-es, most is kíváló a lejtése, ,következő kör a 9-es, az is jó de nem kedvencem a lapos átcsúszás a cső előtt, de ez is olyan mint máskor, a közös szakasz az lankásabb ezért alkalmas akár carvingra is, kevésbé buckásodik.
Harmadik kör a 2a, aminek a felső része az első évben a mumus volt, a lenti szakasz számomra új, a lift mellett erdő írtással lett egy új pálya. A tányéros- vártam hogy felemeljen induláskor a csillagos égbe, majd a következő pillanatban a földbe azaz a hóba ver , na ez kimaradt, talán javult valamit? bár amikor a meredekhez értünk ott megpróbált kidobni, emlékeztetve , hogy hol vagyok valójában.
Aztán jöttek a felhők és egyre túrtabb lett, jöttek a kamikázék is akik élvezik , hogy a léced orrától 10cm-re fordulnak, de eljött a dél és kiürült a pálya és a parkoló is. Délután a felhő és a kicsit hűvösebb idő hatására jobb lett a hó.
Nagyon jót síeltem , tudtam, hogy ez egy tavaszi síelési filling, nem kell tőle mást várni. A pályán hó volt, jég nem jött elő.
A "hütte", Pod Magura éttermébe mentünk be, fokhagyma levest (1,6€) piritott zsemle kockával ettem, nagyon finom, (nem tejszínnel készült), másodiknak nokedli bryndzával és tepertővel (3,6€), szintén finom.
Az út, ha túl jutottunk a 2/A-án, akkor tele van tér figyelő kamerával, Rétságről mikor kimegyünk már a táblán túl a drága fotókat készítő apparát.
Szomszédaink se bizzák a véletlenre. A rendőr autók műszerfalán is kamera van, egyterüek tetetjén kamera, a második és harmadik falu túl oldalán már a táblán túl a fix mérő készülék, számos térfigyelő kamera.
P1100222.JPG
P1100220.JPG
P1100227.JPG
P1100229.JPG
s.andi
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Nem tudom melyik irányból veszitek be a hegyet. Ha Malga Ciapela-ból gondoljátok akkor számítsatok rá ,hogy lesz egy kis sorban állás a nagy kabinra. Ha napsütés van akkor megéri mert fent csodálatos a kilátás és a hó is kiváló. Sajnos a téképen szereplő "45" lift már nem jár, a nyomát se láttam 2011-ben már, így csak a kabinnal lehet feljutni a gleccserre.2005-ben még használtuk a 45-ös liftet.
Parkolni a nagy kabinnál is ingyen lehet.Nekünk jobban bejött a parkolás a Passo Fedaia-n felfelé haladva a 14-as lift felső állomásánál levő hütte melletti parkolóban. Ide vissza lehet csúszni és ha nem a gleccser a cél könnyebben át lehet jutni az arabbai oldalra a 13-as ülővel (Passo Padon).Vissza felé figyelni kell a 10-es lift utolsó indulására mert akkor jöhet a síbusz,( a 12-es lift megvárja az utolsó 11-es lift utasát!!) ami a bérlettel ingyenes, de nem próbáltuk.Arabba irányába a 11-es lift a kulcs. Innét csak lefelé kell csúszni.
Arabba parkolását nem ismerem.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.