Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Szeleta kiemelt beszámolói
Szeleta
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Most voltunk 23-27 között. A pályák kiválóak voltak, ha működtek a felvonók, sajnos a nagy szél miatt a kabinos feletti részt csak egy délelőtt lehetett síelni. Zömében a 9-es és a fekete 10-es volt síelhető, a nyitott ülőszékesek 2 nap jártak, hó, felhő és szél miatt. Mentségükre legyen mondva, hogy az időjárás adott, de igyekeztek a síelhető pályákat napközben is álladóan karbantartani, ami elég kilátástalan küzdelem volt a szél miatt. Az enyhülés nem okozott semmilyen hóromlást, néhol kicsit keményebb, de nem nevezném jegesnek. Az alacsonyabban fekvő pályák máshol megsínylették a felmelegedést, itt biztosan találsz jó havat. Az idő miatt nulla sor volt, viszont voltak elegen, mert a lejövő sikló(vasút) zárás környékén tömötten járt. Kérdésedre a válasz röviden: nagyon időjárásfüggő a tömeg.
Szeleta
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Szombaton (16-án) voltunk itt. Nagyon megkedveltem, sőt beleszerettem, mert:
- profi, de családias
- nem várják ölbe tett kézzel szemüket az égre vetve, lesz-e hó
- kényelmes tanulópálya, elég sok parkolóhely(a síelő lusta fajta, én legalábbis)
- elviselhető sor, szerintem normális síelők
- stb
Bizos közrejátszik a jó véleményem kialakulásában a gyönyörű idő is, de a hó mellet ez csak hab a tortán.
Jól sielhetők voltak az elkészített pályák, igaz a nap vége felé nőtt a kíhívás - bordos sporttársaink tesznek arról, hogy nehezebb legyen a síelés.
A bánkúti pályákon felnőve előitéletesen közelítettem Sztistvánt, ugyan milyen lehet egy mátrai sípark?
Tökéletes.
Lehet, hogy túlzó vagyok, de a pályákat önmagukhoz, illetve az adottságaihoz mérem, és ezt nálam Sztistván csillagos ötösre teljesítette. Miközben csúszkáltam a nagy kék körön, a kezdő, de már önállóan felvonózó fiam jól tudott síelni a kis kéken, és szemmel tudtam tartani. A felvonónál segítőkészek, barátiak voltak a gyerekkel.
Jó érzéssel jöttünk el.
Viszlát.
(Bánkút, példát vehetnél erről!)
matraszentistvan0009.JPG
matraszentistvan0006.JPG
matraszentistvan0007.JPG
matraszentistvan0017.JPG
matraszentistvan0019.JPG
matraszentistvan0027.JPG
Szeleta
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Ausztria
Lachtal
2010.01.07.
Január 3-án érkeztünk vissza Lachtalból. Ha van rendes, jó hó kiváló hely, sajnos az időjárás miatt vastag, hóágyúzott, és ezért inkább jegesedő pályák vannak. Kezdő síelőknek most nem ajánlom, csak havazás után. Kellő lécbiztonsággal viszont nagyon jó minden pálya.Igyekeznek rendben tartani a pályákat, de a széllel, meleggel kell küzdeniük.
A szilveszteri műsorban látványos tüzijáték is volt, szerintem jól érezte mindenki magát. Hólánc ajánlott, adja isten, hogy ne kelljen használni, mert elég húzós a szerpentin felfelé. Van gyerekszállító pályakarbantartógép (rattak-ratrak, nem tudom mi a pontos neve, de tudjátok, az a szélestalpú szörnyeteg), körbe megy a pályákon, lehet rá jelentkezni, jó buli.
A közelben csak a szép táj, a szerpentin alján van egy kisebb település, szánkót kell vinni a gyereknek, más programja nem lesz.
Szeleta
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
22-23-án voltunk Zakopaneban, nagy csalódás volt. Síelni lehetett, a hóval nem volt baj a Kuznice-Kasprowy pályán,(lentebb és a déli pályákon már gyengébb volt, a havazás nekünk későn jött), viszont elég kaotikusnak találtuk a rendszerüket.
A pályák önálló üzemeltetésűek, átjárhatóság nincs. A cél a sielők lehűzása (lehet, hogy rosszul látom), de itt a példa:

Kuznice-Kasprowy
-parkolj le és fizess
-menj gyalog, lanovkához, vagy fizess a taxiért-kisbuszért
-fizess, hogy feljuss a lanovkán-1-2 óra sorakozó, a zöme nem a síielésért megy fel
- fizess külön fent, ha felvonózni akarsz.
ez egy négytagú családnak egy napra összesen minimum 35.000 Ft, ami "kicsit" húzós.
Informácuó a pályáról, működő felvonóról ellentmondásos.
Nosal pálya: korrekt-kiszámítható, kezdőknek ajánlom, ha az ülöszékesen mész, kicsit leszakad a lábad, de utána jól esik csúszni.
Nem egységes rendszer, sok kis biznisz működik a sielés környékén, ez nem tetszett.
Összefüggő-áttekintő sítérképet ne keress.
A város szép, kirándulni, pihenni ajánlom.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.