Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Peetry kiemelt beszámolói
Peetry
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Ma voltunk Stuhlecken, ezért megosztom a tapasztalataimat, hátha valakinek még jól jöhet holnapra.

fél10 körül érkeztünk (sajnos az autópályák elég ramaty állapotban voltakm hazafelére már rendbetették őket).
Pénztár úgy kezdte hogy stuhleckbahn és a 2 csákányos megy, de ha erősödik a szél, akkor leállítják az ülőst. Kérdeztem van-e erre kedvezmény, volt 2.6€ no comment.

Ennek megfelelően 1b, 2 volt nyitva, azaz 2 pálya.
A szél megjött, délben lelőtték az ülőst, banda fele felbaktatott a csákányosokhoz, sokan hazamentek.

Egész szellős volt így a pálya, sokan nem voltak. A pályák minősége is jó volt, délután 2-re azért már kezdte helyenként elég keményre fújni a szél, de amúgy nem volt para. A 3-ast láttuk egész nap ágyúzták, meg gondolom máshol is mentek.

Ha holnap nem lesz ilyen böszme szél akkor jó lehet, hét elején volt már nyitva 10,11 is, szóval hó van. Igaz a szél miatt sajnos minden pálya televan tűlevéllel, faágakkal meg tobozzal.

Végül visszaadtak még 5.1€-t az ülős leállítása miatt. azért így is 30€ egy csákányosért, meg 1 pályáért nem érte meg :(
Peetry
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2013.02.14.
összeszedtem a gondolataimat, hogy beszámoljak az itt töltött 1 hét tapasztalatairól, hátha még valaki jó hasznát veszi.
február 2-9-ig voltunk itt snowadventure szervezésében, 6 sínap, vasárnaptól-péntekig.

A szállás nem igazán nyerte el a tetszésemet (Ecrins). Mi egy 6fős apartmanban voltunk, ami áll egy 2 nm előtérbol ahonnan van egy szintén 2 nm-es hálófülke emeletes ággyal, amiből nyílik egy 5 nm-es szoba duplaággyal (az ágyak összetolva franciaággyá a sarokban, a végében 30 centi, mellette fél méter hely). Az előszobából nyílik fürdő, wc (pozitívum, h külön van), illetve a nappali, amihez egy kis konyhasarok van. A nappaliban egy kihúzható kanapén aludt az 5-6 ember. Szóval kb 35 nm-en laktunk 6-an, a vizes sícuccokat nem nagyon lehetett hova teregetni, polcos szekrények nincsenek csak akasztós. A radiátor go-nogo jellegű. ha nem megy, megfagytunk, ha ment akkor 30 fok volt.
A szállással kapcsolatban csak a fürdő és wc ütötte meg az elvárható szintet, na meg hogy volt teraszunk. Liftet nagyon sokszor nem lehetett fogni, mivel a 11 emeletes kb 150 apartmanos épületben volt 2. A pályákat viszonylag könnyen meg lehetett közelíteni.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, vasárnap és hétfőn 0 felhő csak napsütés, délután éledező széllel. Kedden felhős, kevés nappal, este 6tól hószakadás, szerda estig. csütörtök péntek ismét napsütés. Ennek megfelelően szerda reggel pályanyitás előtt negyed órával felsorakoztunk boardosok a felvonónál, hogy elsőként karcolhassuk a friss havat.

A pályákról általánosságban elég vegyesek az érzéseim. Nem mondom, hogy rosszak, de azért nem ezek lesznek a kedvenceim. Ehhez nagy valószínűséggel hozzájárul, hogy érkezésünk előtt nem tudom mikor esett utoljára friss hó, de keményre kifagyott pályák vártak, amit én nem kedvelek. Boarddal jobban bejön a friss hó, vagy ha az nincs, akkor a feltúrt, de nem túl buckás pálya. Szerda viszont paradicsom volt. A jobb szélső felvonóval felmenve hatalmas területen csúszhattunk le friss hóban, úgyhogy ha az időjárás összejön, jókat lehet szűzhavazni. A parkot is megnéztük, bohóckodtunk kicsit. Nem vagyok nagy parkos, de szerintem jól el lehet lenni benne.
A pályák színezése számomra kicsit fura volt. Eddig ausztriában jártam (nem sok helyen), de az itteni kék pályát (de legalábbis jó pár szakaszát) bőven pirossal
jelzik sógoréknál. A pirosakon meg csak pislogtam. Van egy hosszú zöld pálya is, annak elég kellemes a lejtése, csak helyenként már túl vízszintes, így le kellett csatolni,
hogy átsétáljuk a szakaszt. A kezdőknek mindenesetre ezt javasolnám első körben, ha bátrabbak, akkor baloldalt a rozsdás négyüléses tetejéről induló kék pályákat.
Ülős felvonóból ha jól számolom van 7. Legalul egy 6-os, ennek a kiszállója talán a legkényelmesebb, az 1600-as fehér szállodakomplexum alatt indul a 4es rozsdás,
ebből is könnyen ki lehet szállni, mert megáll egy pillanatra. van még egy 2üléses, azzal nem mentem, mert nagyon lassú. A többi 4es ülős szerintem elég nehéznek számít, egyik-másik beszálláskor is nagyot üt, ha az ember nem figyel. A kiszállásra pedig mindegyiknél fél-1 másodperce van az embernek, előtte utána nem ér le a lába, és ráadásul elég meredek is a lejtő. Amúgy a liftek elég gyorsak, így eszik a népet. Ja és nem engedik kézbe felvinni a deszkát. Van viszont egy az 1600-os állomás mellett egy kényelmes tanulópálya.

Összességében az ár-érték aránnyal meg voltam elégedve, ennyiért nyilván nem vártam 3*os szállodai szobát. Ettől függetlenül a minőséggel nem, és nem valószínű, hogy mégegyszer visszatérek ide, legalábbis nem ilyen szervezésben. Érdekes módon a franciák rosszhírét nem tapasztaltam. Teljesen korrektül tudtam kommunikálni velük angolul, amennyire szükség volt, és meglepően kedvesek voltak.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.