Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

esslegg
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2023.11.05.
Október 31-én és november 1-jén itt indítottuk a szezont a gyerekekkel. A hétfőről keddre virradóra esett kb. 40 cm hó mindenképpen jót tett a pályáknak, így a jég csak itt-ott bukkant elő, főleg a meredekebb részeken. Cserébe viszont már 10 óra magasságában jött a buckásodás ugyanezeken a helyeken - a lankásabb részek jól tartották magukat tovább is.

Összességében jól éreztük magunkat, de arra jutottunk, hogy nekünk ezt az őszi gleccsersíelést nem kell erőltetni (és rájöttem, hogy 15 évvel ezelőtt a haverokkal miért hagytuk abba az okt. 23 / nov. 1. körüli szezonindítást):
*zsúfoltság a lifteknél, főleg reggel a kabinosoknál, de a szerdai napsütéses, munkaszüneti napon kora délutánig 5-10 perc sorbanállás fent is, köszönhetően elsősorban a mindenféle nemzetiségű felnőtt és junior sícsapatoknak / síkluboknak, akik számolatlanul voltak mindehol a hatalmas táskáikkal (+ tolakodás)
*zsúfoltság a pályákon, és mivel az átlagos tudásszint magas, ezzel együtt a többség pályán mutatott sebessége és bátorsága is az, úgyhogy nagyon kellett figyelni
*zsúfoltság a hüttében, 11.30-13.00 között vadászni kellett az asztalt mindkét nap ill. odakéredzkedni másokhoz , elsősorban megint csak a sícsapatok miatt, akik mindent befoglalnak
...mindezt 70+ EUR-os felnőtt napijegyért (+ még a szállás is legalább ennyi / fő / éj).
Az tetszett, hogy belekóstoltunk az igazi télbe, meg a gyerekek is "kipipálták a bakancslistán" a gleccsersít, de mi inkább várunk még 2 hónapot, és megyünk kisebb terepekre ugyanennyi költségért ~2x annyi időt.
(A parkolás a terep aljában viszont profi az ingyenes mélygarázsokkal.)
IMG-4224.jpg
IMG-4228.jpg
IMG-4229.jpg
IMG-4226.jpg
IMG-4227.jpg
Lalo85
7 élménybeszámolót írt
7
7 éve tag
Ausztria
Hintertux
2023.05.30.
A pünkösdi hosszú hétvégén Hintertuxra esett a választásunk egy szezonzáró síelésre. Szállásunk Mayerhofenben volt, így 20 km-t kellett autóznunk naponta a terepig, kb 18 perc volt az út. Közlekedett a 4104-es síbusz a Mayerhofeni vasútállomásról is óránként, 40 perces menetidővel, tehát megoldható így is az eljutás egészen június 2. napjáig bezárólag.

A terep egyhamrada üzemelt, 27 km-nyi pályát lehetett besíelni, a Tuxer Fernerhausig lehett lecsúszni leglentebb. A terepen maximum ha 500 ember lehetett, sorral csak reggel 8:15-kor találkoztunk a völgyállomásnál, ugyanis több csapat, főleg fiatalok (a ruhájuk alapján Münsterből, Seiseralmból, illetve helyiek) edzettek és ők is hozzánk hasonlóan nyitásra ott voltak. Ez reggelente kb 2 perces sorállást jelentett lent, ezt követően nagyon gyakran egyedül felvonózhattunk. A versenyző csapatok lefoglalták a legjobb pályákat (piros 8-as, illetve kék 9-es) délig, utána levonultak, és nyitották meg mindenki előtt ezeket a pályákat. Kedvencünk a piros 3-as és 5-ös, és 11-es pályák voltak, a Gefrorene Wandtól így kicsit több mint 3,5 km-t lehetett egyben lecsúszni a Tuxer Fernerhausig. A hó minősége 11 óráig hibátlan volt, minden éjszaka kifagyott, és a ratrakok is dolgoztak becsülettel, napközben is folyamatosan mentek. A Gefrorene Wand oldal tartotta a legjobban magát, ott még délután sem kásásodott a hó ellenben a Großer Operer oldallal. A funpark üzemelt, sok helyi egész nap gyakorolta a trükköket. Ami feltűnt rögtön, hogy egy szem kezdő, de még középhaladó síelő vagy boardos sem nagyon volt, itt találkoztam a legjobb átlagos tudással, bár ebben nyilván nagyban közrejátszott, hogy a gleccseren zömében helyiek, a közelben lakók, illetve versenyzők voltak, illetve hogy szezonon kívül voltunk. Egyedül a Tuxer Fernerhausban lévő hütte üzemelt, de bőven elegendő volt az is a "tömeg" kiszolgálására, még ebédidőben sem voltak sorok.

Sokan jöttek fel a gleccserre túrázók, illetve nézelődők, de nem zavarta egymást a sportolni vágyó, illetve a nézelődő csoportok. Lazán összejött főleg délelőtti síeléssel a 40+ síelt kilométer úgy, hogy délután már félmeztelenül napoztunk a hütte teraszán nyugágyakon tucatnyi másik emberrel együtt, aminek meg is lett az eredménye egy kiadós leégés tekintetében. A nap ilyenkor május legvégén már nagyon erős, első napon nem nagyon használtam a síszemüvegem, és nagyon erős kötőhártya gyulladást kaptam estére, szóval mindenkinek nagyon ajánlom az ilyen kései időpontban a folyamatos síszemüveg használatot. Sosem síeltem még ilyen későn (eddig április közepe volt a legkésőbb), de meglepően jól tartották magukat a pályák és a hó minősége.

A hütte árak korektek voltak, az ingyenes mélygarázsban is volt hely mindennap az autónak, úgyhogy egy kellemes élménnyel lettünk gazdagabbak, úgyhogy ideális viszonyok esetén bátram merem ajánlani a pünkösdi Hintertuxot.
20230527-101356.jpg
20230528-101212.jpg
20230527-155232.jpg
20230529-105914.jpg
20230527-161702.jpg
arsenal
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2021.06.05.
Sziasztok,

Az osztrák nyitást kihasználva Pünkösd vasárnapi utazással 3 napot síeltünk a Hintertux gleccseren.

Kezdeném a COVID témával. A szabályok konkrétan megvannak fogalmazva, egyikünknek negatív PCR teszt volt angol nyelvű papírral itt 72 órán belülinek kell lennie, nekem pedig egy AstraZeneca oltásom van eddig, amivel mivel több mint 21 napja volt az első alkalom oltottnak minősültem, viszont az oltáshoz kapott kiskártya csak magyar nyelvű szóval egy angol nyelvű nyomtatvánnyal elbattyogtam az oltópontra amit kitöltöttek. Mind a PCR-t és az oltási papírt megnézték a határon, a szálláson már nem. Ugyanígy a pályán a Fernerhausban amikor bemész ellenőrzés és rendesen megnézik, ugyanígy a völgyben a Tennében is. Annyi, hogy, ha aznap megnézték már akkor kapsz egy pecsétet a csuklódra és utána már elég azt bemutatnod. Második nap kértünk a szálláson egy antigén self-tesztet és ingyen, 1 percen belül az eredményről jött is e-mailben, így a lejáró PCR teszt se probléma.

Vasárnap az első felében szakadó esőben mentünk, aztán kisütött a nap és az utolsó 2 óra a már nagyon gyorsan eltelt. Szikrázó napsütés, zöld mezők, havas csúszok, számomra ez így sokkal szebb mint mikor minden fehér, a gerlosi szakasz különösen hangulatos az út mellett legelő tehenekkel. Az esti vacsoránál az látszott, hogy a reggeli havazás után kisütő nappal nem számoltak a síelők, mindenki rákvörös fejjel ült az asztaloknál. Én ilyet még nyaraláson se láttam.

A szállásunk Tux-Lanersbach-ban volt ahonnan 10 perc alatt ott voltunk a kabinos aljában. Első nap nyitásra ott is voltunk, a pénztárnál szóltak, hogy a szél miatt csak a GB3 megy, de ha enyhül a szél a többi liftet is beindítják. Reggel mindenhol fehérség, borzasztó látási viszonyok viszont a hó az jó volt, csak nem tudtuk merre az arra :)
Napközben azért javult a helyzet, beindult a Gefrorene Wand és az Olperer is viszont a Lärmstange 2 zárva maradt.

A második napra havazást mondtak, ami be is jött, de szerencsére így is sokkal jobban lehetett látni és beindult a 6-os ülőlift. Ami most nem is hatos hanem hármas volt a kapacitáscsökkentés miatt. A Lärmstange 2 volt az egyik ok amiért erre esett a választás Mölltal/Kaprun helyett, hiszen így itt volt a legnagyobb kínálat, hiszen ezzel a Kaserer pályáit is be lehet síelni. A nap végén az utolsó fél órára kisütött a nap, fantasztikus volt, csak azt sajnáltam, hogy 3.15-ig mentek a liftek fent, jó lett volna még 4-ig kihúzni a csodás időben.

Az utolsó nap fantasztikus napsütés, az 50% kapacításcsökkenés egyedül a 4-es Fernerhausnál okozott gondot így a napos szerdai napon felfelé és is lefelé is volt sorbanállás.

A hóviszonyok köszönhetőek a hideg áprilisnak és májusnak nagyon jók, a hó minősége a csúcs és olyan 2800 között tökéletes, mintha február lenne. Az alján azért vannak jégrögös, keményebb szakaszok. A hóviszonyok engedték volna a egészen 2100-ig a Sommerberg-ig való lecsúszást, viszont május végén nekiálltak a GB2 tartóoszlopainak a cseréjének ezért a pálya fel lett túrva. A várakozásaimhoz képest így is nagyobb síélményt nyújtott, ilyen viszonyok mellett egyáltalán nem őrült ötlet. Egy 11a-11-3-as kombóval nagyon hosszan lehet csúszni, a 4-es is nagyon tetszett a hóminősége miatt, a 3-ason csúszni a zöldellő völgy felett meg hatalmas élmény. Ugyanígy fantasztikus látvány ahogy az Olperer felába beleakadnak a felhők, egy szóval tényleg magashegyi környezet. Ami még feltűnt, hogy mindenki nagyon jól síel és nem csak az ott táborozó versenyzők miatt.
IMG-1240.jpg
IMG-1229.jpg
IMG-1212.jpg
IMG-1178.jpg
IMG-1419.jpg
IMG-1390.jpg
IMG-1419.jpg
IMG-1490.jpg
IMG-1649.jpg
IMG-1646.jpg
IMG-1613.jpg
IMG-1601.jpg
IMG-1597-1.jpg
IMG-1580-1.jpg
IMG-1475.jpg
Hókupac
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
Ausztria
Hintertux
2018.11.22.
November elején sokat javult a pályák állapota. Esett majd egy méter hó. Megnyitották a Schlegeis pályát és persze a Kaserer oldalt is. A gleccser gyors " fogyásának " látható jele, hogy a 8a fekete Buggelpiste pálya a Gefrorene oldalon még mindig nem síelhető, mert felső harmad részén felszínre kerültek a sziklák, kőgörgetegek.(elfogyott fölüle a gleccser jege). A korábbi években ez a pálya az egész évben síelhetők közé tartozott.
IMG-1303.JPG
IMG-1286.JPG
IMG-1280.JPG
IMG-1293.JPG
IMG-1296.JPG
idavid
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Hintertux
2017.11.04.
2017 október 28-november 2. között voltunk baráti társasságal a Gleccserfesztiválon.

Utazás: szokásosan, a német határnál mind oda-, mind hazafele megállítottak. Erre fél órát érdemes számolni, az ellenőrzésre várók rendszámait elnézéve a "balkáni" népek közé sorolják a magyart.

Szállás: Tux-Lanersbachban újszerű apartman, korábbi évek beszámolóiban leírtak továbbra is élnek, jó szívvel ajánlom ezt a falut szálláshelynek mind elő-, mind főszezonban. A völgyben ingyenes síbusszal közlekedtünk. Reggelente ez kényelmesebb is, a 8:30-as felvonó nyitáskor is csak több 100 méterre tudtak megállni az emberek autóval, kocsisorra érdemes számítani... megjegyzés: az aprés ski partybusz (Tennétől 18:30 és 19:30-tól induló) 2 euró/fő.

2 napon napsütéses idő, remek köröket síeltünk, szerdára elromlott az időjárás, de ködben-hózáporban is tudtunk jókat menni. hátsó (5-ös) pálya szokásosan már délelőtt buckás, az alja jeges, a felvonója lassú...délelőtt a kabinossal gyorsan elérhető Gefrorene Wand-Tuxer Fernerhaus köröket síeltük, a meredekebb (felső és alsó) részek már ekkor is buckásodtak, jegesedés csak délutánra volt. A csákányos felvonóknál délelőtt mindenhol óriási sor, tolakodás, stb., nem érdemes kivárni...délutánra a Gefrorene-Wand-Olperer (csákányossal)-Fernerhaus körök váltak be enyhébb tömegben, illetve a Kaserer hátsó, csákányos pályái 12-13-14 nem buckásodtak ki, remek carving köröket mentünk zárásig.

Tuxer Fernerhaus hütte választéka szokás szerint minden igényt kielégítő (bár helyet nehéz volt találni), árak szokásosak: 15 euróból egy leves + kis adag húsos egytálétel + egy üdítő/sör kijön, nagyobb sor csak délben volt.

Tenne és a Kleine Tenne szokásosan színvonalas bulikat hozott. Mindkét Tennében érezhető a fejlődés, bővültek területben is, a dohányzókat is jobban elválasztották idénre, csak minimálisan volt cigaretta szagú az ember ruhája buli után...

Első nap hóvihar miatt zárva volt a pálya, szerencsére a Gleccserfesztivál szervezői maximális korrektséggel és előrelátással az aznapi bérletet meg se vették, az árát visszaadták. Az általuk szervezett síteszt is elvárásaimon felüli volt, meg is találtam az új lécem :) (Ha másért nem ezekért megéri ilyen szervezett csoporttal utazni előszezonban.)

A hóvihar alatt a fügeni élményfürdőbe mentünk el ( http://www.erlebnistherme-zillertal....at ), ez bő fél óra autózás Lanersbachtól. Gyerekekkel, társasággal is ideális, az élményfürdőzés-csúszdázás után a színvonalas szaunavilágban nyugodt, csendes környezetben tudtunk pihenni - erősen tudom ajánlani a fürdőt akár aprés ski programnak is.


Végére hagynám a szezonnyító gleccserezés negatívumát: nagy tömegben érkező versenyzők és sítáborok. Hatalmas bakancszsákokkal mindent elfoglalnak, sem a hüttében, sem a felvonóknál nem lehet tőlük közlekedni, egész nap stoppolják a Fernerhaus asztalait...a kultúrálatlanságban a spanyolok és az olaszok jártak élen: tolakodnak, lökdősödnek, üvöltöznek, a már teli kabinba még erőszakosan bepréselik magukat, becsúsznak a sor elejére izomból, a liftkezelővel is vitatkoznak, stb...ebédnél többünknek is kiverték a kezünkből a tálcát (persze az okozott kárt nem térítik meg, mivel nyelveket alig beszélnek, csak elmenekülnek meg fenyegetnek!!) nagy rohanásukban...mintha az övék lenne az egész hegy.

Összességében jó besízést zártunk, de nem hiszem, hogy következő években részt veszünk itt szezonnyitó gleccserezésen - arányaiban drága, az időjárásnak nagyon kitett és sajnos népszerűsége miatt zsúfolt terep, az ezzel járó konfliktusokkal. GPS-es trackek alapján felvonó nyitástól zárásig tudtunk annyit ténylegesen síelni, amit máskor egy délelőtt alatt..főszezonban, egy zillertali sítúrát napsütéses időben a gleccseren megkoronázni viszont továbbra is remek program.
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
Ausztria
Hintertux
2017.02.06.
2017.01.31-től 02.05-ig volt szerencsém kipróbálni a Hintertux gleccser síplyáit. A szállásunk Junsban volt elképesztően olcsón, jó áron a környékhez képest, ahonnan a tuxi közpopnti felvonó 6 percnyi távolságra volt autóval. Az 5-ből 3 napot síeltünk itt. Természetesen most is igyekeztünk elsőkként a felvonókhoz érkezni nyitásra, ami szinte minden nap maradétalanul sikerült is. A 3 napból 2 nap volt élvezhető az időjárás, egyik nap idő előtt lejöttünk a hegyről.

Sajnos idén nagyon kevés volt itt is a csapadék, ami érezhető volt a pályák minőségén. Hiába voltak ratrakolva a pályák, a felső néhány cm puhított havat pillanatok alatt legyalulták, így nagyon hamar kijegesedtek, különösen a felvonókhoz közeli alsóbb szakaszok, valamint a szűkebb részek.

Sok legendát hallottam már a barátaimtól erről a helyről, és sajnos csalódtam. Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap.

Pályák:

A felső részen csupa elavult csákányos (???) felvonó, rengeteg "átcsúszó" szakasszal, ami azért szomorú, mert ezek mellet nagyon jó kis pályák vannak (9, 9a, 11, 12, 13). Ezek részemről alapból kilőve, nem a csákányon gémberedve, szélben szétfagyva kívánok elfáradni, hanem a síelés élményben.

A hátsó 5-ös pálya nagyon jó lehetne a csúcsról, ha nem egy csiga lassúságú, őskori 3 üléses felvonó vinne vissza a pálya feléhez (!!!) Itt a fekvés miatt is hajlamos a pálya nagyon hamar szétesni. Szép időben pazar itt a kilátás.

A szaggatott vonallal jelzett piros pályák középen (2, 13, 13a) mind zárva voltak hó hiányában, míg a 2, 2a piros pályák nagyon hamar kijegesedtek.

A bal szélső 1-es piros egyszer lejönni a völgybe nap végén jó, de nem sok élményt ad.

Az 51 EUR-os napi jegyárat irreálisan soknak tartom a kínált pályák mennyiségéért és minőségéért.
soundmind
2 élménybeszámolót írt
2
10 éve tag
Ausztria
Hintertux
2016.11.07.
Hosszú hétvége, igazi lastminute-sízés.

Kedden derült ki, hogy a hétvégét a Hintertuxon töltöm. Pénteki utazás, 3 nap sízés.

A gleccserről facebook-on megjelenő képek jó reménységgel tápláltak, hogy lesz még hó, lesz még lágy lejtő a 3000 méteres magasságban. Volt mindkettő, sőt!

A hosszú hétvége elég sokakat kicsalogatott a hóra, őszintén szólva ennyi embert még nem láttam síterepet elözönleni. A legduvább egyértelműen a vasárnap volt; reggel már nem is engedték fel az autókat a felvonókig, a Hintertux előtti parkolóba terelték a forgalmat. Mindössze a síbuszok közlekedhettek a liftekig, azok is telis-tele emberekkel. Az osztrákok nagyon rugalmasak voltak; a szálláshely buszmegállójánál (Lanersbach) előfordult, hogy annyira tömöttek voltak a felfelé igyekvő járművek, hogy már meg sem álltak. Nagyjából 3-4 perc után azonban már jött is a felmentő járat a hegy felől, és mindenkit felnyalábolva vitte a tömeget a pályák felé. Hatalmas piros pont ezért (is).

Mivel még a felső pályákon honolt csak a hó, ezért alap-állomásként a 2660 m-em fekvő Tuxer Fernerhaus szolgált. Idáig a völgyből még a reggeli csúcsban is ca. 20 perc alatt fel lehetett jutni, hatalmas szállítókapacitással bírnak ezek a gleccserbuszok.

A soha nem látott tömeg viszonylag jól eloszlott a ca. 40 km-nyi pályán. Az Olperer fantasztikus lejtésű kékjeinél -a ködös, hóeséses időszak kivételével- állandó volt a sor, így ezeket a pályákat inkább a hüttézés időszakában látogattam meg. Megérte, tényleg elsőosztályú a pálya, széles, dinamikus kanyargást tesz lehetővé.

Relatív sokan voltak a 3-4-8-as pályákon is, nem véletlenül; piros, jó minőségű lejtők ezek is. Egyedül az 5-ös pálya teteje (később alja) volt az ezen az oldalon, ami a nap folyamán kijegesedett.

Ahol rengeteget lehetett forogni, az a 11-12-es pályák voltak. A nap végéig tartották magukat a pályák, az új lift a Kaserer-hez pedig nagyban tehermentesítette az ezen az oldalon található régebbi felvonók
forgalmát.

A pályák minőségének megtartásához jelentősen hozzájárult a folyamatosan dolgozó ratrakok hada. Egész nap hallható volt a pittyegés, ahogy keresztül-kasul járták a hegyet, és varázsolták újjá a megdolgozott hóréteget.
Megint csak piros pont.

Az időjárás is tökéletesre sikerült. Szombaton kicsit felhős, kicsit napos; vasárnap hóeséses-darás-ködös időt kaptunk. A hétfő volt a hétvége megkoronázása a felhőtlen napsütéssel; természetesen otthonfelejtettem
az UV-védő naptejet, pedig aznap szükség lett volna rá. A Gefrorene Wand 3250 m-es magasságával nem csak a csúszáshoz tökéletes, a kilátás is felejthetetlen innen.

Az infrastruktúra derekasan állta a sarat: a mosdók, hütték a megszokott osztrák minőségben látták el a temérdek sportolni vágyó igényeit. Piros pont.

Korábban nem jártam ezen a síterepen, de most már sejtem, hogy milyen is lehet az élet és síelés az év 365 napján nyitva tartó pályarendszeren. Hintertuxon mind a sportolásból, mind pedig a vendéglátásból maximumot kaptunk. Mindenkit vár a gleccser, érdemes meglátogatni.
hintertux-2016-23.jpg
hintertux-2016-16.jpg
hintertux-2016-19.jpg
hintertux-2016-26.jpg
hintertux-2016-22.jpg
hintertux-2016-10.jpg
hintertux-2016-11.jpg
hintertux-2016-12.jpg
hintertux-2016-21.jpg
hintertux-2016-25.jpg
hintertux-2016-17.jpg
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2016.10.09.
A tegnapi nap folyamán sikeresen szezont nyitottam.
A csúcson fent -8 és kb 20-25 cm friss hó fogadott.
Szokás szerint sok versenyzőpalánta de 1 perctől nem több sorbanállás. Délelőtt szép napsütéses idő aztán később befelhősödött. A meredekebb részeken most még sok helyen előjöttek jégfoltok a kevés hónak köszönhetően.
Sikerült az új 6 üléses liftet illetve a hozzátartozó új pályát kipróbálnom .
Koradélutánra sikeresen elfáradtam. Soha rosszabb szezonkezdést.
20161008-094836.jpg
20161008-090143.jpg
20161008-094936.jpg
20161008-100107.jpg
20161008-101612.jpg
20161008-080704.jpg
20161008-103838.jpg
Hókupac
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.11.12.
Szerencsésen alakult okt.26-ára a Gletscher-feszt.utólsó napjára az időjárás.Igaz délelőtt még felhő ült a hegyre, de 11 óra után előbb csak a hegytető, aztán az egész síterep napos téli arcát mutatta meg, igazából a szezonban ezekben a napokban először.A hét közben esett,kb.fél - egy méter hónak és a pálya előkészítésnek köszönhetően mentek a Gefrorene Wand és Olperer pályáin túl a Kaserer1-2 és amiért ezen a hétvégén Kaprun helyett Tux-ot választottuk,(persze a Gletscher-Fest.-en kívül) hogy a Schlegeis pálya is nyitva volt.A hőmérséklet fent a csúcson és a "teknőben" egész nap mínuszban volt, a Tuxer Fernerhaus -nál és a Schlegeis pályán délután megpuhult a hó, és buckásodott.Hála a délutáni ragyogó, napos időnek , és a sok pályának, zárásra sikerült igazán jólesőn elfáradnunk.
Kep1485.jpg
Kep1422.jpg
Kep1441.jpg
Kep1446.jpg
Kep1453.jpg
Kep1449.jpg
Kep1459.jpg
Kep1463.jpg
Kep1451.jpg
Kep1416.jpg
Kep1471.jpg
Kep1483.jpg
Kep1423.jpg
Kep1371.jpg
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.10.20.
A szokatlan októberi meleg és a kedvezőtlen hóviszonyok minket is ide kényszerítettek a Stubai gleccser helyett . Kicsivel nyitás után érkeztünk- egy baleset miatt- de már ekkor is hatalmas tömeg fogadott minket . Rendkívül lassan jutottunk fel . Felérve gyönyörű napsütés várt ami egész nap kitartott . Teknőben fent délután 1-ig porhavas pályákon csúsztunk aztán néhol már meg meg kapta a nap a havat ami ekkor is még épphogy csak firnesedett.
A fenti rész nagyon jó volt de lentebb már rengeteg jégfolton kellett keresztülvágni magunkat. A mai nap két nagy negatívuma a hatalmas tömeg -15 perces sorbanállások- és a már korai téli árak -48,50 eu/ nap - jelentettek . De jó volt 1 hónap után síelni megint egyet !
20141019-091701.jpg
20141019-092805.jpg
20141019-101959.jpg
20141019-102200.jpg
20141019-102515.jpg
20141019-132917.jpg
20141019-133207.jpg
20141019-141031.jpg
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.09.21.
Elkezdődött !
Elkezdődött mert már muszáj volt neki.
Július eleji szezonzáró után már erős késztetést éreztem magamban a síelés iránt . A 20-i dátumot már jó előre kinéztem az időjárástól függetlenül ami aztán nem is okozott csalódást hisz gyönyörű időben sikerült szezont kezdenem .
A parkolóba érve meglehetősen sok autó fogadott -köztük két magyar is- de ez a pályákon a legkisebb mértékig sem érződött. Nagy ritkán 4-5 csákány is meg kellett várnom de általában csak 1-2 őt .
Rohamosan közeledik a tél ami a hőmérsékletben és a pályák állapotában is megmutatkozott.
Fent a hegyen +2 c volt ebből következtetően firnes hóra számítottam.
De milyen firnes hó ez a május végihez és a júliusihoz képest !!!
Hatalmas a különbség a kettő között !!
Igaz olvad napközben de már közel sem esik szét mint a nyáron és a nyárelőn . A középállomáshoz lecsúszva még kora délután is élvezhető volt a síelés.Buckásodásnak a jelét sem találtam. A déli meredekebb oldal még dél környékén is kemény,karcos volt. A szezonkezdeti apró problémák a talp szorításában jelentkeztek de erőnléti gondok nem adódtak :) A nap második felét egy szaunában történő lazítással töltöttem el. 3 Hét és újra csatolok ,remélhetőleg még jobb hóviszonyok között ! :)
Ja még egy infó ! Jövő héten októberfeszt lesz itt is !
A Hintertux gleccser szeptemberben (Fotó: Robin)
20140920-090535.jpg
20140920-090848.jpg
20140920-093938.jpg
20140920-094303.jpg
20140920-104123.jpg
20140920-081148.jpg
msanyi
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.08.14.
A tavalyi augusztusi után, idén júliusban csúsztunk itt, a képek itt:
https://sielok.hu/fotoalbum/hintert...ux-2014jul/kep/1/

Az első nap nagy köd volt a pályán, a léceket alig lehetett látni, viszont reggel a 10CM NEUSCHNEE felirat fogadott a felvonóknál. Napközben is esett hozzá, a csúcson egész nap fagyott, úgyhogy ha nincs a köd téli körülmények között, fantasztikus pályán, friss havon lehetett volna csúszni. Ahogy tisztult délutánra, úgy lassult a pálya. Az alja a Tuxer Fernerhaus felé nagyon összebuckásodik már korán, kásás, mély hó van.

A második nap mindenféle időjárás volt, eső, havas eső, hó, ködös, borult, napos, hideg, meleg. Érdekes kihívás ilyen folyamatosan, percről percre és méterről méterre változó körülmények között síelni. A parkolókban viszonylag voltak, sokan táboroztak, de a felvonóknál és a pályán ebből semmit sem lehet észrevenni, ráadásul a versenyzők általában csak délig maradnak. A csákányosok 13.30-ig mennek, utána még lehet a kétülésessel és a kabinosokkal csúszni, de jellemzően 2 óra után csak a nagyon elvetemültek maradnak, mert ilyenkorra mindenhol annyira kásás lesz a hó.

2 után érdemes sétálni egyet a völgyben, és a csúcson lévő jégbarlang is megéri a pénzt, érdemes bejelentkezni egy túrára.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2014.07.07.
Na akkor az utolsó fehér foltot ( hónapot ) is eltüntettem a képzeletbeli sítérképemről. Júliusban még soha nem síeltem, most ezt is sikerült pótolnom és most már az év minden hónapjában sikerült síelnem !
A múlt heti Stubai gleccser után a picivel kedvezőbb hóviszonyokkal kecsegtető Hintertuxra esett a választásom.
Rég volt már október mikor utoljára itt jártam .
Lent semmi változás de a a 2660 méteren lévő Tuxer Fernerhaus középállomáson már igen. Elkészült ugyan is az új 10 személyes kabinos lift. Ezt sikerült is egyszer kipróbálnom de bevallom hogy ennek a liftnek ilyenkor nem nagy értelmét látom. Inkább a hidegebb hónapokban tölthet be fontosabb funkciót.
A völgyállomásnál lévő időjárás és a hőmérsékletjelző monitorok + 2 fokot és napos -felhős időt ígértek a hegytetőn ami tökéletesen be is jött.
Az első csúszást az északi oldalon szépen kifagyott kemény havon ejtettem meg. Aztán a másik oldal felé vettem az irányt ahol már nem volt ilyen rózsás a helyzet.
A hóminőség még elég jó volt bár érezhetően sokkal lassabb de hát a pályakezelés az minden kritikán aluli volt !
Soha de soha nem csúsztam még ilyen rosszul ratrakolt pályán !!! Nem tudom mit csináltak itt a ratrakkezelők !
A középállomáshoz vezető 3-as pálya viszont elfogadható volt az első 2 órában de hát ez szokta megadni magát leghamarabb.
Ez most is így történt. 3-4 kör után vissza is mentem a felső részre de már ott is megmutatta magát a július . Dél és egy óra között pedig már szétesett minden pálya hiába a nagy magasság !
A délelőtt folyamán összefutottam 1 perc erejéig Ozsival és csapatával is akik hatalmas "lelkesedéssel" próbálták elsajátítani az osztrák kollégák instrukcióit ! :)
Aztán lefelé vettem az irányt,elég volt ebből a napból -az autónál 29 fok várt- és az egész szezonból ennyi .
80 napot sikerült síelnem a szezonban,soha rosszabbat !! Szeptemberben új lendülettel !
20140706-083826.jpg
20140706-085632.jpg
20140706-091204.jpg
20140706-091207.jpg
20140706-091521.jpg
20140706-094130.jpg
20140706-094720.jpg
20140706-101144.jpg
20140706-114303.jpg
20140706-103836.jpg
20140706-121436.jpg
idavid
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.12.24.
November első hetében voltunk Tuxon.

Utazás #1: szinte végig autópálya. Érdemes Bajorország térképet is betölteni a GPS eszközbe, arra a leggyorsabb...

Utazás #2: Mayrhofen városában szálltunk meg, innen 20 perc autóval 'Tux, (síbérlettel) ingyenes síbusszal bő fél óra. A völgyben jó minőségű az autóút, az eleje rögtön egy szerpentines "mászás" - hólánc nem árthat egy havasabb napon!

Szállás: Alpenresort Thanner (Mayrhofen). Sportboltok, SPAR, hentes, Penkenbahn felvonó az utca végén - főszezonban nem kell elmenni 'Tuxig-; éttermek, sörözők 5 perc sétára, de mégsem érződik annyira központi fekvésűnek.

Jól felszerelt, elegáns, modern apartmanok; fűtőtt bakancs-/léctároló; szuper szaunarészleg. Reggelit kértünk -standard svédasztal-; önellátás esetén friss pékárút kérhetsz az apartmanodba. A Thanner család segítőkész, angolul jól beszélnek - nem csalódtunk, jó szívvel ajánlom őket!

Az üzletek/vendéglátóhelyek többsége december elején nyit, előszezonban főleg orosz-ukrán-lengyel társaságokkal találkoztunk. (Ez általában is jellemző lehet, a boltok nagy részén a 2. kiírás cirill betűs, csak a harmadik az angol...)

Síterep: Gefrorene Wand felőli oldal a nehezebb, az Olperer tövében lévő pályák inkább a komfortosabb sízőknek kedveznek. A hátsó (Kaserer felőli, 11-12) pályák is tetszettek, kellően szélesek a gyakorlásra/oktatásra - viszont a visszajutást biztosító pályát (3) csak utolsó síelős napunkra készítették el. A panoráma mindenhol lenyűgöző. :)

Széles, átlagos nehézségű, alaposan kezelt és jelölt pályák vannak, de a lőtt hó érződött. Délelőtt jók a pályák, délutánra olvadtak, erősen buckásak/jégfoltosak. A hátsó (5) pálya a fekvése miatt olvadt és buckás reggeltől, a felvonója is lassú. (A 2660 méter alatti pályarészek még nem voltak behavazva...pedig főszezonban szuper lehet végig, a gleccser panorámájából az alpesi erdőkig lesíelni!)

Felvonók: a Gletscher Bus szuper (-gyors, -stabil), -bár az egyik viharos nap leállították-, az Olperer és a Kaserer csákányos felvonói is tempósak. A 10-es ülősön talán kétszer utaztunk, de a kezdőbbeknek/tanuló csoportoknak ezt ajánlom, a legfelső (nehezebb) részt így kihagyhatják.

Hütték: Tuxer Fernerhaus (2660 m) minden igényt kielégít, normális árak, bőséges adagok, hatalmas terek, tiszta mosdók, Wi-Fi, terasz, minden ami kell.

Alternatív programok: harmadik napon hóvihar miatt lezárták a pályákat - mi a jégpalotát néztük meg:

http://www.hintertuxergletscher.at/...en/experience/natures-ice...

A hosszú túrára érdemes nevezni, gyönyörű a jégbarlang. A weblapon két dolgot nem emelnek ki:
1. A túra 5-600 méter sétával indul. Ez rossz időben a gleccseren nem annyira egyszerű, főleg a kevésbé kondiban lévőknek - síszemüveg NE maradjon a hüttében semmiképp.
2. A barlangban nedves, fém létrákon is közlekedünk.

A programajánló szerint lehetséges, de fentiek miatt a kemény bakancsban (sí/alpin) történő látogatást NEM javaslom! Saját, síelős sisakot érdemes vinni (kényelmesebb, mint amit adnak...), komoly fényképezős cuccot viszont NE cipelj - nincs igazán idő beállítani egy képet és amúgy is félhomály van.

5 napos bérletből 2 napot tudtunk igazán jól, derült időben/napsütésben csúszni; egy nap kirándultunk; a maradék kettő masszívan ködös, délután pár körre csúszhatóan felszakadozó volt. A ritkább levegő miatt jó kondícióval is bőven elfáradtam nap végére. Érdemes erre odafigyelni, a szokásosnál többet pihenni!

Összességében pozitív benyomást keltett bennem a környék és a síterep. Az időjárás rizikóját bevállalva besíelésre, szezonzárásra tökéletes gleccser a középhaladóktól a versenyzőkig bezárólag - kezdőbbeknek nem igazán vannak pályák...főszezonban a Zillertal 3000 rendszerről egy-egy napra érdemes lehet átnézni, de egész hetes síelést csak 'Tux-ra a jövőben én nem terveznék.

(Fotók később...)
Rera
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.11.21.
Megint a sielok.hu útitárskeresőjének köszönhetem, hogy last minute hirdetésre jelentkezve beférhettem egy kisbuszba. Tuxon még sosem jártam, novemberben még sosem síeltem!!

Mivel nem fanatikusok közé keveredtem (ne legyen telhetetlen az ember lánya!), a helyi közlekedéshez az ingyenes síbuszt vettem igénybe (első nap visszafelé rossz járatra szálltam, figyelni kell, szerencsére időben kapcsoltam). Kaptam besízést napsütésben, besízést ködben, hóesésben, besízést karcolásmentes-ratrakolt asztallapon és túrt pályára esett friss hóban, szóval volt minden! :-)

A bérleten nincs térkép, így kezdetben összevissza síeltem: minden lejtő alján van legalább egy felvonó, a verőfényes napsütésben nem igazán érdekelt, merre járok. :-) Délben rátaláltam a hátsó kék pályákra (a 12-es variációira), akkor Lackóra és Ozsira gondolva csúsztam párat, de a legjobb az volt, hogy a pedál(szerűségem) kezd működni akkor is, amikor nem figyelek rá! Szuper, hogy a 2660-as központban van egy nagy terem, ahol bárki öltözködhet, napközben tárolhatja a cuccát, asztalnál fogyaszthatja a saját elemózsiáját (ki van táblázva a hely: Selbstverpfleger). Egy kis kritika, hogy azért Ausztriától se essünk hasra: ugyanitt, a női vécében nagyon szakadós és vékony papír van, így minden alkalommal ügyesen be kellett nyúlnom az adagolóba, kézzel forgatva a hengert, hogy ne puzzle-t kelljen összeraknom a darabkákból... Jó spórolás, de talán nem kéééne, ha már 47 euró a napijegy. ;-)

Második nap egyre tömöttebb felhő ereszkedett a hegyre, majd a hó is esni kezdett, én meg két tündér német úriemberrel síeltem. Izgalmas volt "érzésre hagyatkozni" a pályán, mivel szinte semmit nem láttam, hiába a kontaktlencse és a látásélesítő szemüveg (HD Vision, egyébként nagyon ajánlom!). Vidáman telt az idő, délután pedig még az osztrák aprés-ski is megmutatta magát nekem (elég érdekes a német nyelvű dum-dum;). Tegnap az időjárás miatt a többiek a hazaút mellett döntöttek, de nekem így is ajándék volt. Zárszóként: I love skiing!!
latvany-reggel.jpg
szuz-palya.jpg
wow.jpg
oktatason.jpg
lejto.jpg
kiraly.jpg
kilatas-liftrol.jpg
az-egyik-piroson.jpg
alkony.jpg
felfele.jpg
en.jpg
reggelente.jpg
Kristina
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.10.29.
Most, 2013. október 23-27 között voltunk Hintertux-on, a gleccserfesztivál idején. A fesztivál szervezése elsőrangú volt, ehhez nem férhet kétség - de itt nyilván nem erről kell beszámolni.
A legtanulságosabb számunkra a szállásfoglalás volt. Ezt mindenképpen megosztanám veletek. Előre szerettünk volna foglalni és így futottunk bele a Hotel Troppmair-ba, ahol kapásból minimum 20 %-kal magasabb árat mondanak, mint amire kb számítani lehet. Jól tudom, hogy rengeteg üres hely van ilyenkor és örülnek, ha kiadhatják, ezért én e-mail-ben "alkudoztam". Ez sikeres volt, de egy nappal az indulás előtt a szállásadó visszaírt, hogy mégsem minden "alles ok", mert mégis az eredeti árat kéri. Ez persze nagyon nem tetszett, felhívtam a "Touristeninformation"-t Finkenbergben és egy nagyon kedves hölgy mondta, hogy "don't worry" úgyis talál nekünk helyet, csak érjünk oda 5 előtt. És így is volt. 5 perc alatt három jobb ajánlatot is adott ott helyben és így kerültünk egy nagyon-nagyon kedves hölgyhöz, Frau Brandacher-hez, aki egyből meghívott bennünket egy "gratis welcome drink"-re és tényleg különösen segítőkész volt. Az apartman konkrétan háromszor akkora volt, mint amit eredetileg foglaltunk és valóban 20 %-kal kevesebbe került. (címet szívesen megadom)
A terep, az időjárás tökéletes volt. A hőmérséklet végig 0 fok körül alakult - ahogy a nap vándorolt, a pályák minősége a szokatlanul enyhe idő miatt kissé változó volt, de semmilyen extra körülmény nem alakult ki. Talán annyit lehet megemlíteni, hogy a déli oldalt, az egyetlen "hátsó" 5-ös pályát alaposan megsütötte a nap, ezért az az egy pálya délutánra kissé megolvadt. Ugyanez volt az alsóbb részeken is, ahol a megolvadt rész éjszaka lefagyott, ekkor rengeteg havat hordtak rá, amit a síelők kb. délre össze-vissza túrtak és sok helyen kilátszott a glatt jég. A probléma azonban kezelhető volt. Aki feltétlenül ki akarta kerülni, az le tudott jönni a kabinos felvonóval is.
Az osztrákokban nem lehet csalódni, a rengeteg síelőt fantasztikus fegyelmezettséggel kezelik, ezért jóllehet most feltűnően sokan voltak, de sehol nem alakult ki 4-5 percnél hosszabb várakozás, a pályákon meg úgyis eloszlott a tömeg. Szóval összességében nekünk minden "alles ok" :) volt.
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.09.15.
ELKEZDŐDÖTT !

Júniusi síelésem óta 3 hónap telt el, ami arra késztetett hogy most már ideje szezont kezdeni.
Ebben jelentősen hozzájárult a hét közben lehullott friss hó is.
Már az első kabin indulása előtt ott voltam 25 perc el, így bőven jutott idő átöltözni és egy kis védőital elfogyasztására is. Felérkezvén a szokásos gyönyörű panoráma és igen sok új hó fogadott. Már a beszállásnál is látszódott, hogy itt ma sokan leszünk.
Rengeteg versenyző palánta volt. A síelők 95%-át ők tették ki mindenféle nációból még mi hobbi síelők alig-alig voltunk. Eleinte napsütés is volt de aztán inkább a felhős-borús idő volt a jellemző.
Apropó felhő! Volt időszak amikor annyira rátelepedett a pályákra, hogy 10 méterre csökkent a látótávolság. De ez még elviselhető volt, mert a pálya szélét figyelve le lehetett jönni lassan. Na itt kellett volna megállni !! A következő körre ez a 10 méter 5 méterre csökkent. ( eddig még el nem tudtam képzelni ilyen minimális látótávolságot ) Egy fiatal lengyel kétségbe esett arc al angolul könyörgött hogy segítsek neki lejönni. Kissé letértünk a pályáról (100 métert), de aztán csatolás után szerencsésen visszataláltam a felszálló felhőnek is köszönhetően. De bevallom volt para nálam is egy pár percig.
A pályák amúgy szinte tökéletesek voltak. A hőmérséklet 0 - + 2 fok között lehetett olyan igazi (Gabóca után szabadon) roppanós hó volt. A lifteknél néha kialakult 3 perces várakozás is, de általában csak 1 perceket kellett várni. A 2660-on lévő hütténél ma is sok építőmunkás dolgozott, szépen alakul. Összességében egy nagyon jó besíelős napon vagyok túl amit 2 vagy 3 hét múlva folytatok, de már máshol!
royalszebi
3 élménybeszámolót írt
3
11 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.07.10.
Nagyon friss élményeinket szeretném megosztani veletek. Július első hetét kint töltöttük a Zillertal-i völgyben egészen pontosan Lanersbach-ban. A program nyári síelés és kerékpár volt. Ha röviden szeretném összefoglalni ELKÉPESZTŐEN JÓ VOLT! Na de kicsit hosszabban is. Télen nem sikerült eljutnom síelni több okból kifolyólag és hát év úgy nem telhet el, hogy nem csúszok a havon. Így eldöntöttük kipróbáljuk ezt a válfaját a sínek. Több helyen olvastam, hogy egyszer ki kell próbálni, de csak ennyi és hogy annyira nem élvezetes meg bla bla bla. Hát szerintem baromira nem így van!

Első napunkon reggel 9kor értünk az alsó állomáshoz,nagyon kulturált terem parkolója van Hintertuxnak, bár itt meg kell említeni télen sztem 8kor megtelik... Gyönyörű napsütés igazi alpesi tökéletesen zöld füves táj fogadott minket Milka bocikkal akkik épp reggeliztek. Felfelé menet azon már kifejezetten izgatottak voltunk, hogy hát ebből hogy lesz hó a tetőn. Hát volt hó nem is kevés és nem is tavaszi latyak hanem igazi jó hó. Az élmény persze, úgy teljes, hogy a pályán csak lézengtek az emberek volt 20-30 versenyző aki épp gyakorolt rajtuk kívül szerintem még ugyanennyi ember lehetett. Egész héten gyönyörű napsütés volt csak egy egy felhő jött és borította be a pályát. Kicsit részletesebben a pályákról a felső csákányos pályák tökéletesek a bemelegítéshez, a 8as jó kis piros pálya mindenki számára élvezhető, de igazából a 3-4 pálya kombinációja az amit az odalátogató használni fog. Tökéletes lejtés nagy széles pálya. Megállapítottuk, hogy ez a nyári síelés baromi jó dolog, nincs baromi hideg -1 foknál nincs hidegebb, de melegebb se. Nincs sor, nincs tömeg a pályákon. Arra kell készülni hogy 9től 1-ig lehet tökéletesen síelni. Valószínűleg nekünk szerencsénk is volt minden nap szép idő volt, síelésre tökéletes!

Délután mindenkinek ajánlom, hogy két kerékre pattanjon! Gyönyörű szép tájakon lehet járni, de azért fel kell kötni a gatyát! Mindenki menjen fel a Hollenstein hüttéhez. Igazi gyöngyszem Lanersbachtól lehet feljutni 5 km hegyi menet, igaz magyar hegyikerékpár viszonylatban autópálya minőségű úton. Fent egy jó csapolt sör mellett lehet gondolkozni, hogy úristen így is lehet élni. Fel lehet menni a Sommerberg központig is, de van válogatási lehetőség rendesen. Nagy előnye a nyári síelésnek, ha rossz idő is van nem a szobában kell kuksolni van ezernyi választási lehetőség kitölteni az időt.

Zárásként annyit, hogy mindenki menjen el nyáron síelni és ne egyszer!!!
Robin
91 élménybeszámolót írt
91
17 éve tag
Ausztria
Hintertux
2013.06.29.
Megint mennem kellett. Az augusztusihoz képest most nem csak a szürke gleccserjég hanem 3,5 méter hó fogadott. Sikerült most is szép napos időt kifognom. A hőmérséklet + 5-6 fokig emelkedett. A hó vizes és nehéz volt. Sikerült életem esését végrehajtanom . :) A 2600 méteren lévő hatalmas hüttét elbontották ,de már kezdik építeni az újat helyette.
SDC14668.JPG
SDC14671.JPG
SDC14679.JPG
SDC14688.JPG
SDC14690.JPG
SDC14693.JPG
SDC14696.JPG
SDC14698.JPG
SDC14709.JPG
SDC14714.JPG
Csákányok
Itt én húztam az első íveket
SDC14736.JPG
SDC14740.JPG
SDC14741.JPG
SDC14753.JPG
SDC14762.JPG
SDC14747.JPG
SDC14806.JPG
SDC14801.JPG
Hintertux-2012-08-12-078.jpg
Hintertux-2012-08-12-075.jpg
poisonka
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Hintertux
2012.12.01.
Szia Gatter,

az egész pályarendszer korrekt. Rastkogel-ig mindenképpen csusszatok el, ott vannak szuper pályák. De Eggalm is megér egy misét. Finkenberg-ben pedig ott a funpark!
Ha jó freeride részeket akartok, akkor javaslom a Katzenmoos felvonó alatti részt Finki-ben, illetve ha merészebb a banda, akkor a 150-er Tux felvonó alatt, de ehhez sok hó kell, meg kellő bátorság!
Ha további kérdés van, írj bátra privátban.
Én egész szezonban fent leszek A hegyen. Finkenberg-ben, a Penkentenne hüttében ihatunk egyet!
Plussz ha kell snowboardoktatás, akkor pláne írj!

A bérletetek valszeg érvényes Kaltenbach-Hochfügen részre is, azt mindenképpen egy napra teszteljétek, nekem nagyon bejött!
Hintertux-ra pedig akkor menjetek, ha szuper az idő, és nem volt nagy szél az előtte napokban.
let it snow
20 élménybeszámoló van a fenti listában.
Kattints ide, ha mind a 50 beszámolót látni akarod.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.