Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Zoltán52 kiemelt beszámolói
Zoltán52
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Szlovénia
Krvavec
2019.01.08.
Én 2018 december 26-ától dec. 30ig voltam. 10 km pálya működött két lift nem működött a többi bőven kiszolgálta a sok síelőt. Reggel a hatülésesnél volt max 5 perc sorbaállás. 11-12 óra felé és délután már nem kellett sorba állni. A pályák délelőtt jó ratrakolt minőségűek , délutánra buckásodott. Az idő csodálatos volt reggel -1-2 fok napközben +3 de nem olvadta hó. A hotel Krvavecnél nagyon jól lehetett napozni az árak elfogadhatók kicsit drágább mint a hazai, de jobb mint az Osztrák. Mivel nem a pályán laktunk ezért a gondot az jelentette, hogy a kabinos lift alsó parkolója kicsi, így majdnem a házunkig álltak az autók az út melletti kisebb parkolókban, de ingyenes buszok folyamatosan szállították a síelőket és ahol kellett jelzésre megálltak. A kabinos liftnél soha nem volt sorban állás. Persz reggel 10 órakor mentünk és délután a végsőkig síelve fél 5- kor hagytuk el a pályát. Mi a Gubanec apartmanban laktunk, ez majdnem a falu utolsó háza innét 2,2 km a felvonó, de csak gépkocsival vagy a busszal érdemes menni. A szállás igen egyszerű (szoktuk mondani ár-érték arányos), de akkor kellően fűtött volt. Mindig volt meleg víz. A tisztaság hagyott kívánni valót. A gépkocsinak fedett beálló volt. A bérletre 10 % kedvezmény.Mi nagyon jót síeltünk.
HPIM3238.JPG
HPIM3342.JPG
HPIM3243.JPG
HPIM3352.JPG
HPIM3296.JPG
HPIM3343.JPG
HPIM3249.JPG
HPIM3287.JPG
HPIM3214.JPG
HPIM3339.JPG
HPIM3305.JPG
Zoltán52
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Több éve járok Mariborra síelni, de ennyire rossz tapasztalatom nem volt. Persze ha rossz a hóviszony főleg a pálya alján akkor az lehet köves.A Bolfenk és Areh közti összekötő pályák valóban nehezebben síelhetők. Szerintem busszal kell át menni az egyik pályáról a másikra. Szerintem a Pisker 6 üléses és a mellette lévő korongos és csákányos pályák jók. Persze én is voltam francia országba Pl La-Normán az ottani több km-es pályákhoz nem hasonlítható.Ha jó hó van akkor nagyon jó az 1-es pálya is , főleg este amikor gyönyörűen lehet látni a várost.Valóban nem lehet az utolsó pillanatra hagyni a záró csúszást mert túl pontosan zárnak.Amúgy háromszor is laktunk a Hotel Areh nevű turista szállóban, amely a pálya szélén van , az ablak alatt parkoltak a ratrakok, és minden zárás után a büféből indultak a gépkezelők és késő este tértek vissza. Mi mindig jól előkészített pályákon síeltünk.Persze fiatal profi sízőknek az itteni pályák nem elégítik ki az igényüket. Ár - érték arányban szerintem egy jó , főleg nekem Somogy megyeinek közeli pálya.
Zoltán52
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Valóban ha kevés a hó, akkor a leírt körülményeket tapasztalod Maribórban. Ha átmentél volna az AREH-i pályákra akkor jobb körülményeket tapasztaltál volna. Elmúlt években többször voltam Maribórban, amikor volt elég hó és le lelehetett síelni a kabinos lift aljáig, illetve est 21 óráig lehetett a teljes hosszban síelni a pályát, csodálatos élmény, 16 órakor bezártak a pályák, és 18 óráig újra ratrakolták, és csodálatos kivilágított terepen lehetett siklani. A kabinos lift felső állomásánál minden szállást vízszintes terepen jól meglehet közelíteni. Mindenkinek van igényének megfelelő szállás. A hotel AREH turista jellegű szállás, de én szeretem mert az ajtóban lehet lécet csatolni. Az utóbbi három karácsonyt és iskolai szünetet ott töltöttük az unokáimmal, de a mostani karácsonyi szünetet Roglán töltöttük, de sajnos ott is kevesebb lift működött és néha sorba kellett állni, illetve szeles -10 C fokos hideg volt.Ha jó hóviszonyok lesznek én szívesen vissza járok Mariborra, mivel nekünk közelebb van mint a Mátra, és 50 kilométerrel több mint Eplény, a pályák pedig jobbak, természetesen nem leszólva a hazai sípályákat. Régebbi hozzászólásaimnál képeket is feltöltöttem.
Zoltán52
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
December 28-án jöttünk haza az AREH-ről. Akkor csak mű-hó volt a pályán, valóban 30-40 cm vastagon, de helyenként már kikopott. Az Areh-on 3 pálya üzemelt: a 15-ös tanuló, a szállóval szemben lévő piros -bár az utolsó nap felét lezárták - és a 24-es piros. Hétköznapokon nem kellett sorba állni. A web-kamera szerint 5-10 cm-es havazás lehetett azóta, ezek a pályák így biztosan jól síelhetők, három-négy napos eső 15 fok meleggel tudná csak elmosni. Meglepően jól karbantartják, minden este ratrakolnak. Mi a Hotel Arehban laktunk, tulajdonos váltás volt, ami sajnos nem vált előnyükre. A felszolgálók szakképzetlen fiatalok, takarítani nem nagyon takarítanak, a szobai szemétért 4 napig nem jöttek be. A svédasztalos reggelinél fél óra múlva pótolják csak a hiányzó ételeket,este a személyzet magukban jó hangosan elbulizgatott. A szállásnak nagyon nagy előnye, hogy közvetlenül a pályán van és aránylag elfogadható árú. Többedszer voltunk ezen a szálláson, eddig nagyon szerettük, reméljük később beletanulnak a megfelelő vendéglátásba. Sajnos most kevés pálya volt nyitva, nagyon hiányzott a 6 üléses lift és a hozzá tartozó pálya működése.
Bolfenken is voltunk 28-án, csak az 1-es pálya üzemelt, a kis korongossal és a kétüléses lifttel, szombat lévén így nagy volt a zsúfoltság. Aki csak ezen a pályán akar síelni, ilyenkor érdemesebb a kabinos lift alján parkolni, mert megspórolja a hosszú hegyi utat és a Bolfenknél kevés a parkoló. Ha az Arehra akar valaki menni, akkor javasolt személygépkocsival felmenni, ott bőséges a parkoló.
Olcsó szállást még nem sikerül felfedeznünk pálya-közelben. Olcsó szállás a 40 km-re lévő Roglán a bungalók. Ott egy hiba van, hogy 100-150 métert meredeken kell felgyalogolni a liftig, a pályák ott nagyon jók, a hóviszony is általában jobb, mint Mariborban. Képet is teszek fel, az utolsó 3 az Bolfenk.
DSCF2762.JPG
DSCF2781.JPG
20131226-112144.jpg
20131226-104652.jpg
20131227-093322.jpg
DSCF2858.JPG
DSCF2856.JPG
DSCF2863.JPG
Zoltán52
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Hull a hó!! Hull a hó!! Legjobb minőségű a 24-es pálya az Areh-nál, mert mi ott síelünk, ott valóban 40 cm-es a hó. Tegnap-ma kevesen voltak. Biztos gyönyörű időtök lesz Nektek is, napközben remek volt az idő. Mi hétfő délelőtt csúszunk, aztán irány haza, kevés a szabi. Megpróbálok képet is feltenni.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
HPIM0068.JPG
Karacsony-Mariborban-042.JPG
Karacsony-Mariborban-031.JPG
HPIM0078.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.