Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Attis kiemelt beszámolói
Attis
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Szlovákia
Kubinska Hola
2010.02.15.
Halihó!

Ami a Kubínska Holát illeti, a legtöbb lift működik, a weboldalukon azt írják, hogy a pálya fenti részén 40 cm hó van. Az egyik szlovák sífórumon a srácok azt írták, hogy a fenti pálya csak ott jó, ahol műhavat tudnak rá fújni, azaz csak a lift melleti rész. A másik oldala a dombnak nincs túl jól ellátva hóval, amit a webkamerán is lehet látni. azt is írják még hogy a liftről le kell kapcsolódni valahol a meredek részen, szóval hogy nem húz egészen a domb tetejére. De ennek ellenére jót lehet síelni, sőt február 8.án megnyitották a snowboard parkot is, ahová a napi jegy 10 €.
Mi is készülünk Kubínba 2. 25-én, örülnék neki ha pár sort írnál az ottani viszonyokról!
Jó síelést!
Attis
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Tegnap Hirschenkogelen voltunk síelni, nálunk ismertebb nevén Zauberg-nek hívják. Kicsit félve vágtunk neki, mivel az egyik barátunk szerdán volt Stuhlecken és azt mondta hogy nagyon kemény és jeges a pálya. Így aztán nem is voltak nagy elvárásaim, de nagyon kellemesen csalódtam. Kicsit késett a buszunk úgyhogy 10 órától síeltünk, nagyon jó minőségű havon, amely szinte por volt - ez talán a -7°C-nak is köszönhető volt. A pályák az itthonihoz képest (szlovákia) hosszúnak tűnnek, de európai átlagnak elmennek. Az ülőkés felvonó alatti pálya délutánra kicsit ki lett csúszkálva és itt-ott előbukkantak a kis kövek meg füves részek. Viszont az ülőkés folvonótól jobbra találtahó pálya még délután is nagyon jó minőségű volt, sőt ahhoz képest hogy vasárnap volt alig síeltek rajta páran. Délben vettük az irányt a Zauberg bar-ba, ami közvetlenül a kabinos felvonó lábánál található. Még egy jobb kisvárosi diszkónak is elmenne, stílusosan van berendezve, kedvesek a pincérnők, a kaja sem drága, de egy csésze teáért 4,10 €-t kértek. Mi egy pikáns kolbászt kóstoltunk meg, meg kell valljam hogy nagyon ízlett, és tényleg rendes, emberes adagot kaptunk. Desszerként bevágtunk egy helyi specialitást, ami egy óriás hihetetlenül jóízű lekvárral töltött gombóc volt vaniliamártássa. Kb 4€-ért jól lehet lakni. Ebéd után újra felcsatoltunk és beugortunk a kabinos felvonóba, ahol délután már majdenm több volt a szánkós mint a síelő. A szánkót állítólag mindenki használhatja akinek napi jegye van, csak zálogot kell adni érte amit használat után visszaadnak. Én személyszerint nem szánkóztam, délutánra kevesebb lett a síelés a kabinos felvonó alatti piros és egy picit meredek pályán úgyhogy a carving technikám csiszolásán ügyködtem egészen 16:00-ig, amikoris zárják a pályát és már indulnak is az esti síelés előkészítésére, ami szinte páratlan európában, ugyanis majdnem az összes pályát ki tudják világítani. Ha legközelebb oda látogatunk, biztosan ki fogom próbálni az esti síelést is.
Nagyon jót síeltem, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.