Menü ≡

Élménybeszámolók: Gemeindealpe síterep leírás szállás cikk galéria fórum

Gemeindealpe síterep értékelése
130 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2018.03.12. ttamas1028
Olvasva horiz szavait, szombaton kipróbáltuk a terepet.
Nagyon jól éreztük magunkat, kevesen voltak, de a 16(!) fokos hőmérsékletben a pályán főleg ott ahol szűken összeér a piros és kék, ott eléggé kibuckásodott, bár engem nem zavart.
A középső hüttében ettünk, sajnos csak osztrák nyelvű étlap volt, ami kis negatívumként ért minket. Házi hamburgert ettünk, nagyon finom volt.
Jelzem, hogy a bérletek érvényesen a szemközti Mariazell pályára, ahol ugyan nincs ekkora szintkülönbség, ami iszonyúan jó, viszont van több pálya, illetve lift.

Biztos visszatérünk!
h i r d e t é s
2017.02.19. horiz
Keresgélve ebbe a régióba mint egynapos síelés kitűnő választás bármilyen síelési tudással. Kipróbálhatod milyen fékezés nélküli száguldás 70Km/h felett amikor bő kisiklásba végződik a pálya és kipróbálhatod hogy milyen egy csodálatos panorámát nyújtó tömeg nélküli kék pálya, mindezek első osztályúan lekezelve sorbaállás nélkül ülőszékes felvonókkal. Ajánlom mindenkinek.
2017.01.07. Steve33
Sziasztok!

Tamás múlt heti beszámolójából kiindulva nem vártuk meg a szombati napot, hanem a heti nagyobb havazásokat követő első napon január 6.-án pénteken látogattuk meg a terepet. Bár az előrejelzés a napra az erős szél miatt nem volt bíztató, de így utólag azt mondom megérte kockáztatni.
Reggel a völgyállomáson -12 fok várt minket enyhe széllel, és már ott bíztató mennyiségű friss hóval,
mely szemlátomást sokakat kicsábított, mert hamar telt a parkoló.
A 4üléses lifttel a középállomás felé haladva azonban olyannyira felerősödött a szél hogy
mire felértünk teljesen lezsibbadt a szánk a hidegtől, így hamar előkerültek a maszkok.
Szerencsénkre azonban a hegy takarásában a pálya jelentős részén csak enyhe szél volt.
Csúsztunk pár bemelegítő kört a csákányos lift melletti pályán majd a szűzhavas részen,
mely hamar mosolyt csalt arcunkra, mert igazi friss porhó fogadott már itt minket.
Ezután irány a csúcs ahol persze nagyon erős szél és -18 fok várt, igazi „deltás” feelinggel,
így sokáig nem időztünk hamar nekiindultunk lefelé a szinte érintetlen szűzhavas lejtőkön, igazi mélyhavas élményt bezsebelve. Mind a törpefenyves rész, majd a pályától jobbra lévő nagyfás ligetes részen hatalmas mennyiségű porhavat rakott le a szél, hogy nem tudtunk betelni vele. Újra és újra ezt a részt akartuk csúszni a csákányos lift aljáig, a völgyig csupán egyszer csúsztunk le kíváncsiságból.
A pályakezelők által írt 140cm-es hóréteget kicsit szkeptikusan fogadtam elsőre, de az tény hogy sok részen közel derékig érő porhóval találkozunk.
Délutánra persze a fenti részt szépen összetúrták, de mivel egész nap kitartott a -14 -18 fok közötti
hideg, és mellette felhős, csupán néha derengős idő, a hó annyira laza maradt, hogy egyáltalán nem voltak zavarók a buckák. A lifteknél várakozási idő nem volt már délelőtt se, de délutánra szinte kiürült a pálya, elégedetten csúsztunk le a nap végé a hegyről.
Aki mélyhavas élményre vágyik, annak bátran ajánlom mostanság a helyet, mivel az előrejelzések szerint újabb 20-30cm havat kapnak vasárnap, így a hétfő megint egy nagyon ígéretes napnak néz ki, extraként barátságosabb idővel.
2016.12.31. dtamas
December 30-án, felbuzdulva a frissen, 2 napja leesett 30-40 cm hótól, meglátogattuk Gemeindealpe síterepét. Az előttem szólók már részletesen jellemezték a terep adottságait és sajátosságait. Az igazi freeride élményről - legalábbis a fahatár felett - lecsúsztunk. Egyrészt kevés volt az állítólag 80 cm-es összhóvastagság, másrészt hiába a 40 cm friss hótakaró, 1 nap leforgása alatt buckatengerré csúszták szét az egész hegyoldalt a havazás elállta után rövgest kiérkező sporttársak. Az erdei szerpentin kékpálya kanyarjait természetesen a fák közötti csúszkálgatással kiegyenesítettük :)
A park jelenleg építés alatt áll, de izgalmas lesz ha megnyitják. Úgy gondolom, ha még egy fél-egy méter hóval vastagodik a hegyoldal, érdemes lesz visszatérni. Haladó sportolóknak egyébként maximum egynapos, viszonylag hamar kiismerhető, ha csak a pályákat nézzük, akkor két pályás síterepről van szó. A hegycsúcsról tényleg szép a panoráma!
2016.03.13. Fetzer Robi
Március 6-án délután voltam Gemeindealpén, Mariazellből mentem át, hogy egy kis változatosság is legyen a családi síelésben. A két terepet összehasonlítva elmondható, hogy Gemeindealpének a középállomása van olyan magasan, mint Mariazellben a tető, és onnan még 400 métert emelkedik a hegy, és vélhetőleg nem csak a két nappal azelőtti havazás során, hanem általában is több havat kap, mint a szomszédja. Ezért bíztam benne, hogy lesz egy kis freeride-ra lehetőség, és ebben annak ellenére nem csalódtam, hogy a viszonylag kevés síző és a még kevesebb deszkás már eléggé lejárta a hegyet. Utoljára négy éve csúsztam Magyarországon kívül, az utolsó freeride-élményem 3 szezonnal ezelőtt volt, amikor Visegrádon akkora hó esett, hogy egy délutánt lehetett a Nagyvillámról az erdőben lecsúszni a felvonók tetejéig :-) , szóval már a kicsivel is beértem volna, amit viszont Gemeindealpe most nyújtott, az bőven elég volt a megkopott tudásom és az újra elveszett bátorságom miatt a határaim feszegetéséhez!

A pálya egyébként érdekes, fogalmam sincs, hogy akik csak kezelt pályán tudnak csúszni, azok mit élvezhetnek benne, a tetőről a közepéig "pályán" igazából csak egy változó szélességű "erdei" úton lehet lecsúszni, de a közepétől lefelé is inkább ez dominál. Aki viszont szereti az offpiste-érzést, annak a teteje fekete, majd a középállomásig pirosba hajlik, megfelelő hó esetén (most az volt) elég kihívás legalább egy napra. Lejjebb menni nem is érdemes, mert a lenti ülős lift ugyan gyors, de hosszú (9 perc), épp elég a fenti kétülőssel felmenni a tetejére (az is 6 percig tart a metsző szélben).

Néha össze kellett szedni az inamba szállt bátorságomat a legalább 30 centi, kicsit már összetúrt, az idő haladtával egyre jobban kifagyó, keményedő szűzhóban, főleg a frontos kanyaroknál éreztem, hogy bizonytalan vagyok a fekete részen, nem mindig sikerült a fordulók közben térdből lent maradni, néha kipattogott alólam a lap, egyszer meg akkorát szaltóztam előre, hogy a deszka vége úgy befúródott a hóba, hogy feltápászkodás után simán meg tudtam állni rajta. :-) Lejjebb már érzésre szépen ment a kanyarodás mélyebb hóban is, bár zárás felé, a második óra végén már jelentősen éreztem a fáradtságot. Bizony-bizony, rég mentem ennyit egyszerre.

A középállomás alatt egy elég sok elemből álló freestyle park van, ha minden igaz, a terep egyetlen (a háromból) húzóliftje szolgálja ki, még lejjebb pedig van egy gyorsasági kapu, ahol egyszer 61 km/h-t értem el egyszer pedig 44-et, pedig érzésre ugyanolyan gyorsan mentem, így most nem tudom eldönteni, melyik menetnél zavart be vki a mérésbe.

A csúcson lévő, frissen felújított Terzerhaus meglehetősen impozáns, belül is jól néz ki, egyetlen hibája talán, hogy jelentős részt kitakar az amúgy lenyűgöző körpanorámából.

A két terep egy bérlettel síelhető (plusz Annaberg), nincs is messze, nagyon kényelmesen öt óra volt az út Kismartonon keresztül (egy hosszabb megállóval), tanulókkal, családdal optimális, és ha jó hó van, Gemeindealpe megfelelő kikapcsolódás kicsit komolyabb csúszásokra is.

Robi
DSC03757.JPG DSC03760.JPG DSC03761.JPG DSC03763.JPG
2016.02.12. JZ
Felbuzdulva az előző hozzászóláson 02.6-9 között 3 napot szántunk erre a régióra. A 30 cm hóból mmár sok elfogyott mire mi mentünk, de azért volt elég hó a pályán. Végig meleg, napsütéses időnk volt, ami kihozta a pálya gyengeségét. A meredekebb részeket egész nap telibe süti a nap, így délre már csak mély kásában, buckás pályán lehetett síelni. Minden reggel tökéletesen simára vasalt, kifagyott pályák fogadtak. A napsütéses részek hamar firnesedtek, 1-2 órára tökéletes síélményt nyújtva, az árnyékos részeken viszont még sokáig minden ratrak-barázdát lehetett érezni. Ha az eredei pályát nem számítjuk, ez egy 1 pályás síterep, mert a csúcsról a völgyig 1 pályán lehet síelni. Ez az egy pálya elég változatos,hosszú, keményebb letörésekkel és kicsúszásokkal váltakozva, de 3 napra kevés. Így délutánonként átmentünk Mariazellbe és Annabergre, mitán a bérlet oda is érvényes. A Mariazelli pályák délután sokkal jobb állapotban voltak, Annaberg hasonlóan nézett ki, mint Gemeindealpe. A síterep közelségéről: 360 km Budapesttől, de az autópályától még több mint 1 órát kell menni hegyi utakon, ez főleg este, ködben elég hosszú tud lenni. A szerdai havazás viszont nagyon ráfért már a pályákra, úgyhogy aki most megy, már jobb pályaviszokat talál.
2016.01.26. admin3
Pénteken volt szerencsénk (a szerkesztőség történetében először) ellátogatni Gemeindealpéra, de valószínűleg nem ez lesz az utolsó :)

Előtte lévő napokon kb. 30 cm friss hóval áldotta meg a természet a környéket, ottlétünkkor pedig szikrázó napsütésben (és dermesztő hidegben) volt részünk. 10/10-es hóviszonyok uralkodtak a pályákon, sőt, még freerideolni is tudtak a bátrabbak!

A csúcsról vagy a széles és piros, vagy a hosszú kék pályán kanyaroghatunk le, élvezve a csodás kilátást részben az Erlaufseere és Mariazellre. Ez utóbbi kék pálya közel 7 km-es, mintegy 800 méteres szintkülönbséget tesz meg a hegytetőről a völgyállomásig - és sok erdei pályával ellentétben itt nem kell "botozni", hanem kellemes sebességben lehet lefelé száguldani.

Néhány drónos képet csatolok, melyekért köszönet partnerünknek, a https://www.myactioncam.hu -nak!
DJI-0079.JPG DJI-0080.JPG DJI-0082.JPG DJI-0077.JPG DJI-0076.JPG DJI-0088.JPG DJI-0098.JPG DJI-0100.JPG DJI-0103.JPG
2015.01.08. SonKöl
Sziasztok!

Úgy látom, az eddig írt pozitív élménybeszámolók ellenére a fórum alapján kevésbé látogatott ez a terep.
Régóta terveztük ennek a síterepnek a meglátogatását, és tegnap végre sikerült. Csodás hely, a kilátás pazar a hegytetőről!

Hétköznap lévén szó szerint néhány ember volt csak a pályán. Így sorban állásról nem is beszélhettünk. A liftkezelők kedvesek voltak, példának okáért a délutáni hószálingózáskor beülésünk előtt kijöttek és letakarították a lift székét.
Délelőtt csodaszép idő volt, délután a középállomástól felfelé eső rész felhőbe került, de a webkamerák képei alapján úgy látom ez nem szokatlan.

A középállomásig (kb. 1300m magasság) 4 személyes felvonó visz, korrekt sebességgel, míg onnan 2 ülős picit lassabb felvonó egészen 1600méterig. A középállomás környékén van még egy csákányos lift, mely rövid piros pályát, valamint szélesebb kék erdei utat szolgál ki, illetve van egy rövid csákányos felvonó a völgyállomásnál (rövid kezdő pálya mellett).

A korábbi napok havazásának (kb. 40cm) köszönhetően pazar hóviszony fogadott bennünket, mind a pályán gyönyörűen ratrakolva, mind pályán kívül.

A középállomástól felfelé lévő rész alapvetően haladóbb síelőknek való, fekete és piros pályák remek meredekséggel, megjegyzem a piros pálya rendkívül széles. Fentről kék erdei úton is végig le lehet jönni.
A középállomástól lefelé szintén vezet a kék erdei út, valamint a piros pálya, de itt már kisebb meredekséggel. Sőt, a pálya vége felé van egy-két vízszinteshez közeli szakasz, ahol a boardosoknak lendület szükséges.
Remek pályán kívüli lehetőségek vannak elsősorban a felső részen a pályák melletti famentes területen, illetve az erdőben. De a kék erdei pályák kanyarjait mind a felső, mind az alsó részeken az erdőben szűzhóban le lehet vágni, hatalmas élményt ad, igaz a fatönkökre nem árt vigyázni, van belőlük bőven.
A középállomásnál lévő snowboard parkot még építik, de a munkák állása alapján napokon belül megnyílhat.

Amúgy a völgyállomásnál modern központi épület található, szolgáltatásokkal. Budapestről az S6-oson, sebességhatárokat betartva kb. 4óra az út. Mürzstegg-től két út vezet Mariazellbe, mi a Lahnsattel-en keresztüli választottuk (Mürzstegg városban jobbra fordulva), kétnyomú, jól járható, korrekten takarítva. A másik Niederalp-on át vezet, azt nem próbáltuk.

üdv.
2012.03.05. tokszi
Sziasztok!

Egy két friss infó erről a helyről, még szezonzárás előtt (helyiek szerint március közepe, attól függetlenül, hogy a hóviszonyok nem indokolnák az ilyen korai zárást).
Február 23-25-ig töltöttünk el itt 3 napot. A pálya, mint már korábban többen is írták, igen változatos, a közép állomástól felfele inkább haladók részére való, attól lefelé pedig kezdők is bátran síelhetnek rajta. Hatalmas mennyiségű hó van, ami az utolsó napokban az időjárásnak köszönhetően kissé olvadni kezdett. A három nap alatt nem volt olyan, hogy valamelyik felvonónál várni kellett volna fél! percnél többet. Nem értem, miért ilyen népszerütlen ez a síterep a közelben lévő Annaberg és Mariazell pályáival szemben? A kiszolgáló személyzet kedves, segítőkész.
Hüttékben kb ua. az árak vannak, a "medvésben" (középállomásnál lévőben) magyarul is tudnak. Egy fő részére pl májgombócleves (Leberknödelsuppe), gőzgombóc (germknödel) és valamilyen innivaló kb 12 EUR.
Szállás: Volentér Gasthaus csak jókat tudok mondani, ár-érték arányban az egyik legjobb a környéken.
Saját vélemény, aki teheti és rövidebb időeig, változatos pályákon, sorbanállás nélkül szeretne síelni az nyugodtan válassza ezt a síterepet.
2011.02.08. empiriokritici
Február 2-3 között próbáltuk ki ezt a pályát. A felső felvonó valóban kicsit lassú,de a pályák nagyon jól karban vannak tartva, a személyzet kedves és szolgálatkész. A 4-es kék pálya szerintem kitűnő kezdőknek és haladóknak egyaránt. Most ez is nagyon jól le volt simítva,élvezet volt az erdőben kanyarogni. A felső része valóban ijesztő lehet egy kezdőnek, veszélyesnek tűnik, de igazából nem az. Ők viszont nyugodtan indulhatnak a középső síállomástól. Így is hosszú és kellemes sízés vár rájuk. Mindenkinek ajánlani tudom, nálunk a családban van mindenféle tudással rendelkező személy, kezdőtől a jó haladóig, de mindenki megtalálta a helyét ezen a pályán. Persze, vannak ennél sokkal nagyobbak, változatosabbak, de az áruk is sokkal nagyobb. 1O napig nem síznék itt, mert valószínüleg megunnám, de pár napos síelésre tökéletes.
2010.12.31. Agent
Mi Dec. 28-án látogattuk meg a titkos tippnek számító terepet, nagy meglepetésre az előző nap eshetett vagy 30centi friss porhó, ennek köszönhetően a pálya kitűnő állapotban volt, illetve a pályán kívül is jól lehetett síelni, az ünnepek közötti időszak ellenére alig lézengtek a pályákon, Győrből könnyen és gyorsan elérhető a terep.
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
2010.12.29. davidpeter
Tegnap előtt voltam kint a pályán (Stani ajánlotta, nem bántam meg).

A felső lift kétüléses, biztos nem az elmúlt pár évben húzták fel, de nekem nem tűnt lassúnak.

A pályákon rengeteg volt a friss hó, a felső piros pályák nyomvonalát egyáltalán nem lehetett látni, térdig érő hóban síeltünk mindenhol. Ráadásul egész nap esett, ha lenyomják ratrakkal, nagyon finom lesz. Délutánra a meredekebb szakaszokon és (főleg) a lenti részen azért előjött némi jég is, (sőt, a feketén néhol átütött a föld, a piros pályákat keresgélve pedig kibontottam két tuját a hó alól.) Alig vannak a rendszeren, a leghosszabb sorban, amiben álltam, a negyedik liftet kellett megvárnom.

A kék négyesen egyszer jöttem végig, de szűk, meredek peremek mellett visz és egyáltalán nem volt karban tartva. Az egész kék talabfart csak a látszat kedvéért van.

Mindenki elégedett volt a hellyel, csak a csodás panorámáról maradtunk le, ugyanis végig kisebb nagyobb köd volt. Szerintem egy napos sízésre remek.
2010.12.27. Peverell
Én 2010. Február végén látogattam ide egy napot.
Rokonoknál pihiztünk Sopron közelében és síelők.hu-s kommenteken felbuzdulva egyértelmű volt, hogy ki kell próbálni ezt a még határközelinek épp nevezhető terepet.

Az idő szép volt, a pálya a csúcson kissé jeges, de már csak a kilátásért is megéri felmenni. Alattad az Erlaufsee, veled szemben Mariazell, körülötted szép hegyek :)

A pálya:
Sok emberfiával nem találkoztunk aznap... kongott a pálya az ürességtől, de nagyon élveztem, hogy bármerre száguldozom sehol senki :D (sorbanállás fogalma ismeretlen)

Az előttem szólókkal ellentétben nekem és haveromnak nagyon bejött az "erdei ösvény" kék pálya, mivel rengeteg olyan szakasza van ahol a fák között le lehet csúszni a következő fordulóig az érintetlen mély hóban. Ráadásul ha végig a kék nyomvonalat követed, egész hosszúra nyúlik a menetidő az alsó felvonóig. (Szerintem a szűk gyors forulókat gyakorolni tökéletes)

A pálya felső szakasza tényleg nem kezdőknek való! - nekem kicsit több a bátorságom mint a jelenlegi snowboard tudásom és persze kétszer is bepróbáltam, hogy ügyesen lenavigálok a piros részig, de mindkét alkalommal lecsüccsentem egyszer-egyszer úgyhogy maradt a kerülő kék ösvény, majd onnan a piros. A pirosak teljesen jók, lehet rajtuk vadulni, meg gyakorolni is.

A pálya végefele említett vízszintes rész tényleg zavaró kicsit, de nekünk egyszer sem kellett ugrabugrálni, mindig volt elég lendületünk, hogy átérjünk rajta.

Ugyan csak egy napot voltam itt, de nekem nagyon tetszett és ha csak egy-két napra is de szerintem megéri kipróbálni bárkinek aki a kezdő szintet már kicsit átlépte és a profit még nem érte el.
DSC04896.JPG DSC04881.JPG DSC04913.JPG DSC04917.JPG DSC04918.JPG DSC04922.JPG
2010.02.14. ratrak2010
Nagyon meglepő volt, hogy nagyon hosszú az ülőlift, egy szakaszon még lefelé is megy. Inkább az első liftet ajánlom.
A tető teli van lavinaveszélyt jelentő táblákkal.
A tető után, ahogy itt alább írta valaki, piros helyett inkább fekete pálya volt. A kék pálya nem tul élvezhető, egy erdei ösvény duplája a szélessége többnyire. Leginkább felül félelmetes a lavina táblák közt.
Haladó-Profi sizőknek jó kis pálya hosszú pályákkal. De nekem a mariazell 4 jobban tetszett.
Ugyanazzal a bérlettel használható Annaberg-Gemeindalpe (mitterbach)- Mariazell, pedig alsó ausztria és stájerország
2010.02.14. hunsara
HalliHÓ!

Pár órája jöttem haza és ha csak 2 szót írhatnék Gemeindealpen-ről azt írnám, hogy QVA JÓ! Szerencsére nem vagyok behatárolva..:-)Szóval szerda este érkeztem 10 éves fiammal és csüt. reggel a miénk volt az első nyom a 2a-n. (pályaszállás). A fiamat tavaly tanítottam meg sízni - szintén ezen és az Annaberg-i pályákon. Most az első nap laza gyakorlás volt, majd pénteken keményebbre vettük, szombaton pedig a feketén is lejött - igaz időbe telt, de ő akarta. A kék pálya - tény - nagyon keskeny, de használható. Én is inkább a pirosra szavazok! Márciusban visszamegyek - az biztos!
A pályák állaga kifogástalan, éjjel is, meg reggel is végig ment rajta a raktak. (az ablakból láttuk). Sor sehol, szombaton pedig tömeg volt, de csak a pályán volt érezhető, a liftnél nem.
2010.02.01. Beni_1
Mi a hétvégén voltunk 3 napot Alsó Ausztriában, Gemeinde Alpe és Annaberg terepein.
Gemeindealpe: Pozitív csalódás volt. A pályákon alig volt valaki, rajtunk kívül szinte senkivel nem találkoztunk, odaérkezésünkkor esett még a hó, de aztán kisütött a nap...
A felső pályák kezeletlenek voltak és elvileg zárva is voltak, de mindenki a kb 20 centis friss porhóban jött le. Az alsóbb pálya is jó állapotban voltak, és egy kis friss hó azon is volt, viszont a közepén van egy szakasz, ahol bármilyen tempóval is érkezik az ember nem tud átcsúszni, így marad a hajtás...
Mindenesetre egy-két napra ideális terep, bár aki életében először áll lécre, annak nem biztos, hogy ajánlanám. :)
2008.01.14. hoppaa
Hétvégén jártunk itt. Először, biztosra menve (új terep, szezon eleje, nem mi vagyunk a pálya ördögei) lecsúsztunk a 4-es kék pályán. Hiba volt. Gyorsan felmenekültünk a 2-es pályára. Ennél feljebb nem merészkedtünk, de a 2-es nagyon kellemes, széles piros pálya, a 2a kicsit meredekebb, de ez is széles. Teljesen kezdőknek az alsó, tányéros felvonós pálya sem való, nekik Mariazell vagy Annaberg jó.
Tömeg viszont egyáltalán nem volt.
2008.01.06. f80
Szerintem jó pálya ez..a felső rész tényleg csak gyakorlott sizőknek való de a piros alsó pályák sem rosszak.Tömeg nincs,gyengébb sizők is nyugodtan lejöhetnek a piroson mondjuk kezdőknek nem való.DE a PÁlya közepén található Fogadóból Ausztria egyik legcsodálatosabb kilátása nyilik a MAriazelli székesegyházra és a környékre ,tó stb...érdemes legalább egyszer megnézni szerintem
2008.01.01. Mil
Már a felvonón ülve is látszik, hogy elég keskeny ösvény az a kék pálya. Azon tűnődtem, hogy a ratrak elfér e egyáltalán rajta. Ezert mi pl. egyszer sem jöttunk le a tényleg idezőjeles "kék pályán".

GA-n a szintkülönbség elég rendben van. Ma meg sem próbáltam megállás nélkül lecsúszni, mert mindenhol mély hó volt, tegnap és ma is szinte végig havazott.
Mégse lesz kedvencem ez a terep, pár hosszú lapos szakasz miatt.

A felső fekete pálya elég meredek. Akinek tetszik, egy tipp: Jasnán fent Konsky Grun-nál a (térképen nézve) jobbra elindulva a freeride rész még sokkal meredekebb. A lavinajelzést nézni kell.

Amúgy ohne tömeg, széles piros pályák. Két fotó a 2-es felső szakaszáról.
GA01.JPG GA02.JPG
2008.01.01. peter08
Hali,
Hangsúlyozom, hogy ez "csak" egy vélemény, és nem szívesen csinálok negatív reklámot egy helynek, de szeretném megkímélni a hozzám és a családom sítudásához hasonló embereket rossz választástól. Mi 28-án voltunk itt. Nekem már világos, miért nem népszerűbb ez a terep. Magam és a kamasz fiam piros pályákon szertünk gyorsakat menni, feketéken is jól szokott esni néhány, de az nem megy folyamatosan. Feleségem és a 8 éves kislány piros-kék kedvelők, azokon élvezettel mennek a maguk tempójában. Ajánlásotok, meg a sítérkép alapján (piros-fekete-kék pályák: mi lehet rossz?) ezt választottuk a szezon kezdésre. Muiután leküzdöttük magunkat a közép állomásról (első csúszás a kéknek nevezett ösvényen), feleségem kijelentette, hogy nem jön fel mégegyszer. A kislányt rá tudtuk szedni, gndolván, hogy valamelyik piros pálya könnyebb lessz, mint a kék pályának nevezett szűk, ámde meredek ösvény, amit nem tudtak könnyen megoldani (folyamatos sikláshoz túl meredek, lassító fordulókhoz túl szűk, szélén sok helyütt "szakadék", ami egy kezdőnek ijesztő). Ez nagy hiba volt, alig tudta leküzdeni magát, és kb. percenként eltörött a mécses. Komoly erőfeszítésembe került (kontroll-nyugtatás-bíztatás) hogy valahogy leérjünk. A fiammal csúsztunk még párat, felmentünk a csúcsra, még ez volt a legélvezhetőbb pálya. A többin csak szenvedtünk. Összegezve: ezen a terepen pár száz métert leszámítva csak fekete pályák vannak, többségük pirosként jelölve. Amit ezen a pályán kéknek jelölnek, azok nem pályák, hanem szűk átvezető ösvények, amin le tud jönni valaki a hegyről épségben, ami esetleg nem sikerülne a pirosnak cimkézett feketén, ennyi.
Az alsó liftbejáró - kassza közlében lévő pár száz métert leszámítva az egész kezeletlen, buckás. Tömeg egyáltalán nem volt, tehát nem a sielők nagy száma miatt lehetett ilyen a pálya. Kreischberg legalsó szakasza is fekete, meredek is, de az egy élvezhető pálya. Itt ilyen nincs, a mi "már nem kezdő, de nem menő" szintünkhöz ez a hely élvezhetetlen. A környék csodálatos.
- Péter

2007.12.31. kanrich_
Kék pálya miatt ne menj Gemeindealpe-re! Kemény piros pályák és egy még keményebb fekete pálya van!
Tegnap voltunk és a kék pálya nagyon-nagyon szűk, az csak kamu kék pálya. Bemelegítésként akartunk ott menni, de jobb lett volna inkább arra is a piros, mert olyan szűk az a kis "nyomvonal"!
2007.12.25. Stani
@Change
gemeindealpe.at oldalon megtalálod az aktuális hóadatokat+kamera is van. A képek, amiket beszúrtam, meg azt hiszem többet mondanak 1000 szónál is.
Tömeg?
Passz, Karácsony szinte mindenütt fullos, mondjuk én még GA-n egy percnél többet sohasem vártam.

@Mil
Egy extrém példa; amikor egyszer mentünk ide, akkor a közeli (4 km) Mariazell parkolója tele volt magyar buszokkal és autókkal, itt meg kb mi voltunk egyedül magyarok :D

Korábban nem a nagyközönség számára találták ki GA-t, a felső igen meredek rész sok embert elriasztott, amikor 05/06-os szezonban voltunk itt, akkor még a felső duplaülésesnél tábla figyelmeztetett, arra, hogy nem hóeke bajnokoknak találták ki ezt a részt "Nur für geübte Skifahrer".
Azóta a kék síúttal már változott a helyzet, s így már mindenki élvezheti a csodálatos kilátást:) Akkor még a piros 1a sem létezett.
A 05/06-os szezon képeit itt találjátok:
https://sielok.hu/fotoalbum/gemeind...alpe/galeria/

Az alsó négyüléses mellesleg Alsó-Ausztria leggyorsabbja.
2007.12.25. Stani
Felhozom ezt a régóta szunnyadó GA-t, igaz a "határközeli" topicban van néhány infó és beszámoló róla.
A terepet továbbra is mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg, hogy új pályákat is csináltak az elmúlt 1-2 évben; így a 7 km-es családi pályát, és már a felső igen meredek fekete pálya is kikerülhető egy enyhe kék síúton.

Képek (nem saját) december 22.-ről:
A Gipfelhang;
balról-jobbra: feketepálya (1), duplaüléses és a piros pálya (1a), közvetlen a jobb szélen.
Jobb szeműek kivehetik a lefelé szerpentinező kék síútat is.
http://farm3.static.flickr.com/2363.../2135298926_24c9fc3ea6_o....

Kilátás a csúcsról; alant GA pályáinak egy része, a jobb szélen a befagyott Erlaufsee (tavaly egyszer sem fagyott be..)
és szemben Mariazell-Bürgeralpe sípályái vehetők ki.
http://farm3.static.flickr.com/2041.../2134519263_1a73c827f8_o....

A Wiesmath lejtője (pályatérképen balszélső piros 1-es), szuper carvingpálya:
http://farm3.static.flickr.com/2291.../2135299338_10bfe229e1_o....

S egy kis naplemente a végére:
http://farm3.static.flickr.com/2270.../2135299196_ff559092a9_o....

Az egynapos síbérlet érvényes Mariazellre is!
Mi úgy szoktunk menni, hogy Semmering-Bruck a. d. Mur felé az S6-oson, majd Mürzzuschlagnál lekanyarodunk és Mariazell felé vesszük az irányt.
Mürzstegnél elágazik az út, itt vagy felmegyünk Niederalplnak, vagy a Lahnsattel. Közvetlen havazás után inkább a Lahnsattelt ajánlanám.
Mariazellnél Mitterbachot, ill Erlaufsee táblákat kell figyelni, ill. mindképpen el kell haladni a mariazelli nagykabinos mellett (nagy zöld oszlopok), majd balra lekanyarodni.
Pestről esetleg az A1-es is egy variáció lehet, aztán St Pölten magasságában elhagyni a pályát.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »