Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

lanci kiemelt beszámolói
lanci
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
kicsit megkésve tudom csak leírni az itteni tapasztalatokat...
2hete, egy 26fős baráti társasággal töltöttük itt szokásos éves "nagytáborunkat". Kezdőbbek, profik, boardosok és síelők vegyesen. St.Michael domboldalában egy parasztházban volt a szállásunk, minden nap más-más pályát jártunk be, kocsival közlekedtünk a terepek között, mert a települések között busz nem jött volna fel úgysem a hegyre, ezért mindenképp elő kellett volna venni naponta az autókat, ezért a bérlethez nem kértük a buszos felárat.
Első napra mindenki belendült, hogy kezdjünk Obertauern-en, mert az a leghíresebb/hírhedtebb pályarendszer, többen jártak már itt korábban, azzal nem tudunk melléfogni. Vasárnap volt, így előre prognosztizálni lehetett a tömeget, ami mondjuk csak a parkolásnál okozott gondot, mert kb 20percbe tellett üres helyeket találni, viszont a felvonóknál nem volt soha nagyobb sor, mint kb 3-4perc. Jól kezelt, széles pályák vannak itt, mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelőt, sőt nyugodtan lehet menni "kirándulni" pályán kívülre is. Délutántól látványosan fogy a nép, mindenki megy Hüttézni, diszkózni!!! Erre a napra 10/8 (mert túl nagyok voltak az elvárásaim)
2.nap Katschbergnek indultunk, de az Aineck-i oldal vihar miatt zárva volt, ezért maradt "csak" a katsch-i hóhinta. Szép, széles, carvingozós pályákkal, de rettenetesen sok csákányos felvonóval. E miatt csak 10/9.
3.nap jött a házunk alatti Gosseck-Speiereck síterep. A legjobb pálya élmény! Változatos, jól belátható, mégis hatalmasnak tűnő terep, két hegyről-völgyig pályával, ami a hosszan csúszók mennyországa :-) A túrázni vágyó boardosok is élvezhetik itt a szűzhavazást, mert egy kellemes kürtő az egész hegyvonulat, így nehezen lehet eltévedni "túrázás"közben. A kezdőkre külön rész vár, nekik kitűnő gyakorló pályák vannak, így senki nem zavar senkit. Tele élménypontokkal a pálya, panorámapont, fotópont, stb. Ide nagyon szerettem volna még visszajönni, de ha nem is ezen a héten, de még 2-3szezon múlva biztos jövök! 10/10!!!
4.nap Vissza akartunk menni Katschbergre, mert jónak tűnt az idő, hátha ma az Aineck is nyitva lesz...lett!!! Újból egy hosszú pálya paradicsom, az A1 lett az új szerelem, holott a pálya alján már inkább vízisízni lehetett az enyhe idő miatt. De ezen az oldalon is sokat tudják élvezni az igasí sí élményt. Remek meredek piros-feketék, de a haladóknak is laza tempó mellett élvezhető széles pályák. Maradtunk is egész nap ezen az oldalon. 10/10.
5.nap már sokaknak nehezen ment a reggeli korán kelés így, az első szabad autóba beültem, így vitt utam 2sítárssal újra Obertauernre. Így 3-as kiscsopotban még élvezhetőbb volt, mint az első nap. Sokkal kevesebb ember, inkább most a csoportos ifi oktatás volt. (Még soha nem láttam ezelőtt 6-7éves profik lesikló edzését :-D)Mindhárman több 10éve síeltünk, így nem okozott komoly feladatot majd' körbecsúszni a 100km-ert. Végig toltuk az S7-et, ami minden csúcsra felmegy és le, majd tovább. (a körbecsúszós TRunde-kat nem akartuk a sok kék szakasz miatt) Levezetésnek pedig még kicsit bohóckodtunk a Funparban. (jelzem, h ekkora fun-parkot még sehol nem láttam, ahol ilyen profi felszerelésekkel várják a léceseket is, minden szinten és merészségi fokkal) 10/10. (merőben javított az első napi élményen, hogy megállók nélkül, a többiekre nem várva, szabadon mehettünk)
6.nap Leesett 20cm hó éjjel és kb 1méter volt a látótávolság, úgyhogy nem maradt más, mint a közeli Katschberg, mert azt már láttuk a-z-ig, nem okozhat komoly gondot a tájékozásban a köd. Hittük mi azt! de tényleg semmit nem láttunk! A fluoreszkáló pályaszél jelző "botok" talán segíthettek valamit, de elég kemény nap volt. De, hát jó magyar szokás szerint "megvettem a bérletet, lecsúszom az egész összeget" címszóval nem csatoltunk le, bírtuk délután 2ig. Majd gondolunk valami pihenőre, de fenn a hegyen nem találtunk nyitva Hüttét, a völgy véliek pedig tele voltak a nem csúszó "lustálkodókkal" elég illuminált állapotban már. Úgyhogy maradt egy búcsú-csúszás vissza a kocsiig, de így is le magunk előtt, h 3ig bírtuk ilyen időjárási körülmények között. Ezt inkább nem pontozom...
ÖSSZEGZÉS: Azért választottuk ezt a helyszínt, mert a bérletben 4helyszín volt, mindegyik elég sok km-rel. Viszonylag közel volt hozzánk, mert a csapat soproni, zalaegerszegi és pesti személyekből állt. A tavalyi olasz túra után sokkal olcsóbban jöttünk ki út-szállás-bérlet viszonylatban, így biztosan több hétvégi csúszás fér még a szezonban, akár 1napos, akár hosszú-hétvégés viszonylatban is. A szállásunktól minden pálya max 20perc kocsiútra volt. Fanningberg kimaradt, mert túl kicsinek találtuk és inkább családias, kezdő-haladók részére ajánlották. Max egy nagyon másnapos csúszásnak szántuk volna, de nem jött össze így sem. Talán majd idősebb korunkba itt ismertetjük meg a gyerekekkel a síelést, ha újból ezen a terepen leszünk... mert az biztos, h én szívesen jönnék a környékre vissza, mert csupa pozitív élményünk volt :-)
Más: sajnos az egy hét alatt két főt elvesztettünk, mindegyiket térdszalag szakadás miatt. Itt is megmutatkoztak a szokásos sztereotípiák, amiket érdemes lenne megfontolni... (folyt. egy új bejegyzésben, bár nem biztos, h jó helyre írom, majd a biztosítás topic-ba is átmásolom)
lanci
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Sziasztok! Január 3. hetét töltöttük itt egy komolyabb 34fős csapattal. 6-7fős apartmanokban laktunk, közepes árfekvésérét, ezért cserébe minden nap 15-20percet kocsikáztunk egy terepig. 3+3-as bérletünk volt, 2nap Latemar, 1nap Cermis fért bele ezen a terepen (2Fassa, 1TreValli). Egy személyes tapasztalat, amivel talán másoknak is segíthetek: ha nincs közvetlen busz a szállás és a pályák között, akkor mindenképp az autót ajánlom, mert a buszos csatlakozások "olaszosak". Egész napos síelés után Predazzo fő terén 40percet kellett várni a csatlakozásra, full vizes cuccokkal. A buszba ráadásul nem szakaszon lehet veled a felszerelés, lent a "csomiban" pedig úgy dobálják, húzzák-vonják a léceket, mint egy hentesboltban a csontokat :-( A pályákra nincs panasz, szép szélesek és mindenhol adott a lehetőség "szűzhavazni"... A hütték drágácskák, de egy kávé-tea, nasi minden nap beleférhet, már csak a hangulat, az olasz ízek miatt is.
Jajj, olyan szívesen vissza mennék! nincs valakinél még szabad hely?!? :-D
lanci
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Olaszország
Falcade
2013.02.27.
Sziasztok! Én is most voltam januárban itt! Val di Fiemmében volt a szállásunk, de 3+3-as bérletünk volt a Domolit Supersky-nél. Voltunk kér napot még Fassan is, de nekem ez a TreValli tetszett a leginkább! Kellemes széles, carvingra termett pályák. Szuperül karban tartják és mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Tele free pályaszakasszal, hosszú lesikló lehetőségekkel. A San Pellegrinoba levezető út egy túrával is felér. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek! Bárcsak a közeljövőben újra lehetőségem nyílna visszatérni....
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.