Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

baxxter kiemelt beszámolói
baxxter
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
Franciaország
Les Orres
2012.02.11.
Sziasztok,
hogy sikerült a Winterfest-es síhét?
Mi pont előttetek voltunk egy héttel (MESI, ugyanaz a szervezés), de azért gondoltam megosztom az élményeimet:

Utazás:
A szokásos 19 óra a szokásos megállókkal, de valahogy minden korábbi rossz tapasztalattal ellentétben még ez volt a legjobb ilyen utam. Hó egészen az úticélig nem nehezítette a haladást, ott viszont pont időben rákezdett :)

Szállás+hely:
a már említett havazással kezdetét vette az igazi téli hangulat a csak pár éves "sífaluban" (Bois Mean rész). A szállásunk a Park des Airelles-ben ideális volt. Élelmiszer üzlet kettő van, de az árai (a most kedvezőbb Euro árfolyam miatt is persze) nem vészesek (egy tojás kb50Ft, egy sör fél literre számítva kb 300Ft). Egyszóval minden egy helyen: szállás+szolgáltatások+buli... Sajnos ez utóbbi csak az első este volt igaz, mert noha a magyar szervezés mindent megtett, hála a franciák magyar-szeretetének, az állítólagos feljelentések miatt csak nappal tolhatták a zenét a Dj-k... Pedig nincs is annál jobb mint közvetlen a pálya mellett kitombolni magát az embernek egy klassz nap végén! (így maradt az otthoni bulizás :))) Egy szó mint száz a szervezés szerintem jó volt!

Síterep:
Köszönhetően a szombat esti, majd a kedd egész napos szakadó havazásnak és a kemény mínuszoknak a pályák is tökéletesek voltak. Minden téli idő ellenére is nyomatták még az ágyúkat is és jártak a ratrakok is rendesen! Pályák és a szűzhavas területek is ideálisak minden síelő számára. Az alsó zöld pályák szélesek és kellemesek igazi light-os élménysízésre valók a fantasztikus tájban, a felsőbb régiók pedig szerintem minden profi és haladó boardos és síelő számára frankók!

Összegezve: végre igazi téli, sok havas :) síelésben volt részem egy olyan terepen ahová bármikor visszamennék, mert nem elég belőle! :)
baxxter
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
Magyarország
Visegrád
2010.02.21.
Sziasztok,
mi is kint jártunk ma Visegrádon, de sajnos csak kirándulni...
Viszont a pályák fantasztikusak ezekben a tavaszias napokban is, szóval gratula az üzemeltetőknek!!!

https://sielok.hu/fotoalbum/515942/...galeria/
baxxter
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
Franciaország
Risoul - Vars
2007.01.25.
Mokka!
Én 2005-ben voltam itt március közepén.
Sajna az idő nagyon meleg volt, sokszor az egész felső részeken is egy pólóban sieltünk és csak a pályák kb fele volt nyitva.
Ez a dolog negatív része, de ez évről évre változhat. Viszont a dolgozóké minden tiszteletem, mert még ennek az időnek az ellenére is fantasztikusan helyrehozták napról-napra a pályákat. Risoul-Vars átjáró az egész héten nyitva volt bár sokszor tényleg nagyon latyakos. Sajna ha nincs elég hó akkor kicsit macera át ill. visszajutni. Az átjáró a Risouli oldalról lejt át Varsba, tehát az odaút a könnyebb. Visszafelé le kell csúszni a Risouli csúcs mögé és onnét visz fel felvonó a Risouli csúcsra. Hű remélem nem voltam túl bonyolult. Ez a lecsúszás a csúcs mögé viszont márc 28 felé már olyan volt hogy kb 100 méter gyalog tettünk meg... Na de nem akarok elijeszteni senkit, hiszen külön-külön mind a két oldalon volt elég pálya még így is bőven, szal élveztük rendesen.
Boardosoknak is ajánlom, hiszen minden valamirevaló pályát el lehet érni ülőszékes felvonókkal.
A nappali sielések után pedig jöttek az éjszakai bulik. Mi a Risouli oldalon szálltunk meg, és az itteni bárokba jártunk bulizni. Mivel rengeteg a fiatal a központban minden este volt bőven élményünk. Ha megtelt a szórakozóhely az előtte levő havas teraszokon folyt tovább a party...
Azt hiszem ennyi elég is hozzá kedvcsinálónak.
Ha mentek akkor jó sielést és nagy bulikat kívánok!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.