Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Mattv kiemelt beszámolói
Mattv
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Ausztria
Hochkar
2014.01.16.
Január 15, szerdára terveztünk egy napos sítúrát: Stuhleck és Hochkar közül végülis az aznap hajnali időjárás infók alapján az utóbbi mellett döntöttünk. Nem először jártunk ott így egy napra, felváltva vezetve, egyszer megállva kényelmesen, a szokásos 4,5 óra alatt kint voltunk, 10h-tól már csúsztunk. Göstlingig egy szem havat nem láttunk - eső viszont esett -, a pályához felmenő szerpentinen azonban kis szemekben havazott, ami a -2 fokban meg is maradt.
A pályákon alig voltak, a parkolóban kb 20 kocsi és 3 busz árválkodott, egész nap alig találkoztunk emberrel. A pályákon elegendő volt a hó és jól karban voltak tartva, egész nap üzemeltek a hóágyúk is (azokon a részeken nagyon tapadt a műhó).
Sajnos nagy köd volt, a magasabb terepeken nem lehetett 10 m-nél távolabb látni, de nem volt szél, így a - 5 fokban nem fáztunk. (segített a laposüveg is) A felvonók közül egy nem ment csak, ill. a hosszú 8-as fekete pálya le volt zárva (nem mentünk le rajta), a rövidebb, lezárt fekete 7c-n viszont lementünk, de a feléig szinte a füvön csusztunk. Általában a pályák szélén viszont mindenhol friss hó volt, jól lehetett szlalomozást gyakorolni. Délután 1 óra hüttézés után - ahol a magyar pincér mondta hogy más hasonló magasságú terepeken aznap eső esett - 14h-tól rátévedtünk a 9-es pályára és mellette felfedeztük az off-piste részt, 30 cm érintetlen hó volt rajta, épp elég! Ráadásul a köd is felszállt és előbújt a nap, volt 1 óra örömboardozás, ugratás, már ezért megérte az út! Hazafelé kicsit belehúztunk és 4 óra alatt Budaörsön voltunk, végre megvolt a szezon első csúszása. Hochkar ismét nem hagyott cserben minket, a leghóbiztosabb hely a közelebbi terepeken!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.