Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

rroyd kiemelt beszámolói
rroyd
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2015.01.12.
Január 11-én a síterepet délről közelítettük meg, közel egy órával hamarabb oda értünk, pechünkre pont megtelt a felső parkoló így lentebb tudtunk parkolni ahol vagy fél órát vártunk az első síbuszra. Itt a fórumon linkelt kuponnal érkeztünk, amit gond nélkül beváltottak.
Előtte lévő nap a hegy alacsonyabb részein egész nap esett az eső, a tetőn hatalmas szél, aminek az eredménye:
-Északi oldalon jeges piros pályák, 1-es pálya felső része lezárva(hatalmas kövek/jeges részek, amíg lezárva nem is érdemes próbálkozni... nem véletlenül zárták le, persze ez nem érdekelte szlovák barátainkat)
-5a-5-13-14 kék pályák viszont kimondottan jók voltak és élvezhető rajta a síelés - kezdőknek a 14-est nyugodt szívvel ajánlható egy picit meredek részt leszámítva kellemes világoskék pálya
-Déli oldal 31-es pályája, és úgy az egész déli oldal és az ottani hóminőség sokkal jobb volt

A legnagyobb pozitív az egész napban, hogy a sorban állás egyszer sem haladta meg a 30 másodpercet kevés megnyitott pálya ellenére!
rroyd
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2013.01.25.
Január 21-24 között síeltünk 3 napot Chopokon, az előrejelzés bejött sajnos így hétfőn szakadt az eső, ezen a napon nem is síeltünk, délután az eső átváltott havazásba és megállás nélkül csak esett a hó egészen szerdáig. A síbérleteket Budapesten vettük meg több mint 20 % kedvezménnyel egy utazási irodában(aminek a nevét privátban szívesen elárulom, viszont reklámot nem szeretnék).

Útvonal:
Budapestről É-ra az M2-esen Ipolyság-Zólyóm-Besztercebánya-Donovaly-Liptószentmiklós útirányon az út kb. 4 óra. Kb. 9re értünk ki, aki a felvonóhoz közeli parkolót szeretne és nem szeretne síbuszozni a parkolóból az időben érjen ki, hiszen a pályák 8:30kor nyitnak 9-9:30 között megtelnek ezek a parkolók. A síbuszok egyébként rendre közlekedtek, a kevésbé jó soföröknek jobb ha leteszik az autót Demanovskában és innen a különböző végállomások és Jasná között közlekedő síbuszt igénybe venni, a sofőrnek csak szólni kell hogy skipass és ingyenes az utazás (menetrend és térkép: http://www.visitliptov.sk/userdata/...userimg/mapa-grafikon_a4....

Pályák:
A legtöbb pálya nyitva van már, kivéve pl. a piros 4-es Brhliskától, erre tisztán emlékszem. A hó minősége meglepően jó volt, annak ellenére, hógy hétfőn délutánig esett az eső, akkor átváltott havazásra és kedd reggelre kb 15-20 centi friss hó várta a sielőket, sűrű köddel kb 15 méteres látótávolsággal. A köd többé kevésbé fenn maradt másnap is, egyedül csütörtökre tisztult ki. Az észak és déli pályák között az összeköttetés folyamatosan biztosított volt ahogy én figyeltem. A pályák főleg a magasabb helyeken buckásodtak , lentebb inkább jegesedtek már a nap végére(zárás előtt 1 órával). A hó minősége egyébként jónak mondanám, köszönhető ez a kedd-szerdai egész napos havazásnak.

Liftek:
legtöbb lift modern, az új felvonók működnek megállás nélkül. Kedden valami áramszünet féleség lehetett, leállt az A3as kabinos, mindenki átsétált a B3as beülőshöz ami takaréküzemben működött, csak azért, hogy a fenn maradt emberek letudjanak szállni, így aki nem gondolkodott gyalogolt át a priehybai felvonókhoz, aki gondolkozott ment a síbusszal zahradkyhoz. Az áramszünetet abból gondolom, hogy a parkolókban a sorompókat se tudták felnyitni csak kézzel,illetve akumlátort kerítettek hozzájuk.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.