Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Henroy kiemelt beszámolói

Bár a magasabb légtérben érezhetően megkezdődött a melegebb levegő beáramlása, mégis igazi (sí)paradicsomi állapotok fogadták ma a reggeli nyitáskor a Síparkba érkezőket. A kifagyott, biliárdasztal-símaságúra ratrakolt pályák nemcsak kellően gyorsak, de pár hatalmas, összehóágyúzott hódomb segítségével igazán technikásak is voltak. Persze, 11h körülre a négyüléses előtt kialakult a szokásos tömeg, de a pályákon (legalábbis az 1-es, 3-ason) szerencsére nem volt annyira érzékelhető. A gyorsabb körök érdekében érdemesebb volt a nagycsákányost használni, ott negyed annyian álltak sorban. Még mindig hihetetlenül sok hó van, és remélhetőleg a jövő hétre prognosztizált meleg és eső ellenére még sokáig kitartanak a hótartalékok.
h i r d e t é s
Ma végre sikerült időben, nyitásra fölérnem. Jó döntésnek bizonyult a korai kezdés, ugyanis dél körülre már kezdett kritikussá válni a tömeg a pályákon. Addig viszont nagyon jó köröket lehetett hasítani. Az időjárás kifogástalan volt: kristálytiszta hideg levegő, zavartalan napsütéssel. Pályák minősége: 5-ös, 6-os: a folyamatos hóágyúzás miatt lassú és buckás volt (picit érthetetlen számomra, hogy miért a frissen ratrakolt pályára kell halmozni a legyártott havat, amikor azt talán pályán kívülre is meg lehetne valahogyan oldani...). A 4-es hosszú: remek minőségű, gyors, kifagyott volt, de dél körül már túl szűknek bizonyult a folyamatosan gyarapodó számú síelők miatt. Ekkor nem erőltettem tovább, bő 2 órás folyamatos síelés után kicsatoltam és irány a parkoló. Összességében azért ismét jó volt itt síelni. Pár kép a mellékletben.
DSC-0560.JPGDSC-0552.JPGDSC-0558.JPGDSC-0553.JPGDSC-0562.JPG
Pedig már kezdtem azt hinni aznap, hogy nincs rajtunk kívül egy árva magyar lélek sem, igazi szlovák - lengyel intenzív nyelvsuliban volt részünk egész nap :)
Visszagondolva erre a két héttel ezelőtti napra, csak megerősödött bennem, hogy a legjobb szlovák síterep, ahol idáig voltam. Valójában érdemes kipróbálni: csak egy bő órahosszával kell tovább utazni az embernek Donovalytól és azt gondolom, egy sokkal jobbat kap az ember. Az infrastruktúrája azért még hagy kívánnivalót maga után, pl. jó lenne, ha lennének öltöző- tároló lehetőségek, lehetne bővebb az étkezési lehetőség, de sí szempontjából teljesen egyet értek: Donovalyhoz képest pályaminőségben-változatosságban, lift minőségben, vagy pl. zsúfoltságot illetően is egyaránt Rohács viszi a prímet! Nyilván nem feltétlenül szükséges a terepek közötti hasonlítgatás, mert mindenkinek más szempontok a mérvadóak, de ha az ember megtapasztal egy számára jobbat az addigiaktól, nehéz elfogultság nélkül írni róla.
A következő szezont nem kérdés, hol tervezem kezdeni :)
Rohács 16/03/14
Rövidre fogom, pedig először arra gondoltam, hogy mindent szépen részletesen le fogok írni, amit tegnap ezen a terepen átéltünk és megtapasztaltunk. Mégis inkább csak annyit röviden: a szezon legjobb döntését hoztam meg, amikor az általam leggyakrabban látogatottabb terepek (Donovaly, Tále, Certovica stb.) helyett kísérletképpen ide fordítottuk az irányt. Álomsíelés, lélegzetelállító környezetben, tökéletesen kezelt, változatos pályákon. Biztos, hogy ide hamarosan visszatérünk!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »