Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Balázs Kozma kiemelt beszámolói
Balázs Kozma
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2019.02.27.
Mivel elég régen nem született bejegyzés e síterepre leírom a tapasztalatainkat. Múlt héten (2019 február közepén) 5 napot töltöttünk itt, és hihetetlen szerencsénk volt, mert 5 napon keresztül verőfényes napsűtésben volt részünk, több mint 1 méteres természetes hóval.
Az utazás:
Bp-től 650km-re van, amiből 560 autópálya, amin semmi forgalom nem volt, a maradék 90km-ből 60 falvakon visz keresztül, ahol még lehet haladni. Az utolsó 30km szerpentin a hegyekben, ami, mivel érkezésünk elött 2-3 napja komoly havazás volt, havas, jégbordás volt, autó magas hófallal az út mellett. Ez a 30km majdnem 2 órát vett igénybe.

Szállásunkat airbnbn béreltük, egy 9-10 fős apartmant, ami tiszta kényelmes és jól felszerelt volt, 1,2km -re a legelső felvonótól, és kb 4 kmre a központtól.

A pályára síbusszal mentünk, ami oda vissza 250dinár naponta, fejenként. A síbusz elméletileg óránként jár, gyakorlatilag mivel tele volt a menetrend szerinti, így kb 15 percenként mindig jött "mentesítő", de ez a főszezonban volt. Rengeteg taxi is jár a környéken, ezek kb 800 dinárért visznek el 4 főt a pályákhoz.

A pályák jól karbantartottak, a síközpontot folyamatosan fejlesztik. Az 55km-nyi pályából a bella reka pályák nem mentek (ha jól értettem ott is a felvonót fogják kicserélni), így 48km állt rendelkezésre, de ez is bőven elegendő volt. Tömeg hétvégén volt a központi részen, kb 5-10 perc sorállás volt jellemző. A központi résztől távolabb még hétvégén sem volt jellemző a sorban állás. A felvonók zöme az elmúlt 5-10 évben épült, korszerű gyorslift.
Síbérletet novemberben 15% kedvezménynel vettük, így igazán méltányos áron tudtunk 5 napot sielni (100euro).
A hütték nagyon hangulatosak, mindenhol ég a tűz a kandallóban, az árak pedig megfizethetők (sült krumpli 500-700 Ft, forró csoki 350-500 Ft). A nagyobb hüttékben elfogadják a bankkártyákat, de pl a síbuszon illetve a kisebb hüttékbe csak a kézpénzt.
A fiatal generáció már beszél angolul, de aki nem, az is artikulálva igyekezett segíteni nekünk (szerbül). Összeségében nagyon kedvesek voltak az emberek, ha nem tudtam volna, hogy Szerbiában vagyunk, Ausztriát/Franciaországot mondtam volna.
Ár/érték arányban verhetetlen, mi jövőre is biztos, hogy visszamegyünk.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.