Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Buakaw kiemelt beszámolói
Buakaw
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Franciaország
Pra Loup
2011.04.22.
Sziasztok.

Megkésve bár (már majdnem nyár van:DDD),de megírom élményeinket Val D'Allossal kapcsolatban, hátha valakinek segítségére lesz a döntésben. Február 7.-én mentünk ide síelni illetve bordozni utazási irodával. Az első negatív élmény mindjárt az utazás napján tudatosult bennünk, és ez maga a távolság. Mivel ez viszonylag délen van, és van valami hágó a francia alpok közepén ami le van zárva ilyenkor, csak a tenger felől kerülve lehetett megközelíteni. Így több mint 1520 km volt az út. Senkinek nem ajánlom, főleg busszal. A tenger meg a pálmafák poén, de a 24 óra buszon egyáltalán nem. Ráadásul dög meleg volt, és nem is hittük el, hogy egyáltalán lesz hó. Már közel jártunk és este volt, de még mindig 10-15 fok volt. Ezért azt hiszem a déli fekvése miatt a hóbiztossági szempont is rizikósabb ennél a síterepnél. Na azért még volt némi hó, de nagyon keresni kellett a pályákat, hogy melyik az amelyik viszonylag megúszta a meleg időt és az emberek okozta kárt. Maga a terep, pályáit és kialakítását tekintve nem lett volna rossz, ha ideálisak a hóviszonyok. Persze van hely, ahol csak 2 tárcsással tudsz visszajutni a saját településedre. De a snowpark az egész tuti! Magukról a falvakról annyit, hogy mi La Foux-ban voltunk. Hát nem egy élmény. A szállásunk teljesen jó volt, de maga a falu infrastruktúra ügyileg...hagy némi kívánni valót maga után. Egy rendes élelmiszer üzlet sincs tulajdonképpen. Kis minimál szükségletekre tervezett boltocskák vannak, de méregdrága. Egy db tojás 100 forint volt...Kenjék a hajukra, ettem kekszet:DD.
Na a szórakozásról meg ne is beszéljünk...Se diszkó, se kocsma, se rendezvény...halott volt a hely. Első nap jött egy zenész csapat és a magyar tábort szórakoztatták, illetve néha fordítva is. (az a szép az a szép, akinek a szeme kék, stb...) De ezen kívül annyi buli volt amennyit mi magunknak csináltunk. A legnagyobb negatívum pedig épp ez, hogy nem is hagyták az embert békén. A gall Tj Hooker járta a szinteket, hogy ki az aki kicsit hangosabb, és rendzavarás jogcímén némi valutát próbált beszedni a naivabb turistáktól. Próbálkozott nálunk is, nem sok sikerrel. Hogy Pra Loup-ba mi volt azt nem tudjuk. De amikor átcsúsztunk oda, az egy fokkal fejlettebb település benyomását keltette. Nem is szaporítom tovább a szót, mindenről beszéltem. Összefoglalva, messze van, nem volt jó hó, a település se jó, és nem is olcsó. 10es skálán 4est tudok adni.:)
Buakaw
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Franciaország
Val Cenis
2010.02.16.
Sziasztok!

Ugyan már 7.-én hajnalban hazaértünk, csak most jutottam el oda, hogy beszámolót írjak.
A skilines irodával mentünk, akik nagyon korrektül megszervezték az utat, volt nagyon helyes hölgykísérőnk, aki mindenről korrektül tájékoztatott minket a helyszínen is. Igazából arról senki nem tehet, hogy a 3 buszból mi kerültünk a töketlen sofőrök buszára. Ennek hátrányát oly módon élvezhettük, hogy a mi buszunk volt az egyetlen, amelyik nem merte bevállalni azt, hogy a maradék, röpke 300 m-es távot a szálláshoz megtegye, pedig mi értünk elsőnek Val Cenisbe a 3 busz közül. Így hulla fáradtan még cipekedni kellett, de ez a legkevesebb... Bocs, hogy eltértem a tárgytól.. Szóval a Le Haut nevű városrészben szálltunk meg a Les Balcons nevezetű Apartmanban! Könyörögve kérlek titeket, ti NE KÖVESSÉTEK EL UGYANEZT A HIBÁT! A 2. nap délelőttjén arra lettünk figyelmesek hogy igen közelinek tűnő barkácsolás zaj van. Lokalizáltuk a dolgokat, és kiderült, hogy a szobánk falát a másik oldalról vésik. Kimentünk szólni, hogy ez azért egy picit erős, erre azt a választ kaptuk a recepción, hogy a főnök kiadta a melót, és kész kell lenni...egy fél órára lenyeltük a békát, de aztán kimentünk és nyomatékosan felszólítottuk őket hogy most csend legyen. Így is lett úgy 2-3 órára. De egy idő után mindig újra keztdék a fűrészelést vagy a vésést vagy bármit...és nem sürgős renoválni való volt, pl csőtörés...csak szépítgették az apartmant. Amikor meg a főnökkel szerettnk volna beszélni, akkor a párbeszéd:
-A fönökkel szeretnénk beszélni!
-Afőnök sajnos sosem jön ide.
-Akkor adja meg a telefonszámát.
-Hát a főnököt nem lehet elérni.
-Akkor hogyan tudunk beszélni vele?
-Írjatok egy e-mailt nekünk, és majd mi továbbküldjük a főnöknek!
:DD szóval sok lehetőséget adtak hogy védjük az érdekeinket... na mindegy, ezt a békát lenyeltük, de aki oda utazik az ne itt szálljon meg!

És hogy rátérjek magára a helyre. Nem értek egyet az előttem szólóval, mert sztem nem volt vmi jó hó. Csupa jég volt a legtöbb pálya, már rég nem esett rajta hó. Az utolsó nap szakadt ránk kb fél méter. Val Cenis elég tagolt és csőszerű egy település, vagy minek is nevezzem. Túl nagy élet nincsen, ebből a szempontból a tavalyi Valloire jobban tetszett. Viszont a hegycsúcs megér egy misét! A befagyott tó látványa magáért beszél, és arrafelé a pályák is nagyon jók! A snowpark elég gyengusz. Durván ennyi jut most az eszembe! Remélem volt azért hasznos információ!

Sziasztok!
Buakaw
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Magyarország
Eplény
2009.02.20.
sziasztok. voltam tegnap én is. összességében tetszett. a lényeg, hogy nem kellett ringatni este.:) rövidke a pálya, de itt is el tudtam fáradni. volt velem egy kezdő bordos. arra kellett rájönnöm, hogy ez a hely nem azoknak való akik elsőnek akarják kipróbálni a hódeszkát. még haladóknak sem egyszerű feljutni borddal ezen az enyhén balra lejtő csákányos liften, kezdőknek meg esélytelen. a hütte is jó volt, és nem drága. meg volt még egy érdekes jelenség. a snowpark részt kisajátító srácok akik ugráltak, piáltak, ugrálás közben fényképezkedtek,és miután ugrottak visszasétáltak. azon filóztam hogy valószínű azért sétálnak vissza mert megspórolták a síbérletet. mert így az igazi freestyle:P. aki pedig rendesen vett jegyet az alig tudta használni miattuk az ugratót mert egyfolytában ott menőztek, ücsörögtek, fotózták egymást, laza zenét hallgattak, vedeltek, és néha ugrottak egyet. :D megértem én, hogy kell az iwiwre a menő snowboardos kép, de ez nagyon balesetveszélyes,és picit bunkóság is. igazán elmondhatná nekik valaki apálya üzemeltetői közül hogy az ugrató aljába nem ülünk le inni és zenét hallgatni mert egy síléc elnyisszantja a nyakukat és akkor majd csak lesnek. de eplény nagyon jó, elvoltunk.
Buakaw
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
hazajöttünk. a hely gyönyörű, a pályák jók, a szállás is király volt, és a városka egy ékszerdoboz. és ami nem utolsó, friss jó minőségű havunk volt és hét ágra sütött a nap. ha valaki kíváncsi valamire a hellyel kapcsolatban az írjon nyugodtan. egyetlen szépséghiba az volt, hogy istennő magyar lányok váltottak minket, nem pedig ugyanazon a héten voltak. de hát semmi sem tökéletes. szóval valloire szuper, biztos visszatérünk még. videó hamarosan....
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.