Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Ursus Arctos kiemelt beszámolói
Ursus Arctos
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Kedves Barátaim,
Akkor most elmesélem a mai napot a saját szemüvegemen keresztül. Azzal kezdeném, hogy éjfél körül még valami +4 fok volt, a Sípark feratel-kamerája szerint. Gondoltam akkor ez latyak lesz. Ma reggel örömmel konstatáltam, hogy fagy. Kb nyitásra érkeztünk, 9 éves fiammal. Engem is meglepett, hogy nincs tömeg. Nyílván előre tudta tömeg-őmélgótsága, hogy jeges havon kell majd síelni, és csőstűl felzarándokolt ide reggel, majd szintén csőstűl le. Bár szembe sem jött senki... No, fél 10 tájban próbálta Pisten Bully nagy buzgalommal rendberakni a fenti nagy mezőt (csak ez volt nyitva 11-ig), utána következett az 1-es, a 3-as és a 4-es alsó része, valamint az oktató park (hogy miért nem előbb kezdték ratrakolni, az egy más kérdés). Lényeg az, hogy a kérges havat feltörve és elegyengetve, valóban nagyszemű hófelület keletkezett. De tükör jég ? Na ilyet 3 óra felé láttam pár apró szürke foltként a két alagút között, az 1-es tetején valamint a nagy csákányos előtt. Lehet, hogy szubjektív vagyok, vagy kezdő, vagy profi (haladó valszeg nem, mert nem minden haladó látja így) de épp azzal akartam indítani, hogy az időjárási viszonyokhoz képest remek pályán síeltünk...

Szikrázó napsütés, Kriván-Róth Marci-Tengerszem-Gerlachfalvi-Lomnici fal az északi láthatáron ("átláttuk" Szlovákiát), előttük meghúzódva fehérlett a Gyömbér. Max 2 perc várakozási idő, nulla számú pofátlan tahó (a tömeg-őfelsége egyik szegmense, szerencsére kényelmesek :-)) fagypont alatti-körüli hőmérséklet és 11-13 óra között kifejezetten jó hosszú pályák. Hm, én így láttam. Az oktatópark működési szabályzatán azért lenne mit csiszolni, de erről máskor. :-)

Ami pedig a tömeg hiányát jelenti: más oka lehet ennek. Nem gondolták, gondoltuk, hogy az időjárás dacára egy szép sínapot lehet eltölteni ma. Sajnáltuk, amikor 3-kor le kellett csatolni, idehaza mérgünkben egy nagyot... gombfociztunk :-). Higyjétek el, volt már olyan, amikor sajnáltam a kiadott pénzt. De nem ma...
Hajrá Sípark, csak így tovább (összességében...) !
Ursus Arctos
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Kedves Barátaim,

Remek választás volt a húsvéti síelés Kreischbergen.
Most először jártam itt, 8 éves fiammal volt olyan nap, hogy 50 km-t és összesen több mint 9000 m szintkülönbségnyit csúsztunk.
Kegyeibe fogadott az időjárás is, hisz péntekre pár centi friss hó hullt, ami nagyon jót tett a pályáknak. Aztán 2-3 nap gyakorlatilag zavartalan napsütés. 1500 m fölött kifogástalanok voltak a pályák, minden nap, még délután is.
A Mittelstation-tól lefelé, a nagy fekete "eggyes" persze kásásodott. Minden elismerésem a helyi üzemeltetőké, hogy a több napos 10 fok fölötti nappali hőmérséklet dacára a nagy hócsíkot sikerült a völgyig, alig 900 méter magasan megőrizniük (ugyanez van Katschberg-Ainecken és Grosseck/Speiereck-en is - Lungau-, ahol már 1000 méteren síelni lehet, utóbbi még 1-2 hétig nyitva tart). Mi több, kb 12-ig gyönyörűen lehetett rajta csúszni.

Schluckspecht, Rosenkranz remek volt, a hétfői hideg szél ellenére, csakúgy mint a 15-ös. Nagyon kevesen voltak.
Remek széles pályák, ahol a kék-piros-fekete pályák nagyon jól "épülnek" egymásra. A két Sunshine csákányos helyett milyen remek lenne egy beülős. De gondolom ezt a nálam okosabbak is tudják.

Rengeteg hazánkfia, minden erényével és nyavalyájával együtt. Sok elveszett Stenmark és Girardelli, némelyik jobbnak látta hosszas (de hanyagul szélvészgyors !) ekézés után ekézve leülni, még összeütközés előtt. Sok helyen magyar munkavállalók. Nekem mondjuk nem egyértelműen komparatív előny, hogy magyarul szolgálnak ki külföldön, nem magyarlakta területen (Székelyföld persze más....), de ez mitsem von le a síterep előnyeiből.

Délután, zárás után az utolsó, maratoni lecsúszás a völgybe (1200 méter alatt már csak döcögés) pedig maradandó élmény, a Rosenkranz tetejéről a kilátás pedig páratlan. Röpke 14-15 perc alatt amíg tartott a völgymenet, majdnem 1200 méter szintkülönbség - bedugult a fülünk tőle első nap.

Korrekt, szép tágas síterep. Ajánlom a Rieglerhüttét, jóval meghittebb és barátságosabb mint a nagy Kreischberg-Wirt nevezetű hodály a kabinos végállomásánál. Sőt, Húsvétra még a 12-esre elszórt csokitojásokkal is kedveskedtek (gondolom ők) az arra poroszkáló apróságok nagy örömére.

Hát ennyi. Kellemes nyarat !
Ursus Arctos
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Ausztria
Lachtal
2010.02.02.
Szép jó estét !

Két órája jöttem haza Lachtalból, 4 napot voltam kint. Az Arton apt szerény de OK, a Zinkenalmban elfogyasztott vacsora is OK (félpanzió), de lefekvés előtt jól jött a népes társaságnak pár tucat töltött káposzta, mondjuk.... Vagy vaddisznóból készült házi bécsiszelet...

Pályák: 3 napig gyönyörű napos idő, reggel 1-2 óra köd, hó. Nagy szél. A központi pályák felső szakasza délire kérges, jeges volt. Bőven akadt viszont menekülési útvonal: a 6-osok pl szuperek voltak, végig (a fekete 6B zárva !!!), persze a Zinkenlift nem járt mindíg. Nagyon jó állapotban volt délután is, végig, a 8-as, a 9-es (Schönberg) és a 7-es (Tanzstatt-Kircherl). A 2-es szaggatottal jelzett síút, annak ellenére, hogy lent a pénztár melletti táblán nyitottként szerepelt, hóhiány miatt gyakorlatilag járhatatlan volt, legalábbis a mi tudásunkkal. Ígí aztán pár száz méter megtétele után vissza kellett fordulnunk.
A 3-as síút (Schönberg-Hirzmann Alm) egy élmény, gyerekekkel főleg. Várakozási idő gyakorlatilag nulla.
Egy szó mint száz, 16 óra felé is lehetett kifogástalan minőségű pályát találni, szél ide vagy oda. És a Hohe Zinkenről a panoráma, az utolsó felvonó érkezése után (február 1, 16.15), lenyűgöző volt még a nagy szélben is. Megérte lemaradni a negyed 5-ös ratrak-túráról. Karavankák, Triglav, Júliai-Alpok, Alacsony-Tauern, Gerlitzen, Kreischberg, az egész környék. Sőt észak-nyugat felé a ködből néha előbújt a Dachstein is. Kb 20 percet ereszkedtünk lefelé, fotózva és gyönyörködve...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.