Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

bombardino kiemelt beszámolói
bombardino
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Szerbia
Kopaonik
2020.02.29.
2020.02.22-27-ig voltunk Kopaonikban.
Az időnk kellemes volt. A csúcsok közelében olykor szeles, felhős, de napsütésből sem volt hiány. A nem túl hideg idő délutánra meg is tette hatását, az alsóbb régiókban már kásás buckás pályákon lehetett csúszni.
Érdemes nyitásra a felvonókhoz érni. Szenzációs első 1-2 órákat lehetett csúszni.
Az úton, ahogy már előttem is említették szemét mindenhol. Viszi a szél a műanyag mindent.
A home Elenában laktunk, a csapat másik része a Vila Poparaban.
Mindkettő kellemes apartmanház.
A Poparában több stúdió/apartman is található, valamint itt van étterem is. Reggeli 1400 ft/fő. Innen autóval lehet eljutni a sífelvonókig, boltig. A bekötő út a főúthoz kb 1 km.
Első reggel időben indultunk sízni, de a tájékozatlanságunk miatt 11-re értünk fel a csúcsra. A bérleteket érdemes már az érkezés napján megvásárolni, útközben megállni a centrumban, mivel:
Síbérletet nem lehet minden, még a nagyobb, parkolóval rendelkező felvonónál sem venni. Ehhez be kell menni a központba, vagy anak közelébe (Hotel Putnikban 15 óráig). Aki nem a center közelében lakik, át kell haladni autóval a 3 eurós zónán.
A sílift kezelők enyhén szólva barátságtalanok.
Az 1-es, 4 személyes beülős liftnél a feleségem a már megváltott bérletével nem engedték felülni a felvonóra túrabakancsban. Leállították a liftet és szerbül kiabált a kezelő. Csak léccel, vagy Boarddal lehet fölszállni. (A boardot lehet kézben is vinni!?-ezért nem értem a hozzáállást.) Később láttuk, a többi ülősnél felengedték a túrázókat.
A bérlethez csatolt fényképeket ellenőrzik, a fiamat kiszedték a sorból, mert nem stimmelt a kép. Ugyanúgy hívják mint az engem, összecseréltük a két bérletet, lévén azon csak a vásárlás dátumát és a nevet tüntetik föl. Szerencsére épp együtt voltunk, ki tudtuk cserélni.
A pályákon rendészek figyelnek, a száguldozókat, rosszalkodóakat fegyelemre intik.
A bérlet visszaváltása szintén nem egyszerű. 15 óra után az értékesítő pontok zöme bezár, a központban lehet a kaukciót (500 dínár/bérlet) visszakapni. Aki viszont vissza szeretne csúszni innen az 1-es liftnél hagyott autójához kellene felvonóznia egyet.
A bérlethez (már a 4 naposhoz is) mindenkiről! fényképet kérnek. Elég egy telefonon bemutatott akármilyen családi kép, amit lefotóznak.
Felnőtt bérletet váltatnak már 12!!! éves kortól.
A liftek aljában egy-két helyen van toi-toi wc. Sőt a hüttékben is néhol csak egy, koedukált wc található. Volt, ahol az is zárva volt.
A lifteknél jellemzően 2-10 perces sorok alakultak ki, figyelni kellett a központban, ahonnan 3 felvonó is indul, mikor merre érdemes indulni. Jellemzően a 6, 19, 21-es felvonóknál kevesebben voltak. Ezek induló állomásai a központtól távolabb esnek.
A pályák nagyon kellemesek. Karbantartással sincs gond, szinte az összesre eljutnak naponta esetleg, 2 naponta a rartakok.
Ár-érték arány nagyon jó, 2/3-a, vagy még kevesebb a bekerülése az osztrák, olasz síeléshez képest, mind szállás, mind síbérlet.

Összességében, ha már megismerkedett az ember az itteni sajátosságokkal egy kellemes síterep, valószínűleg visszatérünk.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.