Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

peter08 kiemelt beszámolói
peter08
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
Ausztria
Gemeindealpe
2008.01.01.
Hali,
Hangsúlyozom, hogy ez "csak" egy vélemény, és nem szívesen csinálok negatív reklámot egy helynek, de szeretném megkímélni a hozzám és a családom sítudásához hasonló embereket rossz választástól. Mi 28-án voltunk itt. Nekem már világos, miért nem népszerűbb ez a terep. Magam és a kamasz fiam piros pályákon szertünk gyorsakat menni, feketéken is jól szokott esni néhány, de az nem megy folyamatosan. Feleségem és a 8 éves kislány piros-kék kedvelők, azokon élvezettel mennek a maguk tempójában. Ajánlásotok, meg a sítérkép alapján (piros-fekete-kék pályák: mi lehet rossz?) ezt választottuk a szezon kezdésre. Muiután leküzdöttük magunkat a közép állomásról (első csúszás a kéknek nevezett ösvényen), feleségem kijelentette, hogy nem jön fel mégegyszer. A kislányt rá tudtuk szedni, gndolván, hogy valamelyik piros pálya könnyebb lessz, mint a kék pályának nevezett szűk, ámde meredek ösvény, amit nem tudtak könnyen megoldani (folyamatos sikláshoz túl meredek, lassító fordulókhoz túl szűk, szélén sok helyütt "szakadék", ami egy kezdőnek ijesztő). Ez nagy hiba volt, alig tudta leküzdeni magát, és kb. percenként eltörött a mécses. Komoly erőfeszítésembe került (kontroll-nyugtatás-bíztatás) hogy valahogy leérjünk. A fiammal csúsztunk még párat, felmentünk a csúcsra, még ez volt a legélvezhetőbb pálya. A többin csak szenvedtünk. Összegezve: ezen a terepen pár száz métert leszámítva csak fekete pályák vannak, többségük pirosként jelölve. Amit ezen a pályán kéknek jelölnek, azok nem pályák, hanem szűk átvezető ösvények, amin le tud jönni valaki a hegyről épségben, ami esetleg nem sikerülne a pirosnak cimkézett feketén, ennyi.
Az alsó liftbejáró - kassza közlében lévő pár száz métert leszámítva az egész kezeletlen, buckás. Tömeg egyáltalán nem volt, tehát nem a sielők nagy száma miatt lehetett ilyen a pálya. Kreischberg legalsó szakasza is fekete, meredek is, de az egy élvezhető pálya. Itt ilyen nincs, a mi "már nem kezdő, de nem menő" szintünkhöz ez a hely élvezhetetlen. A környék csodálatos.
- Péter

Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.