Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Fuxos kiemelt beszámolói
Fuxos
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Ausztria
Zauchensee
2017.02.07.
Hogy miért szerettem ki belőle, magam sem tudom.....de most ismét lángol a lamour. 2017.01.2017. sieltünk itt. Fantasztikus volt...schnee ohne ende érzés, kiválóan felkészített pályák...finom kaják a Weltcuparenában...és mérsékelt mennyiségű ember. Talán ha kétszer kellett várnom 1-1 percet a felvonóknál.
Amire felhívnám a figyelmet:
1. Parrallel szlalom lehetősége a Gamskogelbahn II talstation tövében....hatalmas muri tud lenni :)
2. Komolyabb GS pálya a Rosskopfbahn alatt, egész a felső részen, ha felülről jövünk, akkor balról. Figyelmeztetés...a pálya egy völgyben végződik...onnan csak csákányos visz felfele. Mindkét pálya ingyenes és mind a két pálya be van kamerázva és a felvételek letölthetők a Weltcuparenában.
3. Ha valaki a Weltcupstrecke pályán jön le, álljon meg a sziklák között és mondjon el egy imát Edit gyors felgyógyulásáért.
Fuxos
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Hauser Kaibling,

"Die Schönste Piste", így hirdetik magukat...és ezzel nem igazán tudok vitatkozni. 2017.01.25.-én sieltünk itt egy teljes napot. Napsütés sok, sok hó, kiválóan elkészített pályák.
A Kaibling 6er és Quattralpina felvonók alatti piros és kék pályákon kezdtük a lesiklásokat. Kezdők, kiknek már van néhány nap sielés a lábukban, is nyugodtan használhatják. Itt-ott van egy komolyabb meredély, de kibírható. Aztán átnyargaltunk a Höfi Express I és II alatti kék pályákra. Szerintem ezek a legjobbak a kezdőknek és kezdő haladóknak egyaránt. Nekem egy kicsit lassú volt, de még mindig élvezhető. A napot az Almlift alatti, valamiért kékkel jelölt pályán folytattuk. A felső részen többször sikerült 90 km/óra felé gyorsulnom (max. 93,8 km :) )....az igaz hogy a hó nagyon gyors volt. (kb. -5 fokos hőmérséklet)
Délután átrándultunk egy órácskára a Planaira.....erről nem írok, majd jövőre, amikor részleteiben is megsieltem. :)
Mindent összefoglalva...fenomenális nap és egy újabb kedvenc síterep. Néhány megjegyzés:
1. Knappelhüttét nem kihagyni. A Höfi Express I bergstationjánál van.
2. Délután mindig a piros pályákat keresem. Azok sokkal kevésbé vannak lesielve mint a kékek. Azokat legkésőbb délig szétekézik a gyakorló sielők.
Fuxos
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Ausztria
Bad Gastein
2017.01.31.
2017.01.23.-án sieltünk egy napot a Bad Gastein - Bad Hofgesteini síhinta lejtőin. Sok hó, napsütés, 0 fok körüli hőmérséklet. Pályák kiválóan előkészítve, mérsékelt mennyiségű népség (tömegnek semmiképen sem nevezném). Ideális körülmények, tökéletes nap. Amit itt nem szabad kihagyni:
1. Hoche Scharte.....Austria és a Keleti Alpok leghosszabb egybefüggő lesiklása. 1440 m szintkülönbség (2305-865 m) Zseniális.....nem csak a hossza miatt. Mérsékelten piros, csak utolsó fél kilométeren volt műhó, én teliben mentem rajta. Vég nélküli élvezet. Egy figyelmeztetés...és ez az egész síterepre vonatkozik. Ide csak akkor menni, ha a völgyben minimum 30-40 cm a hegyen meg minimum 1 m hó van. A műhavazás (pl. Flachauval ellentétben) nem igazán jó. Csinálni csinálják, de 1-2 nap alatt lejegesedik.Ilyenkor, bizonyos részek még a profiknak is feladják a leckét.
2. Függőhíd a Stubnerkogelen. Ez is megaélmény. A kabinos lifttel lehet ide feljutni mind Angertalból, mind Bad Gasteinból. Ja igen, a függőhíd egyik vége egy kellemes étterem teraszáról indul.
A figyelmeztetésem ne rettentsen el senkit. Ha sok a hó, fenomenális a síterep, akár több napra is.
Fuxos
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
2016.12.18-23. között voltunk sielni a fiammal. Kétszer Flachau-Wagrain-Sankt Johhan, kétszer Flachauwinkl-Kleinarl, egy nap Zauchensee és Hauser Kaibling. Nem emlékszem, mikor sieltem ilyen jót. Fenomenálisan előkészített pályák, pedig csak műhó volt. Minden Talabfahrt és kocsma nyitva.....és sehol senki. Ki is élveztem a lehetőséget ezerrel. A karácsony előtti hetet mindenkinek ajánlom.
Jan. 21.-28. a második felvonás következik.
P.S. Ha valaki ott van, a Flachauból induló síkirándulást Sankt Johhanba ki ne hagyja. A sankt johhani talabfahrt zseniális.
P.S.2 Kleinarlban van egy vadi új kék talabfarht. A középső állomásnál, jobbra kell elfordulni...így el lehet kerülni a fekete pályát ami a faluba vezet. Ami érdekes, a térképre még nem rajzolták be.
Fuxos
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Január utolsó hetében voltunk 6 napot. 2 nap Flachau-Wagrain, 2 nap Zauchensee-Flachauwinkl, 1 nap Flachauwink-Kleinarl, 1 nap Radstadt-Altenmarkt.
A meleg idő ellenére, jó pályák, elviselhető tömeg. 14 éve járunk a Ski Amadébe, csak ajánlani tudom mindenkinek. A boardosoknak Flachauwinkl ajánlom, nem semmi az az ugrabugra rendszer amit felállítottak. Érdemes átmenni a Gasteini völgybe is, az ottani sírendszerek (2 db) is zseniálisak.....és Schladming sem a legutolsó hely.:)

A szállás és síjegy árak húzósak, de nekünk megéri. Mindig jót sieltünk. :)

P.S. Valaki írta, hogy Zauchensee nincs összekötve Kleinarllal. 2 busz forog folyamatosan a 2 Flachauwinkeli völgyállomás között. 3 perc alatt át lehet jutni. :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.