Menü ≡

royalszebi kiemelt beszámolói

2017.02.11. Síterep: Malbun, mások beszámolói
Igazi gyöngyszem messze Magyarországtól, kicsit furcsa is pont ez miatt. A pályarendszer ha lehet ilyet mondani kicsike, de van erős fekete, szélés piros és tökéletes lankás kék. Nagyon sok család van kisgyerekkel ez miatt elsőre zsűfoltnak is tűnhet, de aki felveszi a hely ritmusát tökéletes üres pályákat is talál minden fajtából a maga idejében. A hely itteni árakhoz képest "olcsó" és sokféle jegy van, félnapos, 2-3 órás és pont redszer is van. Aki erre jár megéri felnézni a Rajna völgyéből ebbe a paradicsomba.
h i r d e t é s
2015.03.11. Síterep: Krippenstein, mások beszámolói
A cím: 3 nap a paradicsomban!

Szombat vasárnap és hétfőn voltunk ezen az isteni helyen. Március első hévégéje és minket 35 cm friss porhó várt. (Nagyon nagy szerencse kísér ebben az évben, 1.5 méter friss havat kaptunk a 11 napban amikor síelni mentünk)
Senkit ne riasszon el, hogy hétvégén látogassa meg ezt a hegyet, olyan mint más nagy síparadicsomoknál egy hétköznap. Parkoló mérete mutatja, hogy ide bizony nem a tömeg jár síelni. Csak a fanatikusabb fajtából valók. Ennek két egyszerű oka van: Kevés a freerider turista és ezen az áron ennél jobb pálya sízési lehetőségek vannak a környéken. Pályán nem is síeltünk csak amennyit muszáj volt az átcsúszó szakaszokon.

NAGYON FONTOS off piste sízés csak ésszel és/vagy vezetővel. Itt nem véletlenek a figyelmeztetések, itt az életével játszik az ember, de ha szabályokat mindenki betartja akkor életre szóló élmény. A freeride részek váltakozó nehézségűek, egy hegyoldalon van széles egyenletes rész majd utána, szűk kanyonok és nehéz technikás részek. Kezdő ridereknek nem ez a legjobb hely tanulni, de egy jó vezetővel aki segítőkész bátran el lehet indulni.
3 fő csapás van az egyik leghosszabb a felső állomástól egészen az átcsúszó szakaszig visz le. Nagyából 7 km a hossza, nem játék. Sok helyen vannak táblák amik jelzik, hogy még helyen van az ember majd a végén Exit felirat jelzi hol lehet kikeveredni az erdőből, így nem kell félni hogy eltéved az ember.
A második ennek a hegycsúcsnak a másik oldalán visz le. talán ez a legkönnyebb szakasz itt lehet a legtöbb emberrel találkozni. Van sok széles rész de meredek részek is vannak, de jóval tágasabb a tér az előző lejtőnél.
A harmadik pedig az igazi csemege. Itt csak a középső állomásig lehet lejutni és egy jó 500m-es sétát kell tenni a gerincen. Elhihetitek megéri! Parádés szakasz sok letöréssel, dombokkal a táj gyönyörű! Viszont itt nagyon kell figyelni mert belekerülhet olyan helyzetbe amit csak profik tudnak megoldani. (10-20 méteres ugrások). Fontos ne kövess minden nyomot ész nélkül! Nem tudhatod ki ment le előtted arra.

Hát ennyit szerettem volna összeszedni mivel inkább csak pálya beszámolók voltak az eddigiekben.

Jó csúszást mindenkinek!
2013.07.10. Síterep: Hintertux, mások beszámolói
Nagyon friss élményeinket szeretném megosztani veletek. Július első hetét kint töltöttük a Zillertal-i völgyben egészen pontosan Lanersbach-ban. A program nyári síelés és kerékpár volt. Ha röviden szeretném összefoglalni ELKÉPESZTŐEN JÓ VOLT! Na de kicsit hosszabban is. Télen nem sikerült eljutnom síelni több okból kifolyólag és hát év úgy nem telhet el, hogy nem csúszok a havon. Így eldöntöttük kipróbáljuk ezt a válfaját a sínek. Több helyen olvastam, hogy egyszer ki kell próbálni, de csak ennyi és hogy annyira nem élvezetes meg bla bla bla. Hát szerintem baromira nem így van!

Első napunkon reggel 9kor értünk az alsó állomáshoz,nagyon kulturált terem parkolója van Hintertuxnak, bár itt meg kell említeni télen sztem 8kor megtelik... Gyönyörű napsütés igazi alpesi tökéletesen zöld füves táj fogadott minket Milka bocikkal akkik épp reggeliztek. Felfelé menet azon már kifejezetten izgatottak voltunk, hogy hát ebből hogy lesz hó a tetőn. Hát volt hó nem is kevés és nem is tavaszi latyak hanem igazi jó hó. Az élmény persze, úgy teljes, hogy a pályán csak lézengtek az emberek volt 20-30 versenyző aki épp gyakorolt rajtuk kívül szerintem még ugyanennyi ember lehetett. Egész héten gyönyörű napsütés volt csak egy egy felhő jött és borította be a pályát. Kicsit részletesebben a pályákról a felső csákányos pályák tökéletesek a bemelegítéshez, a 8as jó kis piros pálya mindenki számára élvezhető, de igazából a 3-4 pálya kombinációja az amit az odalátogató használni fog. Tökéletes lejtés nagy széles pálya. Megállapítottuk, hogy ez a nyári síelés baromi jó dolog, nincs baromi hideg -1 foknál nincs hidegebb, de melegebb se. Nincs sor, nincs tömeg a pályákon. Arra kell készülni hogy 9től 1-ig lehet tökéletesen síelni. Valószínűleg nekünk szerencsénk is volt minden nap szép idő volt, síelésre tökéletes!

Délután mindenkinek ajánlom, hogy két kerékre pattanjon! Gyönyörű szép tájakon lehet járni, de azért fel kell kötni a gatyát! Mindenki menjen fel a Hollenstein hüttéhez. Igazi gyöngyszem Lanersbachtól lehet feljutni 5 km hegyi menet, igaz magyar hegyikerékpár viszonylatban autópálya minőségű úton. Fent egy jó csapolt sör mellett lehet gondolkozni, hogy úristen így is lehet élni. Fel lehet menni a Sommerberg központig is, de van válogatási lehetőség rendesen. Nagy előnye a nyári síelésnek, ha rossz idő is van nem a szobában kell kuksolni van ezernyi választási lehetőség kitölteni az időt.

Zárásként annyit, hogy mindenki menjen el nyáron síelni és ne egyszer!!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »