Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

carvingman kiemelt beszámolói
carvingman
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2017.02.28.
2017 február 19. vasárnap reggel volt. Úgy beszéltük meg, hogy déltől veszünk másfél napos bérletet Mönichkirchenben, tehát nem kellett korán indulnunk. Az út kellemes volt, nem egészen három és fél óra alatt odaértünk. Mivel előző szezonban már síeltünk ezen a pályán, tudtuk, hogy vasárnap sokan lesznek és nem könnyű ilyenkor parkolni sem, ezért nem Mönichkirchenbe mentünk, hanem a pálya alsó részére Mariensee-be, ahol egyszerűbb megállni. Innem indul egy 4- személyes ülős felvonó, a Panoramabahn, ami 1450 méter magasra repít fel, kb 5 perc alatt. Az idő szenzációs volt, hétágra sütött a nap. A pályáknak ez jót tett egy darabig, de ahogy elment a nap, egyből el kezdett fagyni. Mivel sokan voltak vasárnap lévén, 3 óra tájban nem csak jeges, de buckás is lett a terep. Erősen megdolgoztatta a lábat, de ettől függetlenül lehetett élvezni.
A szállásunk az Ofnerhof, Unternbergben van, kocsival kb. 12 percre a Mariansee-i parkolótól. Kedves ismerősként fogadtak minket, mert az előző szezonban is náluk szálltunk meg. Ha jellemeznem kellene 2 szóban a helyet, az igényes és ízléses kifejezéseket használnám.
Kipakolás után erősen éreztük a combjainkban a fáradságot, amire a legjobb kúra a csapolt búzasör. Na, ez már nem volt annyira egyszerű feladat, mint gondoltuk. Nincsenek nagyon vendéglátó egységek a környéken. Persze, aki keres, az talál is, úgyhogy a szállástól mintegy kilométerre lévő Simas lifteknél lévő hüttében kötöttünk ki. Szimpatikus hely volt és volt csapolt Edelweiss.

Másnap szintén a szokásos parkolót választottuk, mert a szálláshoz az közelebb esik, mint a Mönichkircheni nagy parkoló. Az idő, síeléshez tökéletes volt, de a nap nem sütött, ezért a pályák délutánra nem jegesedtek meg annyira és hétfő lévén jóval kevesebben csúsztak, tehát a buckák sem nőttek a térdünkig. Tulajdonképpen 2 pálya van, amit érdemes használni haladó szinten. Ezeken felváltva nyomtuk. Van még egy kék pálya, a már említett főparkoló felé, de az annyira nem meredek, hogy néhol még botozni is kell rajta. Kezdőknek kiváló választás. A fárasztó egész napos sízés utáni regeneráció sajnos nem jött össze, mert a Simas hüttével lukra futottunk. Valamilyen technikai ok miatt nem volt nyitva.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.