Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Papimate kiemelt beszámolói
Papimate
1 élménybeszámolót írt
1
8 éve tag
Bosznia
Jahorina
2019.03.07.
Sziasztok!

Mi nem egészen egy hete jöttünk meg Jahorináról és még akkor volt szerencsénk síelni/boardozni ott amikor még 100cm hó volt mindenütt (még az erdőben is :) ).
Maga a hegy szerintem ideális a sport végzésére, van mindenféle terep kezdőnek, haladónak, szűzhavazóknak stb. Viszont a lift rendszer elgondolása már hagy maga után kívánni valót. Nincs egy központi lift ami legalulról elvisz például a hegytetejéig (mint sok osztrák pályánál). Illetve a liftkezelők olyan mint ha ott sem lennének. :D Mobiloznak, dohányoznak, dumálgatnak, meg minden mást csinálnak ahelyett, hogy kigúvadt szemmel néznék a potenciális lif alá beesőket.
Apropó dohányzás: mindenütt cigiznek de tényleg mindenütt. A szobánk (Pale-ban laktunk) bűzlött a cigifüst szagtól, de még a pálya hütték is szintúgy. Talán ez az egyik legnagyobb negatív tényező Jahorináról számunkra.
Az útidő kifele 9÷10 óra volt (sajnos elkaptunk egy csúnya havazást és jó néhány kamiont ami miatt lassabban haladtunk) de visszafele kerekperec meg volt 8 óra alatt. A szarajevói autópályát szerintem nem szabad sajnálni használni mivel 3,33€ és sok időt megspórol az embernek.
A pályák reggelre ratrakolva voltak aminek nagyon örültünk és még a hóágyuk is mentek hiába volt hétfő délután.
A hütte árak Ausztriához képest viccesen alacsonyak (csevapcsicsi+üdítő+kávé kb. 2500Ft).
A síbérlet kb 6000Ft per nap.
Ami még számunkra fura volt, hogy egyik helyen lehetett fizetni EUR pénzérmével, a másik helyen már csak papír EUR-t fogadtak el. Vissza minden esetben BAMban adtak.
Tudnék még mesélni sokat, jót-rosszat is egyaránt, az előttem szólóknak tényleg igazuk volt, ez egy más világ de ha közel áll az emberhez ez és tud azonosulni a hely szellemiségével akkor egy fantasztikus utazás részese lehet (hihetetlen olcsó áron). :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.