Menü ≡

Gemeindealpe síterep leírás szállás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 53
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  admin3
Dátum: 2019.03.04. 11:03
(Üzenetazonosító: 205187)
admin3 Hozzászólások: 667
Regisztrált: 2007.01.25.

Tegnap Gemeindealpén síeltünk, ami a beszámolók mennyiségét nézve még mindig méltatlanul kevésbé ismert síterep, pedig viszonylag közel van Magyarországhoz, normálisak az árak és remek síélményt ad pár napra!

Az előző napokban a völgyben sok eső esett, ennek ellenére még a lenti, pályákon kívüli szakaszoknál is megmaradt a vastag hótakaró, köszönhetően a januárban lehullott gigászi hómennyiségnek. A középállomástól felfelé friss hó hullott, így ott szűzhóban síelhettünk, ami déltől már kissé tapadós lett, de így is nagyon élveztük. Sorban állás a lifteknél: 0 perc :), még biztosan visszatérünk!
IMG-9896.JPG IMG-9860.JPG IMG-9864.JPG IMG-9877.JPG IMG-9878.JPG IMG-9883.JPG IMG-9895.JPG IMG-9885.JPG
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2018.03.12. 10:43
(Üzenetazonosító: 200611)
ttamas1028 Hozzászólások: 161
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Olvasva horiz szavait, szombaton kipróbáltuk a terepet.
Nagyon jól éreztük magunkat, kevesen voltak, de a 16(!) fokos hőmérsékletben a pályán főleg ott ahol szűken összeér a piros és kék, ott eléggé kibuckásodott, bár engem nem zavart.
A középső hüttében ettünk, sajnos csak osztrák nyelvű étlap volt, ami kis negatívumként ért minket. Házi hamburgert ettünk, nagyon finom volt.
Jelzem, hogy a bérletek érvényesen a szemközti Mariazell pályára, ahol ugyan nincs ekkora szintkülönbség, ami iszonyúan jó, viszont van több pálya, illetve lift.

Biztos visszatérünk!
Feladó:  horiz
Dátum: 2017.02.19. 09:43
(Üzenetazonosító: 194297)
horiz Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2008.11.25.
2 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Keresgélve ebbe a régióba mint egynapos síelés kitűnő választás bármilyen síelési tudással. Kipróbálhatod milyen fékezés nélküli száguldás 70Km/h felett amikor bő kisiklásba végződik a pálya és kipróbálhatod hogy milyen egy csodálatos panorámát nyújtó tömeg nélküli kék pálya, mindezek első osztályúan lekezelve sorbaállás nélkül ülőszékes felvonókkal. Ajánlom mindenkinek.
h i r d e t é s
Feladó:  Steve33FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.07. 16:52
(Üzenetazonosító: 192174)
Steve33 Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2016.02.03.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Tamás múlt heti beszámolójából kiindulva nem vártuk meg a szombati napot, hanem a heti nagyobb havazásokat követő első napon január 6.-án pénteken látogattuk meg a terepet. Bár az előrejelzés a napra az erős szél miatt nem volt bíztató, de így utólag azt mondom megérte kockáztatni.
Reggel a völgyállomáson -12 fok várt minket enyhe széllel, és már ott bíztató mennyiségű friss hóval,
mely szemlátomást sokakat kicsábított, mert hamar telt a parkoló.
A 4üléses lifttel a középállomás felé haladva azonban olyannyira felerősödött a szél hogy
mire felértünk teljesen lezsibbadt a szánk a hidegtől, így hamar előkerültek a maszkok.
Szerencsénkre azonban a hegy takarásában a pálya jelentős részén csak enyhe szél volt.
Csúsztunk pár bemelegítő kört a csákányos lift melletti pályán majd a szűzhavas részen,
mely hamar mosolyt csalt arcunkra, mert igazi friss porhó fogadott már itt minket.
Ezután irány a csúcs ahol persze nagyon erős szél és -18 fok várt, igazi „deltás” feelinggel,
így sokáig nem időztünk hamar nekiindultunk lefelé a szinte érintetlen szűzhavas lejtőkön, igazi mélyhavas élményt bezsebelve. Mind a törpefenyves rész, majd a pályától jobbra lévő nagyfás ligetes részen hatalmas mennyiségű porhavat rakott le a szél, hogy nem tudtunk betelni vele. Újra és újra ezt a részt akartuk csúszni a csákányos lift aljáig, a völgyig csupán egyszer csúsztunk le kíváncsiságból.
A pályakezelők által írt 140cm-es hóréteget kicsit szkeptikusan fogadtam elsőre, de az tény hogy sok részen közel derékig érő porhóval találkozunk.
Délutánra persze a fenti részt szépen összetúrták, de mivel egész nap kitartott a -14 -18 fok közötti
hideg, és mellette felhős, csupán néha derengős idő, a hó annyira laza maradt, hogy egyáltalán nem voltak zavarók a buckák. A lifteknél várakozási idő nem volt már délelőtt se, de délutánra szinte kiürült a pálya, elégedetten csúsztunk le a nap végé a hegyről.
Aki mélyhavas élményre vágyik, annak bátran ajánlom mostanság a helyet, mivel az előrejelzések szerint újabb 20-30cm havat kapnak vasárnap, így a hétfő megint egy nagyon ígéretes napnak néz ki, extraként barátságosabb idővel.
Feladó:  dtamasFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2016.12.31. 18:43
(Üzenetazonosító: 191737)
dtamas Hozzászólások: 51
Regisztrált: 2011.03.05.
30 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
December 30-án, felbuzdulva a frissen, 2 napja leesett 30-40 cm hótól, meglátogattuk Gemeindealpe síterepét. Az előttem szólók már részletesen jellemezték a terep adottságait és sajátosságait. Az igazi freeride élményről - legalábbis a fahatár felett - lecsúsztunk. Egyrészt kevés volt az állítólag 80 cm-es összhóvastagság, másrészt hiába a 40 cm friss hótakaró, 1 nap leforgása alatt buckatengerré csúszták szét az egész hegyoldalt a havazás elállta után rövgest kiérkező sporttársak. Az erdei szerpentin kékpálya kanyarjait természetesen a fák közötti csúszkálgatással kiegyenesítettük :)
A park jelenleg építés alatt áll, de izgalmas lesz ha megnyitják. Úgy gondolom, ha még egy fél-egy méter hóval vastagodik a hegyoldal, érdemes lesz visszatérni. Haladó sportolóknak egyébként maximum egynapos, viszonylag hamar kiismerhető, ha csak a pályákat nézzük, akkor két pályás síterepről van szó. A hegycsúcsról tényleg szép a panoráma!
Feladó:  RobinFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.08.31. 13:16
(Üzenetazonosító: 189481)
Robin Hozzászólások: 2426
Regisztrált: 2007.01.28.
83 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Feladó:  dtamasFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2016.03.14. 17:38
(Üzenetazonosító: 188661)
dtamas Hozzászólások: 51
Regisztrált: 2011.03.05.
30 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Robi! Orom volt olvasni amit irtal. Nekem mar regota bakancslistas hely Gemeinde, 6-an majdnem mi is oda mentunk, de a szombati volgyallomas webcam kepen az egy nap alatt homentesse valo fuves mezok elriasztottak, ezert a mindig fagyos Hochkart valasztottuk, es nem csalodtunk. Legkozelebb, meteres porhoban azonban en is meg fogom csuszni Gemeindealpet :)
Feladó:  Fetzer RobiFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2016.03.13. 15:31
(Üzenetazonosító: 188639)
Fetzer Robi Hozzászólások: 144
Regisztrált: 2011.01.11.
18 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Március 6-án délután voltam Gemeindealpén, Mariazellből mentem át, hogy egy kis változatosság is legyen a családi síelésben. A két terepet összehasonlítva elmondható, hogy Gemeindealpének a középállomása van olyan magasan, mint Mariazellben a tető, és onnan még 400 métert emelkedik a hegy, és vélhetőleg nem csak a két nappal azelőtti havazás során, hanem általában is több havat kap, mint a szomszédja. Ezért bíztam benne, hogy lesz egy kis freeride-ra lehetőség, és ebben annak ellenére nem csalódtam, hogy a viszonylag kevés síző és a még kevesebb deszkás már eléggé lejárta a hegyet. Utoljára négy éve csúsztam Magyarországon kívül, az utolsó freeride-élményem 3 szezonnal ezelőtt volt, amikor Visegrádon akkora hó esett, hogy egy délutánt lehetett a Nagyvillámról az erdőben lecsúszni a felvonók tetejéig :-) , szóval már a kicsivel is beértem volna, amit viszont Gemeindealpe most nyújtott, az bőven elég volt a megkopott tudásom és az újra elveszett bátorságom miatt a határaim feszegetéséhez!

A pálya egyébként érdekes, fogalmam sincs, hogy akik csak kezelt pályán tudnak csúszni, azok mit élvezhetnek benne, a tetőről a közepéig "pályán" igazából csak egy változó szélességű "erdei" úton lehet lecsúszni, de a közepétől lefelé is inkább ez dominál. Aki viszont szereti az offpiste-érzést, annak a teteje fekete, majd a középállomásig pirosba hajlik, megfelelő hó esetén (most az volt) elég kihívás legalább egy napra. Lejjebb menni nem is érdemes, mert a lenti ülős lift ugyan gyors, de hosszú (9 perc), épp elég a fenti kétülőssel felmenni a tetejére (az is 6 percig tart a metsző szélben).

Néha össze kellett szedni az inamba szállt bátorságomat a legalább 30 centi, kicsit már összetúrt, az idő haladtával egyre jobban kifagyó, keményedő szűzhóban, főleg a frontos kanyaroknál éreztem, hogy bizonytalan vagyok a fekete részen, nem mindig sikerült a fordulók közben térdből lent maradni, néha kipattogott alólam a lap, egyszer meg akkorát szaltóztam előre, hogy a deszka vége úgy befúródott a hóba, hogy feltápászkodás után simán meg tudtam állni rajta. :-) Lejjebb már érzésre szépen ment a kanyarodás mélyebb hóban is, bár zárás felé, a második óra végén már jelentősen éreztem a fáradtságot. Bizony-bizony, rég mentem ennyit egyszerre.

A középállomás alatt egy elég sok elemből álló freestyle park van, ha minden igaz, a terep egyetlen (a háromból) húzóliftje szolgálja ki, még lejjebb pedig van egy gyorsasági kapu, ahol egyszer 61 km/h-t értem el egyszer pedig 44-et, pedig érzésre ugyanolyan gyorsan mentem, így most nem tudom eldönteni, melyik menetnél zavart be vki a mérésbe.

A csúcson lévő, frissen felújított Terzerhaus meglehetősen impozáns, belül is jól néz ki, egyetlen hibája talán, hogy jelentős részt kitakar az amúgy lenyűgöző körpanorámából.

A két terep egy bérlettel síelhető (plusz Annaberg), nincs is messze, nagyon kényelmesen öt óra volt az út Kismartonon keresztül (egy hosszabb megállóval), tanulókkal, családdal optimális, és ha jó hó van, Gemeindealpe megfelelő kikapcsolódás kicsit komolyabb csúszásokra is.

Robi
DSC03757.JPG DSC03760.JPG DSC03761.JPG DSC03763.JPG
Feladó:  JZFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.02.12. 09:36
(Üzenetazonosító: 187519)
JZ Hozzászólások: 51
Regisztrált: 2006.02.09.
15 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Felbuzdulva az előző hozzászóláson 02.6-9 között 3 napot szántunk erre a régióra. A 30 cm hóból mmár sok elfogyott mire mi mentünk, de azért volt elég hó a pályán. Végig meleg, napsütéses időnk volt, ami kihozta a pálya gyengeségét. A meredekebb részeket egész nap telibe süti a nap, így délre már csak mély kásában, buckás pályán lehetett síelni. Minden reggel tökéletesen simára vasalt, kifagyott pályák fogadtak. A napsütéses részek hamar firnesedtek, 1-2 órára tökéletes síélményt nyújtva, az árnyékos részeken viszont még sokáig minden ratrak-barázdát lehetett érezni. Ha az eredei pályát nem számítjuk, ez egy 1 pályás síterep, mert a csúcsról a völgyig 1 pályán lehet síelni. Ez az egy pálya elég változatos,hosszú, keményebb letörésekkel és kicsúszásokkal váltakozva, de 3 napra kevés. Így délutánonként átmentünk Mariazellbe és Annabergre, mitán a bérlet oda is érvényes. A Mariazelli pályák délután sokkal jobb állapotban voltak, Annaberg hasonlóan nézett ki, mint Gemeindealpe. A síterep közelségéről: 360 km Budapesttől, de az autópályától még több mint 1 órát kell menni hegyi utakon, ez főleg este, ködben elég hosszú tud lenni. A szerdai havazás viszont nagyon ráfért már a pályákra, úgyhogy aki most megy, már jobb pályaviszokat talál.
Feladó:  admin3
Dátum: 2016.01.26. 12:54
(Üzenetazonosító: 186781)
admin3 Hozzászólások: 667
Regisztrált: 2007.01.25.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Pénteken volt szerencsénk (a szerkesztőség történetében először) ellátogatni Gemeindealpéra, de valószínűleg nem ez lesz az utolsó :)

Előtte lévő napokon kb. 30 cm friss hóval áldotta meg a természet a környéket, ottlétünkkor pedig szikrázó napsütésben (és dermesztő hidegben) volt részünk. 10/10-es hóviszonyok uralkodtak a pályákon, sőt, még freerideolni is tudtak a bátrabbak!

A csúcsról vagy a széles és piros, vagy a hosszú kék pályán kanyaroghatunk le, élvezve a csodás kilátást részben az Erlaufseere és Mariazellre. Ez utóbbi kék pálya közel 7 km-es, mintegy 800 méteres szintkülönbséget tesz meg a hegytetőről a völgyállomásig - és sok erdei pályával ellentétben itt nem kell "botozni", hanem kellemes sebességben lehet lefelé száguldani.

Néhány drónos képet csatolok, melyekért köszönet partnerünknek, a https://www.myactioncam.hu -nak!
DJI-0079.JPG DJI-0080.JPG DJI-0082.JPG DJI-0077.JPG DJI-0076.JPG DJI-0088.JPG DJI-0098.JPG DJI-0100.JPG DJI-0103.JPG
Feladó:  SonKölFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2015.01.08. 19:20
(Üzenetazonosító: 177395)
SonKöl Hozzászólások: 27
Regisztrált: 2012.01.04.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Úgy látom, az eddig írt pozitív élménybeszámolók ellenére a fórum alapján kevésbé látogatott ez a terep.
Régóta terveztük ennek a síterepnek a meglátogatását, és tegnap végre sikerült. Csodás hely, a kilátás pazar a hegytetőről!

Hétköznap lévén szó szerint néhány ember volt csak a pályán. Így sorban állásról nem is beszélhettünk. A liftkezelők kedvesek voltak, példának okáért a délutáni hószálingózáskor beülésünk előtt kijöttek és letakarították a lift székét.
Délelőtt csodaszép idő volt, délután a középállomástól felfelé eső rész felhőbe került, de a webkamerák képei alapján úgy látom ez nem szokatlan.

A középállomásig (kb. 1300m magasság) 4 személyes felvonó visz, korrekt sebességgel, míg onnan 2 ülős picit lassabb felvonó egészen 1600méterig. A középállomás környékén van még egy csákányos lift, mely rövid piros pályát, valamint szélesebb kék erdei utat szolgál ki, illetve van egy rövid csákányos felvonó a völgyállomásnál (rövid kezdő pálya mellett).

A korábbi napok havazásának (kb. 40cm) köszönhetően pazar hóviszony fogadott bennünket, mind a pályán gyönyörűen ratrakolva, mind pályán kívül.

A középállomástól felfelé lévő rész alapvetően haladóbb síelőknek való, fekete és piros pályák remek meredekséggel, megjegyzem a piros pálya rendkívül széles. Fentről kék erdei úton is végig le lehet jönni.
A középállomástól lefelé szintén vezet a kék erdei út, valamint a piros pálya, de itt már kisebb meredekséggel. Sőt, a pálya vége felé van egy-két vízszinteshez közeli szakasz, ahol a boardosoknak lendület szükséges.
Remek pályán kívüli lehetőségek vannak elsősorban a felső részen a pályák melletti famentes területen, illetve az erdőben. De a kék erdei pályák kanyarjait mind a felső, mind az alsó részeken az erdőben szűzhóban le lehet vágni, hatalmas élményt ad, igaz a fatönkökre nem árt vigyázni, van belőlük bőven.
A középállomásnál lévő snowboard parkot még építik, de a munkák állása alapján napokon belül megnyílhat.

Amúgy a völgyállomásnál modern központi épület található, szolgáltatásokkal. Budapestről az S6-oson, sebességhatárokat betartva kb. 4óra az út. Mürzstegg-től két út vezet Mariazellbe, mi a Lahnsattel-en keresztüli választottuk (Mürzstegg városban jobbra fordulva), kétnyomú, jól járható, korrekten takarítva. A másik Niederalp-on át vezet, azt nem próbáltuk.

üdv.
Feladó:  toksziFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.03.05. 10:57
(Üzenetazonosító: 136511)
tokszi Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2006.10.31.
21 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!

Egy két friss infó erről a helyről, még szezonzárás előtt (helyiek szerint március közepe, attól függetlenül, hogy a hóviszonyok nem indokolnák az ilyen korai zárást).
Február 23-25-ig töltöttünk el itt 3 napot. A pálya, mint már korábban többen is írták, igen változatos, a közép állomástól felfele inkább haladók részére való, attól lefelé pedig kezdők is bátran síelhetnek rajta. Hatalmas mennyiségű hó van, ami az utolsó napokban az időjárásnak köszönhetően kissé olvadni kezdett. A három nap alatt nem volt olyan, hogy valamelyik felvonónál várni kellett volna fél! percnél többet. Nem értem, miért ilyen népszerütlen ez a síterep a közelben lévő Annaberg és Mariazell pályáival szemben? A kiszolgáló személyzet kedves, segítőkész.
Hüttékben kb ua. az árak vannak, a "medvésben" (középállomásnál lévőben) magyarul is tudnak. Egy fő részére pl májgombócleves (Leberknödelsuppe), gőzgombóc (germknödel) és valamilyen innivaló kb 12 EUR.
Szállás: Volentér Gasthaus csak jókat tudok mondani, ár-érték arányban az egyik legjobb a környéken.
Saját vélemény, aki teheti és rövidebb időeig, változatos pályákon, sorbanállás nélkül szeretne síelni az nyugodtan válassza ezt a síterepet.
Feladó:  empiriokriticiNőHaladó síelő
Dátum: 2011.02.08. 18:01
(Üzenetazonosító: 108776)
empiriokritici Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2010.12.13.
6 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 2-3 között próbáltuk ki ezt a pályát. A felső felvonó valóban kicsit lassú,de a pályák nagyon jól karban vannak tartva, a személyzet kedves és szolgálatkész. A 4-es kék pálya szerintem kitűnő kezdőknek és haladóknak egyaránt. Most ez is nagyon jól le volt simítva,élvezet volt az erdőben kanyarogni. A felső része valóban ijesztő lehet egy kezdőnek, veszélyesnek tűnik, de igazából nem az. Ők viszont nyugodtan indulhatnak a középső síállomástól. Így is hosszú és kellemes sízés vár rájuk. Mindenkinek ajánlani tudom, nálunk a családban van mindenféle tudással rendelkező személy, kezdőtől a jó haladóig, de mindenki megtalálta a helyét ezen a pályán. Persze, vannak ennél sokkal nagyobbak, változatosabbak, de az áruk is sokkal nagyobb. 1O napig nem síznék itt, mert valószínüleg megunnám, de pár napos síelésre tökéletes.
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.31. 11:53
(Üzenetazonosító: 100980)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nagyon köszönöm a válaszokat. Sajnos már későn olvastam, és tegnap "tévedésből" Stuhlecken síeltünk. A tévedést a megfelelő topikban részletezem.
A lift lehet, hogy nem is lassú, csak mi voltunk nagyon kiéhezve a síelésre mikor legutóbb ott jártunk, és alig volt türelmünk kivárni amíg felérünk. Ezzel együtt, itt találkoztunk a legkedvesebb és legkészségesebb személyzettel.
Az említett friss mélyhavas síelést nagyon kipróbáltuk volna. Legközelebb pótoljuk.
Feladó:  AgentFérfiProfi síelő
Dátum: 2010.12.31. 09:45
(Üzenetazonosító: 100953)
Agent Hozzászólások: 1624
Regisztrált: 2003.10.25.
50 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mi Dec. 28-án látogattuk meg a titkos tippnek számító terepet, nagy meglepetésre az előző nap eshetett vagy 30centi friss porhó, ennek köszönhetően a pálya kitűnő állapotban volt, illetve a pályán kívül is jól lehetett síelni, az ünnepek közötti időszak ellenére alig lézengtek a pályákon, Győrből könnyen és gyorsan elérhető a terep.
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
Feladó:  davidpeterFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.29. 20:26
(Üzenetazonosító: 100653)
davidpeter Hozzászólások: 137
Regisztrált: 2007.02.26.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tegnap előtt voltam kint a pályán (Stani ajánlotta, nem bántam meg).

A felső lift kétüléses, biztos nem az elmúlt pár évben húzták fel, de nekem nem tűnt lassúnak.

A pályákon rengeteg volt a friss hó, a felső piros pályák nyomvonalát egyáltalán nem lehetett látni, térdig érő hóban síeltünk mindenhol. Ráadásul egész nap esett, ha lenyomják ratrakkal, nagyon finom lesz. Délutánra a meredekebb szakaszokon és (főleg) a lenti részen azért előjött némi jég is, (sőt, a feketén néhol átütött a föld, a piros pályákat keresgélve pedig kibontottam két tuját a hó alól.) Alig vannak a rendszeren, a leghosszabb sorban, amiben álltam, a negyedik liftet kellett megvárnom.

A kék négyesen egyszer jöttem végig, de szűk, meredek peremek mellett visz és egyáltalán nem volt karban tartva. Az egész kék talabfart csak a látszat kedvéért van.

Mindenki elégedett volt a hellyel, csak a csodás panorámáról maradtunk le, ugyanis végig kisebb nagyobb köd volt. Szerintem egy napos sízésre remek.
Feladó:  KrechlFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.29. 14:58
(Üzenetazonosító: 100599)
Krechl Hozzászólások: 343
Regisztrált: 2005.10.29.
33 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Azoktól kérdezném, akik mostanában jártak Gemeindealpe-n, hogy a felső szakaszra még mindig a régi és lassú kétülésessel lehet feljutni?
Tervezünk egy egynapos kirándulást, de legutóbb ez a lift nagyon lassúnak tűnt.
Előre is köszönöm!
Feladó:  PeverellFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2010.12.27. 00:00
(Üzenetazonosító: 100117)
Peverell Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2010.12.26.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Én 2010. Február végén látogattam ide egy napot.
Rokonoknál pihiztünk Sopron közelében és síelők.hu-s kommenteken felbuzdulva egyértelmű volt, hogy ki kell próbálni ezt a még határközelinek épp nevezhető terepet.

Az idő szép volt, a pálya a csúcson kissé jeges, de már csak a kilátásért is megéri felmenni. Alattad az Erlaufsee, veled szemben Mariazell, körülötted szép hegyek :)

A pálya:
Sok emberfiával nem találkoztunk aznap... kongott a pálya az ürességtől, de nagyon élveztem, hogy bármerre száguldozom sehol senki :D (sorbanállás fogalma ismeretlen)

Az előttem szólókkal ellentétben nekem és haveromnak nagyon bejött az "erdei ösvény" kék pálya, mivel rengeteg olyan szakasza van ahol a fák között le lehet csúszni a következő fordulóig az érintetlen mély hóban. Ráadásul ha végig a kék nyomvonalat követed, egész hosszúra nyúlik a menetidő az alsó felvonóig. (Szerintem a szűk gyors forulókat gyakorolni tökéletes)

A pálya felső szakasza tényleg nem kezdőknek való! - nekem kicsit több a bátorságom mint a jelenlegi snowboard tudásom és persze kétszer is bepróbáltam, hogy ügyesen lenavigálok a piros részig, de mindkét alkalommal lecsüccsentem egyszer-egyszer úgyhogy maradt a kerülő kék ösvény, majd onnan a piros. A pirosak teljesen jók, lehet rajtuk vadulni, meg gyakorolni is.

A pálya végefele említett vízszintes rész tényleg zavaró kicsit, de nekünk egyszer sem kellett ugrabugrálni, mindig volt elég lendületünk, hogy átérjünk rajta.

Ugyan csak egy napot voltam itt, de nekem nagyon tetszett és ha csak egy-két napra is de szerintem megéri kipróbálni bárkinek aki a kezdő szintet már kicsit átlépte és a profit még nem érte el.
DSC04896.JPG DSC04881.JPG DSC04913.JPG DSC04917.JPG DSC04918.JPG DSC04922.JPG
Feladó:  ratrak2010FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.02.14. 20:40
(Üzenetazonosító: 84536)
ratrak2010 Hozzászólások: 24
Regisztrált: 2010.02.14.
16 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Nagyon meglepő volt, hogy nagyon hosszú az ülőlift, egy szakaszon még lefelé is megy. Inkább az első liftet ajánlom.
A tető teli van lavinaveszélyt jelentő táblákkal.
A tető után, ahogy itt alább írta valaki, piros helyett inkább fekete pálya volt. A kék pálya nem tul élvezhető, egy erdei ösvény duplája a szélessége többnyire. Leginkább felül félelmetes a lavina táblák közt.
Haladó-Profi sizőknek jó kis pálya hosszú pályákkal. De nekem a mariazell 4 jobban tetszett.
Ugyanazzal a bérlettel használható Annaberg-Gemeindalpe (mitterbach)- Mariazell, pedig alsó ausztria és stájerország
Feladó:  hunsaraNőProfi síelő
Dátum: 2010.02.14. 19:58
(Üzenetazonosító: 84517)
hunsara Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2010.02.14.
1 síterepet értékelt

Ja - az egyenes szakasz! Sajnos még létezik! Ezt a szakaszt megelőző meredek rész közepénél van egy hóágyú. Ha ott v előtte "beül" az ember, akkor botozás nélkül végig lehet csúszni rajta. Bátrabbak indulhatnak fentről is, én a gyerekkel nem vállaltam be. :-) De még ő is, a maga 25 kilójával át tudta csúszni ezt a részt!
Én minden alkalommal azon gondolkoztam, hogy olyan nehéz lenne tavasszal, nyáron...ősszel pár teherautónyi földet kitermelni onnan és lankásabbá varázsolni azt a részt??????
következőutolsó
laponként:
összesen 53
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »