Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

cobbler kiemelt beszámolói
cobbler
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Sziasztok!

Mivel számomra is fontosak voltak azok a beszámolók, amiket ezen az oldalon olvashattam, SŐT(!) sokat segítettek az idei uticél kiválasztásában, úgy gondoltam, h én is elmesélem milyen volt az idei utunk Valmorelbe.
Olyan síterepre szerettünk volna menni, ahol legalább 100 km pálya van és olyan lejtők, ahol mind a haladók, mind pedig a kezdők megtalálják a számukra legmegfelelőbb pályákat. Leginkább azért, mert egy olyan baráti párral utaztunk, akik teljesen kezdők voltak.
Sokat olvastam a fórumokat, hozzászólásokat, véleményeket. Végül azért választottuk Valmorelt, mert nagyon jó visszhangja volt. Így utólag bátran mondhatom, hogy MINDEN tekintetben a lehető legjobb válsztás volt!!!!
Sok helyen voltam már Franciaországban: Alpe D'huez, Superdevoluy, Val Cenis,stb de bátran állíthatom, hogy idáig Valmorel a csúcs.
De miért is?
Leginkáb azért, mert nagyszerű pályarendszere van. 150 km(!) Jól síelhető széles pályák. Rendkívül hóbiztos és a napsütéses órák számára sem lehetett panasz.
A felvonók nem a legmodernebbek, de az én igényeimnek teljesen megfeleltek. Nem volt sorbanállás, nem volt várakozás. Persze be kell vallani, hogy nem a leggyorsabb felvonók vannak itt, de messzemenőkig kiszolgálják a forgalmat. Jól kezelt, széles pályák, zsúfoltságnak a nyoma sem volt, barátságos lejtők, gyönyörű táj, ahol a profi síelő és a teljesen kezdő is megtalálja a számára legalkalmasabb pályát. Sok a fenyőfa, így kevésbé sziklás, mint más francia síterep.
Volt olyan pálya, ahol szinte egyedül jöttünk le. :)
Itt nincs unalmas pálya, mindegyik érdekes, kalandos, változatos. Egyszerűen megunhatatlan.
Voltunk St. Francois-ban is. Pazar pályarendszer. Változatos. Fantáziadús. Szórakoztató. Egyátalán nem egysíkú!
Az időjárás pazar volt. 5 nap napsütés 1 nap hóesés.
Maga a falu (Valmorel) nyugis kisváros. Nem a bulik fővárosa, inkább hanulatos, bensőséges falucska tele éttermekkel, boltokkal. A faluban, mint helyi közlekedés működik egy kapinos felvonó, ami összeköti a falu alső részét a középső és felső résszel. Sehol máshol nem láttam hasonlót. Minden megvan itt, amire egy síelőnek szüksége van, de nem egy bulizós hely. Inkább a meghitt pihenés szigete, ahol nagyszerűt lehet síelni.
Egyedüli dolog, ami kiégető volt az az, hogy ellentétben más francia síterepekkel, itt a busztól, vagy parkolótól hosszan kellett cipelnünk a csomagjainkat a szállásig, ugyanis a kialakításból adódóan nem lehet minden apartmanig eljutni busszal, csak gyalog. Majd kiköptem a tüdőmet, mire felcibáltuk a csomagjainkat a szállásig. Összeszámoltuk: 135 lépcsőt kellett megtenni a súlyos csomagokkal. A hócipőm is tele volt a baktatással, de mitsem befolyásol ez az általános elégedettségünkön. Nagyon jól éreztük magunkat. Legszívesebben már holnap visszamennénk!
El kell mondani, hogy könnyen megközelíthető, mert Albertville-ig autópálya van, alig 20 km, amit szerpentinen kell megtenni. Aki volt már Superdevoluy-ben, vagy Les 2 Alpes-en az tudja majd értékelni. Igazi jó válsztás minden szempontból! Csak ajánlani tudom! Menjetek minél többen, mert nem lehet csalódni, szuper lesz!
Kívánom mindenkinek, aki ide ellátogat, hogy ugyanolyan fájó szívvel utazzon haza mint mi és alig várja a következő alkalmat, hogy újra ott lehessen!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.