Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

lordus kiemelt beszámolói
lordus
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
Ausztria
Obertauern
2019.02.02.
Rövid helyzetjelentés erről a hétről:

Oda-vissza út sima, utak rendben, lehet haladni.

TANKOLÁS: figyeljetek, hogy Lungau régióban nagyon drága az üzemanyag! 50 ft/literel simán! Így mindenkinek ajánlom, hogy odafelé tankoljon Judenburgnál. Innen már csak 80 km Lungau, és itt a Turmöl kúton mindig olcsó az üzemanyag és útba is esik. Ahogy az S36-osról lejövünk Judenburgnál, 2-300 m-en belül jobb kéz felé ott a benzinkút. A WC is ingyenes itt.

De térjünk vissza a síelésre:
Még éppen elfogadható időjárás volt a héten. Nap alig, jó ha 5 órát sütött összesen a héten. Minden reggel kevés friss hó volt a pályákon, így délutánra midnig keletkeztek buckák. Napközben is szállingózott gyakran a hó, bár ez minimális volt, nem volt zavaró. reggel mindig felhőkbe burkolóztak a csúcsok, de szerencsére 10-11-re felszálltak. Köddel alig találkoztunk, talán csak Grosseck és Obertauernben.
Sajnos az utolsó nap (tegnap) elég gáz volt, erős szél, hóesés, így Obertauernben a liftek fele dél körül meg is állt. Ahogy lejöttünk a hegyről, a műúton a havazás átváltott esőbe.

Egész héten viszonylag kevesen voltak a pályákon, nem volt nagy tumultus. 1-2 perc volt a maximum, amit liftre várakoztunk.

Ma Ausztriában nagyrészt esőben jöttünk hazafelé. Itthon már nem volt nedves az út és Móvárnál 18,5 fokot mutatott a hőmérő... Hát, fura, hogy 2 napja még -9 fokban síeltünk, most meg pólóban pakoltam ki az autót...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.