Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

V721 kiemelt beszámolói
V721
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Obergurgl-Hochgurgl síterep értékelése (Tirol, Ausztria)
Hóbiztosság, hóminőség: 9/10
Infrastruktúra: 10/10
Pályarendszer hossza, változatossága: 8/10
Szolgáltatások hozzáférhetősége: 10/10
Megközelíthetőség: 9/10
Nyugalom: 10/10
Alpesi hangulat: 10/10
Buli hangulat: 7/10
Biztonságérzet a pályán: 6/10
Síbusz hálózat: 9/10
Hütték: 10/10
Tájékozódás: 8/10
Boldogulás angol nyelven: 10/10
Összességében: 8,92/10

Magyarország felől a Bécs – Linz – Salzburg – Rosenheim (D) – Innsbruck – Sölden útvonalon közelíthető meg, az ötztal-i leágazásig végig autópályán, utána kifogástalan minőségű főúton, a végén némi szerpentinnel. Mivel jelenleg a német rendőrség lassítja a forgalmat a határon, illetve szúrópróbaszerűen ellenőriz, lassabb haladásra kell számítani, amit a tartományi síszünetek okozta forgalom fokozhat még.
Obergurgl nyugodt hangulatú igazi magashegységi alpesi falu közel 2000 méter magasan, a fahatáron, illetve már kissé felette. Több Intersport, Scheiber és Lohmann sportbolt és síkölcsönző található a faluban, élelmiszert vásárolni egy MPreis-ban és egy Sparban lehet, külön pékség is van.

A síbérletet nem csak a felvonók aljában a kasszánál lehet megvásárolni, hanem a fent említett síkölcsönzőkben is. A 6 napos bérlet ára 268€, egy napos söldeni kiegészítés +14€. A bérlet kaució 3€. Sorbanállás nincs, se lent, se fent, sehol. Az első három napban nem is ültem idegenekkel felvonón, tele kabint vagy ülésest sem láttam. Délelőtt 10 órakor még ratraknyomos pályán lehetett síelni. A síelők száma a tökéletes időjárás beköszöntekor nőtt meg kissé, de zavaró ekkor sem lett, általánosságban zsúfoltság sosem volt. A sípályákon legfeljebb a pályák alsó gyűjtőrészén vagy a szűkebb kék átvezető pályákon lehet nagyobb „forgalomra” számítani.

Hóágyúk csak az alsóbb részeken vannak, a síterep nagyobb része 2500 méter felett fekszik, hóhiány nincs. A tájékozódás kissé nehezebb az eddig megszokottnál, mivel nincsenek fák, s a pálya széle sincs túl sűrűn kijelölve. Ez a felhősebb, csapadékosabb napokon nagyban csökkenti a biztonságérzetet, a pályák völgyoldala alig elkülöníthető. Térképes táblából is lehetne több.

Jó időjárás esetén a kilátás páratlan, számtalan 3000 méter feletti csúcsra látni, ilyenkor az egész síterep jól átlátható. A hóminőség kiváló, a magasság miatt hideg van, vizes havat nem tapasztaltam. A jobban használt pályákon délutánra keletkezhetnek jeges, tömör, kemény havas, rázós felületek, itt-ott egy-egy kaviccsal is találkoztam.

A sífelvonók nem a legújabbak, de a minőségük, kényelmük kifogástalan, hiba vagy üzemzavar nem fordult elő. Sebességük megfelelő, egyedül a terep két részét összekötő Top Express lehetne kissé gyorsabb, az átjutás érezhető időveszteséggel jár.
A reggeli időjárásjelentéseket figyelve a terep hidegpontja Hohe Mut, az egyik kedvenc pályám is innen indul, a piros egyes. Ezen kívül a piros 30-as és a kék 6-os volt a legjobb pálya szerintem, illetve a piros 12-es is jó volt. Buckásodás alig fordult elő, csak friss hó esetén és a nap végén a gyűjtőpályák aljában a meredekebb részeken lehetett észlelni.

Heti kétszer van esti síelés kivilágított pályán a terep két részén. A sí-show nagy élmény, 2800 méter magasra kell felmenni este 9-re és ott parádéznak majd’ egy órán keresztül tűzijátékkal egybekötve.

A hütték kínálata jó, árfekvésük nyilván magas, de nem annyira, mint számítottam. A Top Mountain Crosspoint Restaurant-ban voltunk a legtöbbet, ez a motormúzeummal egybeépült és nincs rá jobb szó, mint a tökéletes. Azt már mondanom sem kell, hogy a WC minden tekintetben a legmagasabb színvonalat képviseli.

Árai:
Gőzgombóc vaníliaszósszal: 7,5€
Sültkrumpli: 5,5€
Schiwasser 0,5L: 4,3€
Csapolt sör 0,5L: 4,9€

A síelők többsége angol, német és helyi. Rajtuk kívül észlelhető mennyiségben voltak jelen hollandok, dánok, franciák és svédek, illetve szláv nyelveken beszélő síelők. Síelő magyarral a pályán nem találkoztam, a hüttékben és éttermekben néhány pincérrel igen.
Összességében fantasztikus élmény volt, kiváló minőségű havon, tömegmentes pályákon síelhettünk, mondhatni exkluzív környezetben. Egyetértek a terep jelmondatával: Top Quality Skiing.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.