Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Gemeindealpe
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Bartelbauer vendégház & apartmanok - pályaszállás a Mariazell-Bürgeralpe síterepen
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SonKöl
27 élménybeszámolót írt
27
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gemeindealpe
2015.01.08. 19:20
Sziasztok!

Úgy látom, az eddig írt pozitív élménybeszámolók ellenére a fórum alapján kevésbé látogatott ez a terep.
Régóta terveztük ennek a síterepnek a meglátogatását, és tegnap végre sikerült. Csodás hely, a kilátás pazar a hegytetőről!

Hétköznap lévén szó szerint néhány ember volt csak a pályán. Így sorban állásról nem is beszélhettünk. A liftkezelők kedvesek voltak, példának okáért a délutáni hószálingózáskor beülésünk előtt kijöttek és letakarították a lift székét.
Délelőtt csodaszép idő volt, délután a középállomástól felfelé eső rész felhőbe került, de a webkamerák képei alapján úgy látom ez nem szokatlan.

A középállomásig (kb. 1300m magasság) 4 személyes felvonó visz, korrekt sebességgel, míg onnan 2 ülős picit lassabb felvonó egészen 1600méterig. A középállomás környékén van még egy csákányos lift, mely rövid piros pályát, valamint szélesebb kék erdei utat szolgál ki, illetve van egy rövid csákányos felvonó a völgyállomásnál (rövid kezdő pálya mellett).

A korábbi napok havazásának (kb. 40cm) köszönhetően pazar hóviszony fogadott bennünket, mind a pályán gyönyörűen ratrakolva, mind pályán kívül.

A középállomástól felfelé lévő rész alapvetően haladóbb síelőknek való, fekete és piros pályák remek meredekséggel, megjegyzem a piros pálya rendkívül széles. Fentről kék erdei úton is végig le lehet jönni.
A középállomástól lefelé szintén vezet a kék erdei út, valamint a piros pálya, de itt már kisebb meredekséggel. Sőt, a pálya vége felé van egy-két vízszinteshez közeli szakasz, ahol a boardosoknak lendület szükséges.
Remek pályán kívüli lehetőségek vannak elsősorban a felső részen a pályák melletti famentes területen, illetve az erdőben. De a kék erdei pályák kanyarjait mind a felső, mind az alsó részeken az erdőben szűzhóban le lehet vágni, hatalmas élményt ad, igaz a fatönkökre nem árt vigyázni, van belőlük bőven.
A középállomásnál lévő snowboard parkot még építik, de a munkák állása alapján napokon belül megnyílhat.

Amúgy a völgyállomásnál modern központi épület található, szolgáltatásokkal. Budapestről az S6-oson, sebességhatárokat betartva kb. 4óra az út. Mürzstegg-től két út vezet Mariazellbe, mi a Lahnsattel-en keresztüli választottuk (Mürzstegg városban jobbra fordulva), kétnyomú, jól járható, korrekten takarítva. A másik Niederalp-on át vezet, azt nem próbáltuk.

üdv.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.