Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Valmorel - St Francois
Valmorel - St Francois
soundmind
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Valmorel. Eszembe jut az a négy évvel ezelőtti hét, amikor idősödő fejjel, ámde hatalmas elszántsággal és lelkesedéssel először csatoltam a lábamra lécet, és a Foret apartmanok előtti szánkópályán vért izzadva, végletekig elfáradva, ám töretlen jókedvvel kezdtem neki a síelésnek.

Négy év telt el azóta, és március 12-én este ismét begurultunk a faluba, hogy egy hetet sportoljunk a környező hegyekben.

Valmorelt neked találták ki. Minden arról szól, hogy hogyan tegyék egyszerűvé, könnyebbé a reggeledet, napodat, estédet. Boltok, üzletek az apartmanodtól métereken belül. Ha mégsem, az éjjel
fél 12-ig nagyjából 2 percenként járó Telebourg-lifttel könnyen bejutsz a főutcára egy kis bevásárlásra, nézelődésre, vacsorára. Előre lefoglalhatod a felszerelésedet, online, jelentős kedvezménnyel, kupont használva még jobb áron (napi 4000 HUF-ért kaptam Burton rocker board-ot cipővel együtt). Készségesen segít itt mindenki a vendégnek; ha nem jó a cipő, délben bejössz, cserélsz, próbálsz, viszed, élvezed.

A Creve-Coeur apartmanjait kaptuk meg szállásul a hat napra. Mindennel jól felszerelt apartmanokról van szó; az egyetlen hátrány a méretből adódott. A 4 fős apartmanban pótággyal laktunk 5-en. A kis méret miatti hátrányt kompenzálta a jó elosztás; térelválasztó csúsztatható ajtóval az egy légterű ebédlő-nappalit két külön bejáratú szobává lehetett varázsolni. Két kis méretű szobává. :) A ruhák, bélések tárolásának/szárításának/elhelyezésének problémaköre igényelt ugyan egy kis kreativitást, végül mindennek akadt hely.

Az idő nagyon hasonló volt a négy évvel ezelőttihez; a szerdát kivéve tökéletes napsütésben csúszkálhattunk egész héten. Mivel az érkezésünk előtti pár napban nagyon sok hó esett, a nap és a meleg - bár olvasztotta a havat, leginkább a lenti részeken-, az élményt és a hőminőséget nem rontotta el. Az első két napban finom porhó volt jellemző a pályákra. Kiemelném a Combe de Mottet pályát; ez a piros lejtő a tökéletesség megtestesítője volt ebben a két napban. Porhó, tökéletes lejtés a lendületes csúszáshoz, nagyszerű élményt nyújtott mindenki számára. A pálya tetejére felvivő lift kicsit gyorsan kapkodta fel az embereket, illetve nagyon gyorsan köpte ki őket, több más valmoreli lifttel egyetemben itt is fokozottan kellett vigyázni magunk és utastársaink testi épségére be- és kiszállásnál.

A harmadik nap kaptunk friss havat, ezen túl az ezt okozó felhők jelenléte is végig velünk maradt. Hűvös szél fújdogált, és néha félhomályban bóklásztunk. Nem esett jól a baleset miatt leállított Mollaret-liften való ca. félórás rostokolás sem; a hideg ellen még a spontán kialakult barkochbázás sem védett, Tátra-tea meg nem volt nálunk éppen... Viszont ami abszolút pozitív volt a napban, az a szűzhavazás. Szinte bárhol, bármikor el lehetett hagyni a pályát egy kis kitérőért, a puha hó nem csak a jeget, de a technikai felkészületlenség szülte hibákat is jótékonyan fedte el.

A maradék 3 nap ismét ragyogó napsütésben zajlott. Szokásunknak megfelelően naptej az arcra, ajkakra, aztán irány a pálya.

Mindenképpen javasolt a teljes pályabérlet kiváltása; mind a valmoreli, mind a St-Francois-i pályákat kötelező bejárni; nem volt olyan lejtő a 165 km hosszú rendszerben, ami ne nyújtott volna igazán nagyszerű élményt. Talán a la Gollet jeges felületére lehet azt mondani, hogy erős közepes.

A feketék kivételével minden pálya karbantartott, ratrakolt. A friss hó után több helyen találkoztunk már nappal is dolgozó ratrakokkal, amik azon szorgoskodtak, hogy szép sima legyen a hó a lábunk alatt -már napközben is.

Néhány kiemeltebb hely, pálya:

- Combe de Mottet. Nagyon jó vezetésű piros pálya, a középhaladók biztosan élvezni fogják
- Le Renard. A Cote tárcsás felvonóval mehetünk fel erre a kis hegygerincre; pompás élmény felvonózni úgy, hogy másfél-másfél méterre a léctől mindkét oldalon tátong a mélység
- Samurai. Ez a piroska a St Francois gyöngyszeme, tempós, jó vonalvezetésű lejtő.
- Les Creches. Érdemes fellátogatni a Schuss lifttel a rendszer nyugati részébe, és kicsit körülnézni. A völgyben már nyílnak a kerti virágok, míg odafent mindent beborít a hó...
- Lauziere-lift, Reverdy pálya. Csodálatos kilátás dél felé.
- Biollene felvonó és környéke: kezdőknek és haladóknak egyaránt paradicsom; széles, jó lejtésű, tökéletes kék pályák találhatók erre.
- Malatrai felvonó: több tíz kilómétert boadroztam ezen a mini zöld pályán kezdő boardosként. Gyerekeknek, gyermeklelkű kezdő felnőtteknek tökéletes gyakorlási lehetőség, tárcsás lifttel.

Napközbeni étkezéshez érdemes szendvicseket csomagolni magunkkal; ha mégis hüttézni vágyunk, arra is van lehetőség; a francia átlagtól magasabb minőségű étkezdék várják a vendégeket a magasban, mosolygó, kedves kiszolgáló személyzettel.

Valmorel kiemelkedően magas színvonalú, jól karbantartott és igényes síparadicsom Franciaországban. Ha jó időt fog ki valaki, biztosan nem fog csalódni. Jövőre is menni kellene... :)
Kabor
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Most vasárnap tértünk meg Valmoreli síelésünkből.

Szállásunk Doucyban volt, a Le Sappey apartmanház 6 fős 3 légteres apartmanjában. Kényelmes, normálisan felszerelt, kategóriájához képest még jobbnak is tűnt (wifi, műholdas tv).

Meglehetősen melegfrontos volt a hetünk első fele, a hőmérséklet volt, hogy + 12-15 fok körül is volt a hegyen.

Vasárnap az egész napos folyamatos szakadó eső miatt ki sem mentünk, tekintettel arra, hogy a pályarendszerbe való feljutás egy hosszú ülőszékes és két húzós felvonóval lehetséges jó fél óra alatt, így nem kockáztattuk meg a ronggyá ázást.

Erősen aggódtam, mi marad másnapra. Jóllehet, a hőmérséklet éjszaka sem süllyedt 0 fok alá, másnap mégis (alulról) kifagyott ratrakolt pályák fogadtak napsütéssel.
A kissé kemény firnes hó némi óvatosságot követelt kezdetben. A lassan felengedő pályák utána már jól síelhetők voltak, pályán kívüli síelést azonban - legalábbis számomra - nem tették lehetővé. A keddi nap még enyhébb idő volt, így a nap vége felé már néhol összetúrt, itt-ott lekopott részek is voltak, de zárásig kihasználtam az időt.

Szerdán egész napos havazás volt, a liftek nagy része állt, a feljutás azonban működött. Pár óra után azonban a szél viharossá erősödött, a Valmoreli lift (Lanchette) is le-le állt, így némi hüttézés után befejeztük a napot.

Az utolsó két nap az idő és hóviszonyok is egyaránt kiválóak voltak, arany betűkkel jegyeztem be képzeletbeli sínaplómba :-). Hatalmasat síeltem mindkét nap mind pályán, mind azon kívül.

A pályarendszerről többen már írtak előttem, nekem tetszett, talán deszkásoknak kevésbé jó lehet, síelők kezdőtől haladóig - mindenki megtalálhatja a neki tetszőket bőven.

Skilines utazási iroda szervezésében mentünk immáron sokadik éve. A szervezés most sem hagyott kívánni valót.
Arról nem ők tehettek, hogy a francia partner a visszaigazolt Le Sappey ház helyett a társaság egy részét másik (Arcade) bár ugyan olyan színvonalú szálláson helyezte el. Az utaskísérőnk - István - mindent, amit lehetett és szükséges volt, készségesen megtett, részemről piros pont neki is.

Valmorel volt a tizenegyedik síterep franciahonban, amit kipróbáltunk - és azok közé tartozik, ahová szeretnék visszatérni.
Zoltan Olah
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Sziasztok,

Szeretnék egy kicsit ellentmondani az előttem hozzászólóknak több szempontból is. :)

IDŐPONT:
Február első hete

IDŐJÁRÁS:
Ahogy le is írták a többiek, éppen az utazásunk alatt és az első csúszós napon érkezett egy nagyobb hómennyiség, aminek köszönhetően már jó viszonyok fogadtak minket.
Így bár az első nap pályán csúszáshoz nem volt a legideálisabb, a többi napon viszont minden reggel gyönyörűen ratrakolt pályák fogadtak minket.
Ezen kívül még egy napon volt tejföl sűrűségű köd, ami élvezhetetlenné tett bármilyen csúszást, viszont ezeket leszámítva ideálisak voltak az időjárási körülmények. (Illetve még egy délután volt a pálya alsó, csak kizárólag a hazamenetelre szolgáló részén köd, viszont ettől a felső rész tökéletes volt, napsütéssel.)

SZÁLLÁS:
Doucy - Le Sappey: 6 fős 3 légteres apartman. Francia viszonylatban én átlagosnak mondanám, voltam már kisebb és nagyobb apartmanban is. Üdítő meglepetés, hogy volt wifi, amivel nekünk egyszer-kétszer volt probléma, de mivel az összes apartman wifi-je jelszó nélküli, így bármelyikre fel lehet csatlakozni, így soha nem voltunk net nélkül. :)
Az apartman felszereltségére sem lehet panasz, mindenünk volt, ami szükséges 1 heti önellátáshoz.
Maga az apartman szerintem az újabbak közül való, más franciaországi síeléseimmel összehasonlítva (Les Orres, Chamrousse), ez volt a legszebb állapotban.
Bár nem fáztunk a szálláson, de nem is jöttünk rá, hogy működik a fűtés. Soha nem akkor kapcsolt be, amikor este, a ruhák száradása miatt szükség lett volna rá.
A kilátás a mi apartmanunkból pazar volt az alattunk elterülő völggyel és a szemben lévő hegyvonulattal.

PÁLYARENDSZER:
6 fős társaságban öten síeltünk, a kezdő szinttől a középhaladóig, illetve volt velünk egy kezdő boardos is.
Cáfolnám, hogy legalább 45 perc értelmes pályára eljutni, mert a második tárcsás után jobbra csúszva, a Biolene felvonó aljában vagyunk, amely már felvisz a 2020 méteren fekvő csomóponthoz, ahonnan rengeteg irányba el lehet indulni. Mi max fél óra alatt mindig fent voltunk itt.

Szerintem ezen a rendszeren a kék pályák sokkal dinamikusabbak, mint máshol, nagyon jó tempóban tudtunk lefele jönni rajtuk. Tény, hogy vannak olyan részek, ahol emelkedő van, vagy egy picit lankásabb adott szakasz, de nem emlékszem olyanra, hogy ezek előtt ne lett volna egy tempós rész, ahol el lehet érni a megfelelő sebességet ahhoz, hogy a kevéssé meredek részen is gond nélkül átcsússzon az ember.

A piros pályák sem feltétlenül meredekebbek mint a kékek, sőt gyakran ugyanolyan szélesek, viszont sokkal kevésbé karbantartottak, aminek köszönhetően eléggé buckásak, és nem ritkák a fél méteres szintkülönbségek a bucka alja és teteje között, amiket könnyű eltéveszteni. (Ezt volt szerencsém személyesen is megtapasztalni, amikor egy ilyen elnézett bucka után, fejjel előre értem talajt. Szerencsére a szemüveg és sisak sokat tompítottak.:))

Hazafelé a La Rochette felvonó aljától ténylegesen lankás, zöld pálya visz hazafele, ami hacsaknem teljesen kezdő az ember, nem nyújt semmilyen kihívást. Viszont szerintem boarddal is elég könnyen, lecsatolás nélkül is haza lehet jutni, legalábbis a csapatunkban lévő kezdő boardos srácnak gond nélkül ment már a második napon. (Csak az első napon ki kellett tapasztalni, hogy melyek azok a részek, ahol meg kell engedni, hogy legyen elég lendület.)

Külön érdemes kiemelni, hogy egyáltalán nem voltak sokan a pályákon, aminek köszönhetően nagyon kényelmesen lehetett csúszni és néha kellett csak sorban állni, de akkor is, hogyha 2 percet állt az ember, az már soknak számított. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető, hogy ez még nem a főszezon vagy egyébként is ilyen Valmorel, de az biztos, hogy mi mindig ebben az időszakban megyünk és eddig mindegyik pályán többen voltak.

Szerintem teljesen kezdő síelőknek és boardosoknak egy picit erős a pályarendszer, hirtelen fel tud gyorsulni az ember, így nem ideális itt elkezdeni a tanulást. Viszont ha már legalább egyszer csúszott valaki az életében, akkor nyugodtan lehet idejönni, kezdők és profibbak is találnak kihívást.

UTAZÁS - SZERVEZÉS:
Skilines volt a szervező iroda, akikkel maximálisan elégedett vagyok. Küldték a tájékoztatókat, visszaigazolásokat a befizetésről, szóval minden rendben volt.
A csoport kísérő srác valóban nem volt a helyzet magaslatán, de sok utazási iroda nem is biztosít kísérőket, és akkor is meg kell oldani valahogy a dolgokat.

Én külön örültem neki, hogy nem állunk meg 2 óránként a busszal, a több mint 1300 km-re lévő terepre 18 óra alatt értünk ki és 16 óra alatt haza, ami nem rossz átlagtempó.
Az számomra szintén örömteli volt, hogy nem álltunk meg odafele vásárolni. (Ki az, aki tizenX óra buszozás után, fél órával a cél előtt, ahelyett, hogy elfoglalná a szállását és egy fürdőt venne, inkább shoppingolni szeretne? :))
Mi a buszon elől ültünk, ahol elég meleg volt, de mások tényleg panaszkodtak a hidegre, így a levegő keringtetés a buszon nem volt tökéletes.

A buszsofőrök, bár nem volt semmilyen veszélyes szituáció, de elég fogalmatlanok voltak. (Többek között fel voltak azok háborodva, hogy milyen szűk szerpontin vezet fel a hegyre, a síterephez.)

ÖSSZESSÉGÉBEN:
Nagyon elégedett vagyok mind a sítereppel, mind az utazási irodával. Bár voltak kisebb kellemetlenségek, de semmilyen olyan, amely egy kicsit is be tudná árnyékolni a teljes síelést.
Különösen akkor, hogyha figyelembe vesszük azt, hogy ebben az időszakban ez volt a fellelhető egyik legolcsóbb ajánlat.
The Mule
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Jöjjön az én élménybeszámolóm akkor. Boardos vagyok, így ezek alapján írom le a tapasztalataimat, nem egy síelő szemszögéből.

Szállás: Doucy... korábban írták, hogy 20-30 perc mire az ember elér a pályákig. Téves. Van egy hosszú felvonó, aztán két tárcsás mire az ember egyáltalán elkezdhet csúszni valami pályán egy értelmes felvonó felé. Kb 45 perc, vagy 1 óra mire az ember kiér egy értelmes pályához. Hazafelé a zöld hosszú pályával csak havazás esetén van gond, vagy ha nincs waxolva a felszerelés. Első nap a nagy havazásban nagyjából másfél óra alatt tudtunk hazagyalogolni. A többi kék pálya ami a csúcstól indul hazafelé is borzalmas. Nagyjából négyszer-ötször kell lecsatolni és gördeszkázni vagy gyalogolni hazafelé, így kb 2 órát vesz el a napból csak a kijutás és a hazajutás. Kezdő boardos semmiféleképpen se menjen Doucyba. Illetve lehetőleg senki se menjen oda, inkább valamivel drágábban Valmorelbe. A szállás (Arcades) egyébként jó, az internet szakadatlan.

Pályák: nem igazán megyek pályákon, így ehhez nem nagyon értek. Az biztos, hogy sok helyen kell kicsatolni az egyik lábat, mert sok az emelkedő. A Lanchettes felvonóból (lassú elavult) induló piros elég buckás volt, de le lehet jutni vele (kínok és gyaloglás árán) az Altispace felvonóhoz (gyors és modern) amiből indulnak jó pályák és pálya melletti részek, innen csak a Traverses pályán lehet eljutni a kabinoshoz, és a Planchamp pályán lehet eljutni a Lanchettes felvonóhoz, ami Doucy-felé egy jó út, de az Altispace felvonóval is haza tudtunk jutni. Persze hazafelé is kellett tárcsás felvonó, a Gelaz (volt olyan nap amikor inkább felmentünk az Echa valami kicsi felvonóval a Combelouviere felvonó tetejéhez és levonóztunk a hazaszenvedés helyett). A Morel melletti pályákhoz is nagy lendület kell, hogy az ember át tudjon menni az emelkedő részeken. Összefoglalva ezeket a kék pályákat, többnyire emelkednek ezért nagyon kényelmetlenek snowboarddal, de ezzel nincs ez a pályarendszer egyedül. Innen jönnek az érdekes részek. A Mottet felvonó egy lassú két üléses öreg felvonó ami a mellette lévő snowcross pálya miatt érdekes, nem a másik két piros miatt amikből az egyik 10 perc gyaloglás, mert a gerincen emelkedik és nem lejt (ez kell a riondet felvonóhoz). De a snowcross pálya zseniális, főleg ha az ember kimászik minél távolabb a sűrűn használt részből és a friss havon száguldozik. A pálya belemegy egy piros pályába amiből indul egy ratrak nyom a Gollett felé, de ez a térképen nincs rajta. Azon a ratrak nyomon haladva szépen el lehet jutni egy völgyhöz ahol remek offpista lehetőségek vannak. Erdő, kellemes méretű sziklák az ugráláshoz, a völgyben félcsövezni stb. Az remek rész. A következő a Gollet amihez egy rendkívül kegyetlen tárcsás felvonó tartozik, de jó ott is a snowcross, eléggé meredek egy jó szörfözéshez. Itt még a riondet felvonót említeném, ahol a mellette lévő fekete pályát nem próbáltuk, de nem tűnt hasznosnak, hanem onnan mentünk le a hosszú Combe du Riondet fekete snowcross pályán. Ez az eddigi legjobb freeride pálya amin valaha mentem életemben. Zseniális. Völgyek, szépen ki lehet ugrani a gerincekre és átugrani másik völgyekbe, egy darab fa vagy akadály nélkül lehet leszáguldani róla. Gyönyörű. Aki a freeride-ot szeretni, annak ez a hely kötelező. Bár eltévedtünk egyszer egy olyan völgy felé (mindig balra tartottunk) aminek a vége egy fagyott vízesés volt, azt igen kényelmetlen volt kikerülni, valaki le is csúszott rajta véletlen, de szerencsére nem lett baja. Itt lecsúszva érdekes lehet mindkét ottani felvonó, a Madeleine, melyből indul egy kék amiből egy fekete ami megint csak zseniális. Illetve nem a pálya, hanem ha az ember továbbmegy a gerincen, akkor ott szintén egy kissé fás szép völgyes gyönyörű helyen tud freeride-olni. Remek rész az is, mint ahogy a Roset felvonó alatti részek, ahol középen egy piros pálya van, jobbra és balra tőle pedig remek bokros erdőzési lehetőségek. Ez nagyjából Valmorel. Béna pályák és remek freeride. Azt még leírom, hogy a Riondethez a Roset felvonóval kell eljutni a kabinos felvonóhoz (onnan odacsúszni lehet, csak egyszer-kétszer kellett kioldani az egyik lábat), majd onnan újra fel. Naponként így négyszer lehet eljutni a Combe du Riondet snowcross pályához.

Egy napra volt lehetőségünk kipróbálni a másik oldalt (a két terep választóvonala a térképen piros-fehér szaggatott vonallal van jelölve), ott egyenesen egy borzalmas kék pályán (Le Col) jutottunk el a Laizure felvonóhoz. Ez is kb fél óra oda mert állandóan le kellett csatolni és gördeszkázni vagy gyalogolni. Borzalmas. Az ottani felvonó viszont elképesztően jó. Lassú, elavult, de a freeride lehetőségek elképesztőek. Déli oldal, így itt kicsit keményebb volt a hó, de a sziklák közötti lecsúszások hihetetlenek. Kényelmes nagy helyek mindenhol, vagy ha az ember keskenyebb résen akar átmenni, azt is megtalálhatja. Meredek és jó tempója van egy jó szörfözéshez mindenhol. Érdemes a felvonóból kiszállva rögvest elindulni a felvonó alá és ott két oldalról is meg lehet kerülni a sziklákat és egészen az aljáig szűz havon élvezkedni. Persze jó a piros pályán is elindulni és aztán bevetnie magát az embernek az elhagyatott részekre. A pályák nem tudom milyenek. Hazajutást a La Colombe piros pályán kezdtük ahonnan a La Madelaine kék pályához jutottunk ami megint csak eléggé kényelmetlen mert semmi lendület nem volt benne, illetve igen nagy köd volt, így ezért se tudtuk megereszteni ott ahol kellett volna.

Az egészet összegezve lényegében egy remek freeride lehetőségeket kínáló pályarendszer, amit ezerszer jobban is meg lehetne oldani új felvonókkal, a régiek lecserélésével, kiváltásával, valamint jobb útvonalak létrehozásával amik egy kicsit kezdő snowboardos barátabbak. Így síelőknek lehet jó, de kezdő snowboardosnak kicsit se ajánlom a pályarendszert. Freeride-osoknak kihagyhatatlan. A szállást pedig Valmorelbe kell foglalni, Doucy-t el kell felejteni.
gerikir
8 élménybeszámolót írt
8
9 éve tag
Hello!

Ezen a héten voltunk síelni Valmorelben. Az alábbi beszámolóval tudok szolgálni:

SÍTEREP
Kevés a meredek lejtő, a pályák többsége lendületes kék. Jól kezeltek, de pályán kívüli szűzhavazásra is sok lehetőség van. Főleg a fahatár felett helyezkednek el, de azért vannak szép erdei részek is. Egy kabinos, 4 gyors székes, 4 lassú székes és sok tárcsás felvonó található. Bár a pályákon sok volt a síelő, a felvonóknál szinte nincs sorbanállás. Más eddigi francia terepekhez képest alig van pálya széli flikk-flakk, ugrató. Ezt ellensúlyozza a ValmoCross nevű kacskaringós arcade pálya.

SZÁLLÁS
Doucy, Le Sappey. Gyönyörű a kilátás, sítárolóig lehet csúszni, de azért sok a kivetnivaló. Nagy a szórás az egyes apartmanok méreteiben. A négyszemélyes stúdió majdnem akkora volt, mint a hatszemélyes apartman. Ráadásul két légteres. Aki teheti, négyszemélyesbe menjen! Amúgy gyengén felszerelt, a WIFI-re csak időnként lehet csatlakozni, nálunk a fűtés is hibás volt. Legközelebb Valmorelben szállnék, nagyon hangulatos az árkádos főutcája, főleg esti hangulatfényekkel.

IDŐJÁRÁS
Érkezésünk előtt majdnem egy méter friss hó esett, szerencsénk volt. Hó az volt bőven, napsütés már nem igazán. A köd/felhő gyakran pont a pályák szintjén reked, élvezhetetlenné téve a síelést.

UTAZÁS
Skilines.hu: A szervezés, tájékoztatás egész profi volt. A kísérő emberünk viszont sajnos nem volt jó választás, folyamatosan téves információkkal szolgált. A busz közepes színvonalú volt, sokan fáztunk, és csak 4 óránként pihentünk. Úgy volt, hogy megállunk vásárolni még a cél előtt, de nem lett belőle semmi. Az út amúgy elég hosszú, a síterep aránylag messze van.


Összességében nem volt rossz hely, de nem is lett a kedvencem.
chasso
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Sziasztok,
Hazaértünk. Ennyit még egy síelés előtt soha nem idegeskedtem! A helyzet valóban nem túl jó. A síterep abból a havazásból tengődik, ami karácsony után esett. Viszont ezt is jól tönkretette az első délelőttünkön leesett eső mennyisége. Ezt követően volt 4 gyönyörű napunk, szinte felhő nélkül. A pályák fele van/volt üzemben. Akkor még - jóindulattal fogalmazva - síelhető állapotban voltak. Viszont az átázott hó megfagyott, rétege nagyon vékony, a hóágyúk ritkán tudnak működni, mert nincs/nem volt elég hideg és ha mentek is a műhó minősége nagyon silány. Gyakorlatilag az üzemben lévő pályák 90% nagyon jeges és kemény. Van ahol akár tükörjéggé alakult délutánra. A másik oldalon ugyanez a helyzet. Általában délután ott síeltünk, mert az volt a 100%-ig napos. Ha erre az állapotra nem esik rá 2-3 nap alatt 80-100cm hó, akkor ebből élvezhető pályák az idén már aligha lesznek. Lényegében nem panaszkodom, mert jól éreztük magunkat köszönhetően a gyönyörű időnek és a sítudásunknak. A kislányom és a gyengébben síelők viszont már szenvedett a jégen. A jó piros és fekete pályákon látszik, hogy az idén még ratrack nem járt. Illetve még egy észrevétel: nem értem mire kapták meg 2014-ben a "Most improved family resort" díjat. Az infrastruktúra nagyon elmaradott. Szinte csak iszonyat lassú székek és förtelmes tányérosok. Még francia viszonylatban is.
Szorítok nektek!
Daddy
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Mi három éve laktunk Douchyban. Az akkor tapasztaltak szerint, ez egy csendes kis hely, ahol az az esti "kikapcsolódás" amit magadnak szervezel. Valmorel központja gyalogosan elég messze van (kocsival is kb. 15 perc szűk szerpentin), így az ottani programot csak akkor tervezhetitek ha van valaki aki (ha kocsival mentek)"feláldozza magát" és vezeti a járművet. Egyébként érdemes este is megnézni Valmorel központját, mert nagyon hangulatos és szép képeket lehet az itteni fényekről készíteni. Szerintem este szebb mint nappal. Ezt csak azért tudom, mert a következő évben Valmorelben volt a szállásunk.
Egyébként mi Douchyval nagyon meg voltunk elégedve. A 14 óra körüli érkezésünkkor már átvehettük az apartmant (!!!), beszéltek a recepción angolul és kedvesek, segítőkészek voltak a hölgyek. Az életben maradáshoz "elengedhetetlen" feltételek megvannak. Van itt egy (kis) bolt, ahol ami kellett minden volt, van néhány étterem, sportbolt stb..A síelés részéről e rovatban már korábban írtam, így azt nem ismételném.
siposdoktor
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
2014/01/25 - 2014/01/31
Doucy-Combelouviere (Valmorel), La Sappey

DOUCY: Valmorel központtól kb. 5km-re elhelyezkedő Doucy-ban laktunk. Ez egy kisebb falu a szokásos szolgáltatásokkal: sherpa, pékség, síkölcsönző, étterem, pár shop és még van egy szaunás-medencés épület is, de itt nem jártunk. A falu központjából induló Combelouviere felvonó az első állomás, hogy rácsatlakozzunk a pályarendszerre. Az ülős felvonót 2 tányéros felvonó, majd megint egy beülős követi. Kb 20-25 perc Doucyból felérni a 2020 méteres "csomópontra", ahonnan bármelyik irányba elindulhatunk (Valmorel, St. Francois-Longschamp).

SZÁLLÁS: La Sappey. 16 órától lehetett átvenni a szobakulcsokat és a franciák be is tartották. Minden szobának járt "ágyneműhuzat", ami pár vékony lepedőt jelent és a plédekkel együtt használtuk. Felszereltség a szokásos: mikro, hűtő, mosogatógép, villanytűzhely és rengeteg edény. Minden szobának jár egy-egy sítároló szekrény is. A szállástól a bolt kb 300-400m, a felvonóhoz pedig 100m gyaloglás után le is lehet csúszni. Ami meglepő volt, hogy minden szobához járt wifi és kábel tv, melyek működtek is. (Ha elsőre nem menne a wifi, indítsátok újra a routert!)
Távozás a szokásos francia metóduson alapul, mi kitakarítunk, ők pedig ellenőrzik. Becsületesen megcsináltuk és meg is dicsértek minket, sőt, az egész magyar csoportot.

SÍPÁLYA: Ha valaki elsőre ránéz a térképre, azt látja, hogy mennyi kék pálya van, és alig van piros, de a valóságban a kék pályák többsége elég lendületes. Szóval érdekes a besorolás, mivel ezek a kék pályák Chamrousse-ben simán megkapnák a pirosat. A Valmorel-i oldal a hét közepére bejegesedett és ezt rengeteg baleset követte. Legjobb részek a "BIOLENE" felvonó környékén helyezkednek el.
Minden reggel frissen ratrakolt pályák várják a síelőket. Tömeg nem volt, alig kellett valahol sorban állni.
A szálláshoz való visszajutás kb 20-25 perc a 2020 méteres csúcsról, Valmorelből 40-45 perc. A felvonók zárására figyeljetek, mert nagyon szorosan betartják. Visszafele csak a GELAZ tányérost kell használni, utána már csak csúszni kell egészen az ajtóig.

Összességében elégedett voltam, mind a pályákkal, mind a szállással is. Feltöltődéshez és kikapcsolódáshoz remek választás!
petib
36 élménybeszámolót írt
36
14 éve tag
Visszatértünk Valmorelből, egy fantasztikus márciusi síelésről.

Az indulás kalandos volt, a hóakadályok miatt 4 óra alatt értünk el Győrig - Komárom és Vámosszabadi között a szlovák oldalon - onnan már sima volt az út, eltekintve a szokásos svájci dugóktól. (Visszafelé is Svájcon keresztül jöttünk, beiktatva egy rövid Murten-i városnézést).

Szállásunk Valmorelben a Cachette apartmanházban volt. A házak elrendezéséből következően a fizetős parkolóból (amit előre, interneten ki lehet fizetni) némi cipekedésre fel kell készülni. Viszont a folyosónkról egyből a Lanchette felvonóhoz vezető pályára léphettünk ki, azaz valódi pályaszállásunk volt.

A szállás egész jó volt, mi két teljesen azonos, jó felszereltségű, balkonos, négyfős apartmant kaptunk, ahol a nagy nappalit estére egy elhúzható harmonika-ajtóval kétfelé lehetett választani. Az egyetlen hátrány, hogy a reggeli bagettért egészen a - rendkívül hangulatos - központig kellett elgyalogolni.

A hét elején rengeteg hó esett, így egész héten kiváló hóviszonyok között síelhettünk.
A terepen a széles, jól karbantartott, lendületes menetekre csábító kék pályák dominálnak, de van néhány meredekebb piros pálya is. Reggel még igen jó volt például a Lanchette és a Combe du Mottet, valamint a Lauziere-ről levezető La Colombe - sajnos mindegyiket lassú felvonó szolgál ki, ráadásul a Lauziere felvonóhóz csak egy lapos, lökdösős pályát érintve (Le Col) lehet eljutni.

A két kedvenc pályánk a két versenypálya volt, amelyek szerencsére nyitva voltak: a valmorel-i oldalon a Stade Compétition, a St.Francois-i részen pedig a Les Coqs melletti Stade de Slalom, ezeken még délután is kiváló volt a hó minősége. Ez utóbbi mellett volt az egyetlen ratrakolt fekete pálya, a L'Aigle. A Marquis felvonó tetejétől ezen kívül még a kellemes kék Rimolard pályán is le lehet csúszni, úgyhogy ezzel a felvonóval minden nap mentünk pár kört. Ezeken kívül még a Planchamp, a Renard és a la Dóme is igen kellemes volt, Doucy-ba viszont elég volt egyszer lemenni.

A L'Aigle-n kívűl a többi fekete pálya nem ratrakolt, így a meredek buckamenetet kedvelők sem csalódnak. Pontosabban van egy kivétel: a Le Riondet nevű pálya Valmorel felé eső részének fekete színe az ellenség megtévesztésére szolgál, ez ugyanis nem más, mint egy kék szekérút - a másik irányba induló pályáról nincs infóm, arra nem jártunk - ráadásul a felvonóhoz vezető Col de Mottet-en is intenzíven kell botozni.

Mindent összevetve egy rendkívül kellemes hetet töltöttünk el, én márciusban még nem tapasztaltam ilyen kiváló hóminőséget, mindössze péntek délben kezdett el olvadozni néhány pálya a St.Francois-i oldalon. A terep egyetlen hibája talán, hogy - az egy Lanchette kivételével - hiányoznak az erdei piros pályák.

Felraktam néhány képet is:
https://sielok.hu/fotoalbum/valmore...l-2013marcius/galeria/
skithehill
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Már négyszer síeltem itt és mindig megunhatatlan, hatalmas élmény. 1998-ban voltam itt először és 2012-ben utoljára, az eltelt időben sokat fejlődött az infrastruktúra is. Szállások egyszerűek, de tökéletesen megfelel azoknak, akik egész napjukat a pályán töltik és szinte csak aludni használják.
Pályák: 150 km-en mindenki megtalálja a maga kedvencét. Ilyen sok pálya mellett tömegről szó se lehet, van, hogy az ember szinte egyedül van a pályán. Jól kezelt és főleg jól belátható minden pálya (pályák többsége a fahatár felett van). Off piste síelésre is tökéletes, a pályákat jelző póznák mellett gyakorlatilag szűzhóban lehet síelni. A Riondet pálya meg egyébként is direkt kezeletlen.
Valmorelben a nap szinte mindig süt, én mindig kifogtam a jó időt (pedig voltam januárban, februárban és márciusban is).
soros
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Sziasztok!

Mi 2012.01.13-21-ig voltunk síelni Valmorelben. Az út 18 óra volt Budapestről 2 busszal mentünk a ráckevei gimi által szervezett síelésen. A csomagjainkat nagyon messze kellett felvinnünk mert a faluba nem mehetnek be buszok (autók is csak a parkolóig ami elég drága,ahogy hallottam a többiektől 40 Euro) .Mi egy 6 fős apartmanban laktunk hatan, kicsit csalódottak voltunk amikor megláttuk, hogy csak egy szoba van és a nappali de ez nagyon jól jött, amikor az elutazásnál kellett kitakarítani. A fürdőszoba nagyon kicsi volt és nem zuhanyzó hanem kád volt benne, a konyha is kicsi volt és ez néha kicsit zavaró volt, hogy két emberrel már tele is a konyha mivel önellátók voltunk, azért nem ártott volna egy kicsivel több hely, de nem ez a lényeg.
A lényeg a sípálya és a felvonók állapota, van egy nagyon modern kabinos felvonó, van 1-2 régebbi nagyon lassú 2 személyes, és vannak gyorsabb modernebbek 6 - 4 személyesek, kicsit vegyes felvágott. De várakozni nem kell sehol.
A sípályák kitűnőek voltak,minden reggelre tökéletesen helyreállították, szélesek és persze 150 km hosszúak!. Kezdőknek nehéz megtalálni azt a pályát, ami igazán jó de van több gyakorló pálya ahol teljesen fel lehet készülni a síelésre. Volt velünk két teljesen kezdő nekik találtunk egy teljesen szinte egyenes pályát egy kis futószalagos felvonóval és mellette van egy meredekebb lejtős pálya tárcsás felvonóval. Meg kell jegyeznem,hogy nagyon meg vagyok elégedve a pálya személyzetével mert maradéktalanul kedvesek és segítőkészek én most voltam harmadszor Franciaországba de ilyen segítőkész pályamunkásokkal még nem találkoztam. A gyakorlópályán szó szerint a fenekük alá rakták a tányéros felvonót a kezdőknek, még akkor is amikor látták, hogy 15.-ször mentek fel vele minden probléma nélkül.:)
A falu este olyan,mint egy mesekönyvben: ki van világítva, az éttermekben ropog a kandallóban a tűz, az élelmiszer árusoknál 1 méteres kerületű sajtokat lehet venni és millió féle kis kolbászkájuk van. Van egy Spar ami este 8-ig van nyitva erre figyeljetek mert egyszer mi is úgy jártunk, hogy már éppen bezárt, amikor mentünk, pedig elfogyott a sörünk és a Pastis. Sok sport bolt van szuper cuccokkal de megfizethetetlen áron (legalábbis számunkra).

Minden nap nagyon jó idő volt sütött a nap bár néha eléggé fújt a szél, utolsó nap egész nap szakadt a hó ami csodálatos volt, igaz csak két felvonó járt és a pályák délutánra buckásak lettek de nagy élmény volt ilyen hóesésben síelni, mert mi eddig még csak napsütésben síeltünk:) Fájó szívvel hagytuk ott szombaton a pályát amin már teljesen friss és tömörített hó volt és mi már nem próbálhattuk ki :) És még nem beszéltem a gyönyörű tájról amit belepett a hó ……

Mi nagyon jól éreztük magunkat eddig ez volt a legjobb síelésünk máskor is szívesen visszamennénk!
cobbler
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Sziasztok!

Mivel számomra is fontosak voltak azok a beszámolók, amiket ezen az oldalon olvashattam, SŐT(!) sokat segítettek az idei uticél kiválasztásában, úgy gondoltam, h én is elmesélem milyen volt az idei utunk Valmorelbe.
Olyan síterepre szerettünk volna menni, ahol legalább 100 km pálya van és olyan lejtők, ahol mind a haladók, mind pedig a kezdők megtalálják a számukra legmegfelelőbb pályákat. Leginkább azért, mert egy olyan baráti párral utaztunk, akik teljesen kezdők voltak.
Sokat olvastam a fórumokat, hozzászólásokat, véleményeket. Végül azért választottuk Valmorelt, mert nagyon jó visszhangja volt. Így utólag bátran mondhatom, hogy MINDEN tekintetben a lehető legjobb válsztás volt!!!!
Sok helyen voltam már Franciaországban: Alpe D'huez, Superdevoluy, Val Cenis,stb de bátran állíthatom, hogy idáig Valmorel a csúcs.
De miért is?
Leginkáb azért, mert nagyszerű pályarendszere van. 150 km(!) Jól síelhető széles pályák. Rendkívül hóbiztos és a napsütéses órák számára sem lehetett panasz.
A felvonók nem a legmodernebbek, de az én igényeimnek teljesen megfeleltek. Nem volt sorbanállás, nem volt várakozás. Persze be kell vallani, hogy nem a leggyorsabb felvonók vannak itt, de messzemenőkig kiszolgálják a forgalmat. Jól kezelt, széles pályák, zsúfoltságnak a nyoma sem volt, barátságos lejtők, gyönyörű táj, ahol a profi síelő és a teljesen kezdő is megtalálja a számára legalkalmasabb pályát. Sok a fenyőfa, így kevésbé sziklás, mint más francia síterep.
Volt olyan pálya, ahol szinte egyedül jöttünk le. :)
Itt nincs unalmas pálya, mindegyik érdekes, kalandos, változatos. Egyszerűen megunhatatlan.
Voltunk St. Francois-ban is. Pazar pályarendszer. Változatos. Fantáziadús. Szórakoztató. Egyátalán nem egysíkú!
Az időjárás pazar volt. 5 nap napsütés 1 nap hóesés.
Maga a falu (Valmorel) nyugis kisváros. Nem a bulik fővárosa, inkább hanulatos, bensőséges falucska tele éttermekkel, boltokkal. A faluban, mint helyi közlekedés működik egy kapinos felvonó, ami összeköti a falu alső részét a középső és felső résszel. Sehol máshol nem láttam hasonlót. Minden megvan itt, amire egy síelőnek szüksége van, de nem egy bulizós hely. Inkább a meghitt pihenés szigete, ahol nagyszerűt lehet síelni.
Egyedüli dolog, ami kiégető volt az az, hogy ellentétben más francia síterepekkel, itt a busztól, vagy parkolótól hosszan kellett cipelnünk a csomagjainkat a szállásig, ugyanis a kialakításból adódóan nem lehet minden apartmanig eljutni busszal, csak gyalog. Majd kiköptem a tüdőmet, mire felcibáltuk a csomagjainkat a szállásig. Összeszámoltuk: 135 lépcsőt kellett megtenni a súlyos csomagokkal. A hócipőm is tele volt a baktatással, de mitsem befolyásol ez az általános elégedettségünkön. Nagyon jól éreztük magunkat. Legszívesebben már holnap visszamennénk!
El kell mondani, hogy könnyen megközelíthető, mert Albertville-ig autópálya van, alig 20 km, amit szerpentinen kell megtenni. Aki volt már Superdevoluy-ben, vagy Les 2 Alpes-en az tudja majd értékelni. Igazi jó válsztás minden szempontból! Csak ajánlani tudom! Menjetek minél többen, mert nem lehet csalódni, szuper lesz!
Kívánom mindenkinek, aki ide ellátogat, hogy ugyanolyan fájó szívvel utazzon haza mint mi és alig várja a következő alkalmat, hogy újra ott lehessen!
Bingo982
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Sziasztok

Írnék egy kis beszámolót a múlt heti Saint Francois-i síelésről.

Legtöbb helyen azt olvastam róla hogy kiváló hely a kezdőknek,mi nem pont ezt tapasztaltuk.
Páromnak aki most tanult síelni nem igazán találtunk az első 2 nap olyan pályát ami alkalmas lett volna hogy megtanulja az alapokat,így kénytelenek voltunk felmenni a térképen zöldnek jelölt pályára (ami szerintem csak a rövidsége miatt volt zöld,amúgy simán elmegy kéknek Francia keretek között)
Ahol több-kevesebb sikerrel ment neki a tanulás.
Annak aki megy ide,és esetleg tanulni szeretne tudom javasolni hogy menjen le a város mellett egészen 1450-ig,azon az úton lehet gyakorolni,hosszú,igaz kicsit keskeny de nem meredek (egy részt leszámítva)
Ott könnyebben megy neki a tanulás mint bent a városban,az eléggé meredek pályán.

Az idő eléggé hideg volt -18 -14 fok volt vasárnaptól-keddig,de szépen sütött a nap,felhők nélkül.
Majd Szerda-Csüt,már melegebb,és szintén többségben napsütés.
Péntek egész nap hóesés (reggel 10-kor kezdett esni a hó,2-kor a felvonó kezelő azt mondta már 20!Cm hó esett)
Szombat reggel újra szakadt a hó,de 2-kor mikor elindultunk le a hegyről teljesen tisztára volt takarítva a hegyi út,gond nélkül le lehetett jönni.

Sok helyen még nem síeltem,de itt voltak a legjobb állapotban a pályák.
Nagyon jó minőségű volt a hó,igaz estére már buckásak lettek a pályák,de másnapra teljesen hiba nélkülire megcsinálták,jól karban tartják.
Egy pálya volt a keleti oldalon (nekem úgy tünt a nyugati oldalt jobban kezelik,azok a pályák jobb állapotban voltak) amin kint volt a tábla hogy vékony hó réteg,és bizony kilátszott a föld.
Pályák jók,szélesek,hosszúak,tényleg nagyon jó minőségű volt a hó rajta.
Sorban állni 1 percnél többet nem kellett az egész héten sehol sem.
(Viszont amiben mással is egyet értettünk hogy néha nem értettük a pályák jelölését,zöldnek jelöltek (szerintünk)
kék pályát.
Volt egy kék pálya aminek kb 10% volt kék,a többin botoznom kellett...)

Mi a Molaretben laktunk,ahova a síelés végén tényleg az ajtóig lehet csúszni.Csak reggel volt egy kicsit macerásabb,séta vagy 100 M,egy kis emelkedőn fel a liftig.
Az apartman a szokásos kis francia,szoba.Nem volt vele gond.

A város az nem valami nagy durranás.Van egy Spar,amiben eléggé kicsi a választék,de legalább drága.Meg egy másik boltot találtunk még,fent a pályák mellett,az egy kicsivel olcsóbb,meg nagyobb a választék.
Azon kívül itt is vannak bárok,síboltok stb..
De üzletek sokaságára ne számítson senki.

Ezt a helyet tényleg a nyugodtabb,nem bulizós embereknek javaslom,akik a síelésen kívül nem sok mindent akarnak csinálni,pihenni lehet csak
A pályák jók,bár én Valmorelbe nem mentem át,egy hétre elég volt a St.Francois-i rész is.

Jól éreztem magam,és javaslom másnak is a helyet.
dreamer
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
No megvolt.
Mi olaszország felé metünk végül.
Egy darabig gondolkodtam a többek álltal javasolt asvájcon keresztüli útirányon is, de végül az oszták, olasz, francia útvonalat választottam.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly is erre mentünk, így tudtuk az utat, nem akartunk variálni.
A St.Francois oldalon volt a szállásunk, de mindenhová érvényes bérletünk volt.
A szállás hagyott némi kivetnivalót maga után, de pár nap elteltével a kutyát se érdekelte.
Mert mint tudjuk az ember síelni megy, nem aludni, nem igaz?!
Az idő valami hihetetlen volt.
Aminek megvolt a pozítív és negatív vonzata is.
A pozitívum az volt, hogy január végén amikor itthon repkednek a mínuszok akkor ott volt, hogy +15 fok körül volt a hőmérséklet 1650 m-ren.
Ebből eredendően a pályák alsóbb részein renesen vizesek voltak a pályák, viszont feljebb jegesek.
Mindemt összevetve jól éreztük magunkat.
TZoli
47 élménybeszámolót írt
47
20 éve tag
Mi pár éve a másik oldalon, a LaBelle nevű, ujnak mondott részen voltunk. Ez a Valmorelli rész, mi is svájcon keresztül, Albertville felé mentünk. Itt modernebb minden mint a másik oldalon. A település részek között egy függővasút szerű járgány közlekedett, amit a síbérlettel lehetett igénybe venni. A szállások körül mindenféle ellátás (éttermek, boltok, péküzlet stb) található volt. A pályarendszer közepénél van egy szupergyors felvonó. A másik oldalon elég ósdi ülőszékesek vannak, a belépést is a fényképes (fénykép kell!) bérlet alapján kézzel ellenőrzik. Amúgy amikor mi voltunk nagyon szuper volt az egész! Egyébként nehogy azt hidd, hogy csak egy iroda szervez ide utakat, mi se a polarissal voltunk. De még mindig nem tudjuk, hogy melyik részen lesztek?
PPeter
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
Szia!
Én tavaly voltam ott! Pontos an Sain Francois Longchamp-ben. Az indőpontból feltételezem, talán te is polaris-os szervezéssel mész. Én velük voltam.
Nagyon jó volt! Én még csak 5x voltam síelni, de szerintem is és a haverom szerint is akivel voltam ez volt a legjobb síterep ahol valaha voltunk (ő 5 éves kora óta jár síelni, van hogy kétszer egy hetet, most 21).
A szállásunktól a felvonóig nem kellett 20nál többet lépni, hazafelé meg egyet - pont az ajtó elött csatoltunk le. Az apartman négy éve épült, nagyon jó volt, szuperül felszerelt - nagyon jó mosogatógéppel (érdemes mosogatógéptablettát vinni ha önellátósak vagytok!), sütővel, önnálóan szabályozható fűtésel (nem lesz hideg...). Szóval nagyon jó. Az apartmanok a franciákhoz képest egész tágasak, mi két hatosban voltunk, és közösen ettünk úgy hogy átvittük mindkét asztalt az egyikbe - és így is elfértünk. Ja és ráadásul mi 13an voltunk két 6 fős apartmanban! 2 főnek a konyhával egy légtérben kellett aludnia + 2 külön szoba az egyikben emeleteságy, ahová még beraktunk egy felfújhatós ágyat az extra embernek)
A pályákat szépen karbantartották, és jó volt az idő. Valmorelbe érdemes átmenni, mert nagyon szép (átsíelhető, oda is érvényesek a bérletek, csak vigyázzatok, a felvonózárással, mert nekünk egyszer könyörögnünk kellett hogy had ne gyalogoljunk már)!
Van egy bulihely, de az elég gyenge - nem voltak nagy party-k. Minden este van buli - latin est, meg mindenféle fantázianével ellátot buli (ami mindig ugyanolyan) - de itthoni helyekhez képest nagyon drága (6EUR a belépő) és nem is olyan jó. Viszont ha pihenni szeretnétek nagyon jó hely, csöndes, nyugodt, esténként jókat lehet sétálgatni.
Az út Pestről 18 óra volt. Nem tudom hány km.
Idén is ide szerettem volna menni, de a többiek leszevaztak - idén ISOLA2000be megyünk a Monaco-i városnézés miatt. Itt két éve voltunk, nekem a szállás miatt nem tetszett... remélem idén jobb szobát kapunk.
Egy kis hójelentés:
http://www.skifrance.fr/bn-730040-a....htm
Jó nektek... irigykedek! Jó havatok lesz! Isola-n fele ennyi van, aminek a zöme dec 11-én esett. Ti meg elleszetek a jókis friss hóba! Mondtam én hogy ide kéne menni idén is!!!
Szerintem biztos jól fogjátok érezni magatokat! Jó utat!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.