Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

lyrics kiemelt beszámolói
lyrics
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
Ausztria
Kaprun
2004.11.09.
Kaprun kipipálva. Vegyes benyomásom van mint Schuht-nak. Az első napon ragyogó napsütésben vágtunk neki a hegynek. Sajna a felső csákányos 7 felvonók közül csak három ment nem számítva a tanulók felvonóját. A többi 4 aljából hiányzott
50-100 méter hó. Aztán délutánra a pályak alsó szakasza meglatyakosodott, vízisiben mentünk át. Második nap megjött a hideg a latyakos alsó pályák megfagytak a göcsörtös jeget csak itt ott szakitotta meg egy két havas folt. Sielésre teljesen alkalmatlan volt,a pálya szélén volt egy 50 méteres csik ami előző nap nem olvadt megteljesen és az éjszaka technikáztak rajta a ratrakok, na itt egerészett le mindenki. Ez kínlódás délig tartott mivel bejött egy nagy felhő a látási viszonyok lecsökkentek 10-15 méterre, ezért levonultunk az Alpincenterbe és mulattuk az időt egy két sör és forralt bort szorongatva. Harmadik nap végre csoda törtönt az éjszaka lesett 10 cm hó. Nem gyöztünk pörögni,
szét sieltük magunkat. Utána mondtuk -ezért napért jöttünk.

A pályákról egy pár szót, a felső pályák felső része libalegelő, az alsó végén van egy enyhe letörés. Igazán nincs kihívás benne mindenkinek ajánlom. Az alsó pályákat csak láttuk tetszet volna ha lett volna rajta hó.

Az viszont nem tetszet, hogy felső pályáknál nincsen vendéglátás, nincs Wc, leszámitva a kilátónál lévő éttermet. Ezt nem sokan választották mivel ide felfelé kell gyalogolni és még utána igénybe kell venni a ferde vasutat. Ezért a magyarok lefele mentek :)
Az alpincenterbe nagyon jó ötlet, hogy a mennyezeten monitorok vannak és pályákon lévő webkamerákat látod, így eldöntheted érdemes visszmenned vagy csak nézegeted a nagy ködött.

A Milán panzióról teljesen vegyes benyomásaik voltak, nem szép, de csendes helyen van, a kaja bőséges, nekem ízlet kivéve a tészta, bár ezt itthon sem kultiválom.

Van itt olyan topik amiben leszolták a francia síterpeket, halkan megjegyezném én már sokat mentem az osztrákoknál és franciáknál is ....
nálam a Francia síterepek vannak a toppon.
Csak oda eljutni........
lyrics
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
Szlovákia
Velka Raca
2004.10.21.
Velka Raca régi szép emlék,mivel itt tanultam 10 éve síelni. Első két évben rengeteg hó volt,de következő kettőben egyáltalán nem. Január elején mentünk és ott áltunk a kopár hegy tetején, mert ott volt a szállásunk. A mazoista csapattal átjártunk Martinba sielni. Képzelhetitek minden
reggel le a hegyről aztán busz, fel Martinba, majd le busz megint és este szépen felgyalogoltunk. Mindegy így is szép volt :)
A fenti Turista házban nagyon jó volt a kaja, imádtam a szlovák leveseket, meg a másodikat.
A szobák kicsit szükösek voltak, de kitörödött ezzel az esti sörözések után :)
lyrics
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
Val di Fiemme :) a nagy kedvenc azt hiszem most megyünk oda hatodszor. Minden éveben itt tartjuk besielésünket. Nagyon jó hely, ha nincs hó nincs gond majdnem minden pályát beágyuznak, szélesen, vastagon. A felvonók nagyon kényelmesek, kivétel nélkül mindegyik ülős.
Valamikor a 90 években itt volt az ollimpia ezért az összes felvonót felújították. A pályák szélesek nem igazán nehezek, közepes sítudással minden pálya sielhető. Obereegen felé található egy Fisa pálya, nagyon jó, ha szerencsétek van még egy nemzetközi versenyt is láthattok élőben.
A bérletetek jó a Bellamonti és a Passo Rollei pályákra, ha gk-val lesztek érdemes átmenni egy egy napra. A Belemontei pályák lájtosabbak, ha szeretitek a kihívást Passo Rollén van egy fekete pálya melyet érdemes megkostólni.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.