Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

drkotasz kiemelt beszámolói
drkotasz
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ukrajna
Kraszíja
2015.01.30.
Üdv mindenkinek!

Nem túl sokan számoltak be ezidáig Krasziján töltött síeléseikről, így gondoltam megírom tapasztalataimat, hátha ezzel megkönnyíthetem mások döntését.
Mivel Nyíregyházán élek sajnos az osztrák, olasz, francia stb... pályák az 1-3 napos sielésekhez messzi vannak. Maradnak a szlovák, román, ukrán pályák.
Szóval fenti okok miatt sok pályát kipróbáltunk már a környéken, de valahogy Krasija mindig kimaradt (sajnos). Ukrajnában eddig csak Bukovelben jártunk, igaz 4-5 alkalommal is(ebből sejthető, hogy elégedettek vagyunk vele).
Na most már Krasija-ról. 2015 január 17-én szaladtunk ki egy napra. Nyíregyháza-Záhony egy órán belül simán teljesíthető (ha szerencsés az ember még határátlépéssel is). Utána az Ungvár elkerülőig kb. 30 kilóméter szintén megy gyorsan az út elfogadható, onnan sajnos már nem így az utolsó 70 km már, ha nem akarunk új autóra, vagy nagyobb futómű felújításra költeni kb. 1,5 óra. De a kissé viszontagságos utazásért kárpótol a sípálya. Parkolás ha szerencséd van ingyenes, ha csak a fizetős lehetőséget találod meg akkor pár száz forint (nem emlékszem pontosan mennyi volt.
A pályák, ha megfelelőek az időjárási viszonyok hóágyúzhatóak, jól kezeltek. Napi jegy hétvégén 220 grivnya, azaz 3080 forint AJÁNDÉK!!!(hivatalos pénzváltónál vettük a határtól kb 3 kilóméterre 14 forintért. Vigyázz magyar pénzváltónál 17-17,5 körül van most!!!)
Mikor mi voltunk az összes pálya ment, és nagyon kevesen voltak, egyáltalán nem volt sorbanállás. Pályák élvezetesek. Kezdőknek a lenti ideális tanulópálya a fentiek kicsit jobb sielőknek már nem túl nehezek.
A büféárak szintén zseniálisak a gyenge grivnyának köszönhetően, egy sör(helyi premium minőség) 18 gr (250Ft). Az ebédért amit frissen készítettek nekünk 600 gramm saslik, 3 virsli, nagy tál sültkrumpli, 1 sör, 1 kóla, 2 tea potom 4000 Ft-ot fizettünk, persze grivnyában és marha jó is volt.
Mindent összevetve ár/érték arányban még nem voltam jobb helyen, de nem csak az olcsósága miatt ajánlanám, hanem a gyors felvonók és a jó pályák miatt is. 2-3 napos családi sízésre bátran ajánlom, hiszen mi is hamarosan visszatérünk.

U.I.: Haza felé vigyázz a töksötétben az út szélén kóválygó sötétruhás benszülöttekel és a kátyúkkal. És ne bántodj meg, ha egy ukrán rendőr megbüntet, hiszen mi sem ússzuk meg sosem.

JÓ SIELÉST!!
drkotasz
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Románia
Kapnik
2013.01.13.
Üdv! Most értünk haza a tegnapi síelésből most voltunk itt először. Pár szóval a véleményem: A pálya hangulata nagyon tettszett, napközben is szállingózott a hó a nap is kisütött néha pár percre. Valamennyi hó éjszaka is esett előtte, talán ez lehet az oka annak, hogy nem ment rajta a ratrak reggelre. Hó volt bőven a pályán a pálya mellett is kb. 30-40 cm természetes hó volt. A pálya ezek miatt buckás és lassú volt.
Napi jegy helyett többek tanácsára csak 30 csúszásos bérletet vettünk nem napit 70 lei +kaució. Még maradt is rajta. A főpályán nagy volt a sor, ezért főleg a feketén sielgettünk. (máshol nem lenne fekete nem túl meredek) A büfék egész türhetőek, és nem is túl drágák. Viszonylag sok magyar szót hallani a személyzet egy része is ért magyarul.
Ha nem tárcsás lenne imádnám ezt a helyet, de így 10-ből 6-ot kap nálam.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.