Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Dr.Bubo kiemelt beszámolói
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2024.01.16.
2 év olasz kitekintés után visszatértünk ide, kedvenc osztrák síterepünkre. 01.06-13 között voltunk. Szállásunk Reichenauban volt, mindennap autóztunk kb.9 km-t a Kornockig. Szombat este, és egész vasárnap is esett a hó, hétfőtől szuper, jól kezelt pályákon csúsztunk. Minden pálya nyitva, remek a hóhelyzet. Velünk volt a 6 éves unokánk is, közepes "kisgyerekes" sítudással szinte minden pálya bejárható, a feketék kivételével. Egy-egy meredekebb résznél, pl. a Turrachon elkerülő szakaszokon ki lehet kerülni ezeket a meredek letöréseket. Ha jól megismered a pályarendszert, kezelt , lankás ösvényeken sokat ki tudsz kerülni. Így a Turrach tetejéről pár méter csúszás után egy kezelt "ösvényen" át lehet csúszni a Zirben közepére, és ott a hütte mellett továbbcsúszva le az új 6 üléses felvonóig, ahonnan a Mauli lift áthúz a Kornock aljára. Nekem a Kornockról lecsúszva a Schafalmbahn pályái jöttek be a legjobban, ott a piros és a kék pályák szuperek. A See-taxi nem működött, de a tó be van fagyva, közlekedik rajta mindenki. És természetesen mindig élmény pezsgőzni a hegy komornyikjával, nekünk általában naponta 2 alkalommal sikerült.
Szóval összefoglalva, továbbra is a kedvenc pályám Ausztriában!
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2023.03.03.
Kedden este jöttünk vissza Turrachról, ami mindig is a szívünk csücske volt. Most nem nagy csapattal voltunk, csak az 5 éves unokánkat vittük, és ebből a szempontból is jelesre vizsgázott a terep. Több kék pálya könnyen elérhető, így a Kornockról levezető 1-es pálya, vagy a 17-es , amin egy kicsiknek való "élménypálya" is található. A Zirbenbahn kék pályája is kiváló kicsiknek, jellemzően ezen tanulnak a síiskolások is. A kornocki oldalon több a hütte, de most a Zirbenbahnból kiszállva, és balra indulva (a Turrachbahn felé) van egy nagyon jó hütte, amiből vissza lehet csúszni a kék pályára. A "hegy komornyikja" továbbra is nagy élmény, kicsiknek cukor, papírzsepi, felnőtteknek pezsgő, meg turrachos fejkendő. Működött a See-taxi, de sajnos a nagy havazás miatt a bobpálya nem.
Meglepően kevesen voltak így február végén. Vasárnap, hétfőn kb. 20 cm hó esett, amit keddre gyönyörűen bedolgoztak, így aki teheti, menjen el még mostanság, jó pályák, jó hóviszonyok várják.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Olaszország
Kronplatz
2023.01.31.
Múlt héten ezen a síterepen töltöttünk egy hetet. Összességében egy jó síterep, mindenkinek ajánlom. Jók voltak a hóviszonyok, hétfőn esett kb. 20 centi, aki most megy, jó pályákra számíthat.Tágas, jó pályák, minden sítudásnak megfelelő terep. Jól kezeltek, modern liftekkel.Nekem az egyedüli negatívum, hogy rengeteg buborékos lift van, sokat kell lecsatolni, cserébe keveset/vagy nem is kell sorban állni.Tömeg nem volt, egy-egy kék pályán volt néha több síelő, de kezelhető volt.
Szinte minden pályán vannak hütték, általában azonos kínálattal, levesek, tészták, rántott hús. Ajánlom azokat, ahol kemencében sütött pizzát kínálnak, egy nagy pizza 10-12 euro között mozog, míg egy leves gombóccal 8-10 euro.
Ha ezen a területen síelsz, nagyon ajánlom a Sella Ronda kört, felejthetetlen élmény. Innen nem tudsz rácsatlakozni, de a közelből több helyről, mi Corvarában álltunk meg, és onnan indultunk. Zöld kör az óramutató járásával ellentétes irány, míg a narancssárga azzal megegyező. 4 teljesen különálló síterepen visz keresztül, gyönyörű tájakon, lélegzetelállító helyeken, csúcsokon át.
A másik javaslatom Marmolada, a gleccser. Ha erre jársz, ne hagyd ki! A tetején 3342 méteren a sziklába vájt Madonna Grotta kápolnát feltétlenül meg kell nézni ( ingyenes). Onnan csak a nagyon jól síelőknek javaslom a csúszást,a felvonóval le lehet menni az aljára, és kb.100 méterre van a buszmegálló, 5 euro a jegy a síbérlet kasszánál. Ezzel pár perc alatt felérsz a síterep olyan részéhez, ahol újra lécre tudsz állni.
Szóval jó terep, jó pályák, jó infrastruktúra, ajánlom!
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Megjöttünk életünk első, de biztosan nem utolsó olasz síeléséről. Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: tökéletes volt!!!
6 nap szikrázó napsütésben (egyszer kis felhősödés, utolsó nap nagyobb szél ), jól kezelt, számtalan sípályával.

Utazás: Szlovénián keresztül mentünk, hosszú az út, de majdnem végig autópálya, a határokon -amik gyakorlatilag nincsenek- nem kértek semmit, a benzinkutaknál maszk kötelező és az oltási igazolvány bemutatása.

Síterület: tényleg hatalmas, de jól besíelhető, összekötött síterepek. A pályák jól kezeltek, pedig régen esett a hó, egy kiadósabb havazás jót tenne, de a pályák ennek ellenére tényleg jók voltak. Ami érdekes, hogy bár erős napsütés volt, és -5+8 közötti hőmérséklet, mégsem buckásodtak annyira a pályák, mint vártuk. A különböző hegyek jól átjárhatók, minden hegyen változatos pályákat találunk. Jellemzően a piros és kék pályák besorolásuknak megfelelőek, de néhány esetben oda-vissza sorolhatók lennének. Általában széles, jól átlátható,pályákat találunk. Nem volt tömeg, sokkal több emberre számítottunk, talán a COVID miatt , de a lifteknél sosem kellett sorba állnunk, még a följutásnál, illetve a zárásnál sem. Nekem Grosste és Madonna pályái jöttek be a legjobban, de Folgarida hosszú pályái is rendben voltak. A liftek teljesen vegyesek, a régebbi típustól a vadonat újig minden megtalálható. A zárt lifteken ragaszkodnak az FFP-s maszkhoz, "sima" maszkkal nem engednek be!!!!

Hütték: sok hütte van, minden területen, mindenki megtalálja a számára ideálisat. A Folgarida felé lemenő 3-s piros aljához közel nagyon hangulatos, kisebb hütte van, ahol a legjobb árakkal találkoztunk minőségi kiszolgálás mellett. Az Orsi Brunó hütte ételkínálata is jó volt, amire figyelni kell, hogy a tészták és húsok más szinten vannak, mint a helyben sütött pizza, tehát vagy ezt kérsz, vagy azt. Itt a csülköt nagyon tudom ajánlani, körettel 15 euro, de hatalmas adag, tényleg.Az árak azért nem alacsonyak, egy leves 10 euro, ennyi kb. egy pizza is, illetve a tészták is csak kicsivel kevesebbek.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Negyedszerre tértünk ide vissza,tegnap jöttünk haza az egy hetes síelésünkről. Tökéletes pályák,tökéletes hóviszonyok, és nagyon jó idő adatott nekünk. A pályákon nagyon kevesen voltak, zavartalanul lehetett élvezni a siklást. Annyira figyelnek a pályakezelésre, hogy az éjszakai havazás után hajnalban legalább egy-két sávban végigmegy a ratrak, a kék pályákon legalább. Kevés a kék pálya, azok is inkább átkötők, inkább a pirosak a jellemzők, de fekete pályából is van néhány.. A teljesen kezdők a kalsi oldalon tudnak inkább megtanulni síelni, ott két tányéros felvonó melkett remek tanuló pályák vannak. Édekes megoldás, hogy az 1-es pálya alján nincs lift, onnan síbusszal lehet visszajutni a felvonókhoz. Ezt nemigen ajánlom. Az átadott új felvonó tökéletes kényelmet nyújt, mindent tud, amit egy liftnek tudnia kell. Sok hütte van, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt. Az árak átlagosak, de érdemes megnézni több hüttét is, mert ugyanazon áron eltérő nagyságú leveseket kóstolhatunk. Az egy hetes bérlet 250 euro, de 18 éves korig lehet itt gyerekbérletet venni féláron, ami nemigazán jellemző máshol.
Összegezve remekül éreztük magunkat (ismét), valószínűleg jövőre is e pálya mellett döntünk.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2019.02.03.
Megjöttünk egy hetes nassfeldi sítúránkról. Nagyon aggódtam előtte a pályák hóhelyzete miatt, de ebből a szempontból az időjãrás kegyes volt hozzánk,mire kiértünk,rendben voltak a pályák, sőt hó borított be mindent. Közben is kifogtunk nagy havazást,akik most mennek, tökéletes pálya várja őket. A pályarendszer változatos,jól kezelt pãlyák hatalmas területen,a csúcsról ndulva a szélrózsa minden irányába . Nem a kezdők síterepe,csak néhány rövid,kék pãlya van, de közepes sítudással már jól lehet boldogulni. Sok a régi lift,ez rossz időben zavaró,a szemedbe vágó hó és szél ,a nem fűtött liftek kapcsán elgondolkodsz,hogy ezt az igen felkapott síterepet azért kicsit lehetne modernizálni. Reggel érdemes időben érkezni,mert 9óra körül megindul a tömeg, és a feljutás ilyenkor mãr 15-20 perces sorbanállãssal indul. A hütték vãltozatosak,a családi üzemeltetésű hüttéktől az óriási,modern hüttéig minden megtalálható. Az árak a szokásosak, mostanság egy leves 5euro körüli, a jagatee 4,5. Át lehet síelni Olaszországba, tãbla is jelzi,hogy átlépted a határt, ott ėrdemes egy igazi pizzát enni. A csúcstól végig jobbra tartva,a tányéros felvonótól néhány méterre. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és Ausztria legnaposabb síterepének ezt az oldalát csak elvétve élvezhettük,mégis jó hetet töltöttünk itt el.
Összegezve: legalább közepes sítudással jó terepen, jól kezelt pályákon,gyönyörű környezetben síelhetsz itt,és ha szép időt fogsz ki, biztosan elégedett leszel.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Zillertal 3000
2018.03.17.
Január utolsó hetében síeltünk itt. Messzebb van ,mint a magyarok által gyakrabban látogatott síterepek,de nem bántuk meg. Nem volt tömeg,néha kellett pár percet várni egy-egy liftnél,de nem volt jellemző. A pályák jól kezeltek,mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályákat. Mi leginkább Mayrhofen pályáin síeltünk. A Horbergbahn aljánál rengeteg parkoló van,a nap bármelyik szakaszában kényelmesen meg tudtunk állni autóval,de nagyon jó és pontos a síbusz közlekedés is. Elmentünk a Hintertuxra is,aki erre jár,ki ne hagyja,mert felejthetetlen élmény,persze jó időben és napsütésben,ami nekünk szerencsére kijutott. A csapatból kipróbálták a híres,hirhedt Harakiri pályát is,szerencsére minden baj nélkül,de azt tényleg csak a profiknak ajánlom.Nem tudtuk sajnos az összes pályát besíelni,de szerintem a hosszabb utazás ellenére (Pécsről 700 km és 10 órás út volt) is visszatérünk még ide.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Turracher Höhe
2017.02.13.
Január 28-február 04-ig voltunk Turrachon.Az Alpenparkban volt a szállásunk,ezek új,nagy 10-14 személyes faházak. Nagyon jól felszerelt,igényes,5 hálós,nappalis házunk volt,szaunával,jacuzzival. Kb. 800 méterre a pályától,ami kocsival luxus,gyalog nem járható,mi kocsival mentünk,a vasárnap kivételével minden nap a Kornock lifttel szemben tudtunk parkolni.A síbusz 20 méterre állt meg tőlünk,2 "fiatalunk"azzal közlekedett,percre pontosan jött. Hét közben kifejezetten kevesen voltak. A pályák jól kezeltek,azonban a friss hó nagyon hiányzott,du.-ra néhány helyen foltokban jegesedtek a pályák. Nekünk nagyon tetszettek az új pályák,változatosak,és klassz az új felvonó is. Összességében változatosak a pályák,jók a hütték,kedvesek a terepen dolgozók,sok pálya kipróbálása után is ez a kedvencünk.A pezsgős "nénivel" minden nap találkoztunk,és bár nem vagyok híve a túlzott alkohol fogyasztásnak síelés közben,ezt nem lehet kihagyni,olyan színfoltja ez Turrachnak,amit sehol máshol nem tapasztaltam.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
5 napot síeltünk itt az ünnepek előtt. Félve mentünk, mert nem sok jót ígért az időjárás. A pályákon kívül nulla hó, de kb. 20 km pálya tökéletesen hóágyúzott. Semmi tömeg, még a szokásosnál is kevesebb ember, szikrázó napsütés, mi kell még a karácsonyi "ráhangolódáshoz"?
Aki közepes sítudással rendelkezik, szereti a változatos pályákat, utálja a tömeget, élvezi,hogy 63 csipkézett, 3000 méternél magasabb hegycsúcsra van kilátása, miközben jagatee-t iszogat, annak csak ajánlani tudom ezt a helyet.
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Másodszor tértünk ide vissza,és talán nem utoljára. Kevés ennyire magyarok által nem ismert pályán voltunk,pedig a terep adottságai kiválóak. 1,5-2 órával valóban hosszabb az út ide,de cserébe jó pályákon,tömeg nélkül lehet síelni. A Blauspitz tetején található Panoráma hütte talán a legszebb kilátással,legjobb fekvéssel büszkélkedhet,körben,bármerre nézel,3000méter feletti,csipkézett,Havas hegycsúcsok látványa tárul a szemed elé,és mellesleg finomat is ettünk normál hütte árakon.
A pályák közepes sítudással élvezhetők,jól átláthatóak,egy hetet kiválóan el lehet síelni. Jellemzőek a piros pályák,fekete is akad néhány,vannak kék pályák is,de szerintem ez nem a kezdők síterepe. A felvonópark vegyes,a z egészen moderntől a régi,egyszerű felvonókig minden megtalálható. A mostani,hószegényebb időkben az sem mellékes,hogy a 2000 méter feletti magasság garancia a jó hőviszonyokra.
Ósszefoglalva,soha rosszabb pályákat!
Dr.Bubo
11 élménybeszámolót írt
11
10 éve tag
Ausztria
Dachstein West
2014.02.04.
Mi is megjöttünk, kinntről nem tudtam jelentkezni. Az időjárással szerencsénk volt, az előző heti havazás sokat számított, és nálunk is esett bőven. Ennek ellenére az annabergi pályákra ráfér még egy kis hó. A hely nagy hátránya az alacsony fekvés,de tagadhatatlanul gyönyörű. Nagyon jó kis túrákat tettünk,minden nap átsíeltünk Annabergről Russbachba,Gosauba,ez önmagában is egy élmény,erős 1 óra kell hozzà.Első du.a csapat egy tagja kiesett boarddal az uccsó csákányosból,kalandos volt a hazajutásunk a szállásunkra St.Martin am Tennengebirgébe,mert elkéstük az utolsó síbuszt.Boarddal néhány helyen nehézkes az átcsúszás,de azért nem lehetetlen .Változatos,jó pályák vannak,nekünk a Russbachba 1-es volt a kedvencünk.Elcsúsztunk a vége előtt balra az 1/nem tudom,melyik pályára ,ahol az állatsimogatós hütte van,nekünk nagyon bejött a környezet,és finom volt minden .Péntek reggel esőre és +6 fokra ébredtünk,ezért eredeti tervünkhöz tartva magunkat,átmentünk Obertauernbe.Olyan hóviharba keveredtünk,hogy a családom kiszállni sem volt hajlandó az autóból,nem hogy síelni.Összességében szép hetet töltöttünk el itt,jót síeltünk,és valószínűleg normál időjárás mellett azért a hóviszonyok is jobbak.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.