Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Zoltan Olah kiemelt beszámolói
Zoltan Olah
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Sziasztok,

Szeretnék egy kicsit ellentmondani az előttem hozzászólóknak több szempontból is. :)

IDŐPONT:
Február első hete

IDŐJÁRÁS:
Ahogy le is írták a többiek, éppen az utazásunk alatt és az első csúszós napon érkezett egy nagyobb hómennyiség, aminek köszönhetően már jó viszonyok fogadtak minket.
Így bár az első nap pályán csúszáshoz nem volt a legideálisabb, a többi napon viszont minden reggel gyönyörűen ratrakolt pályák fogadtak minket.
Ezen kívül még egy napon volt tejföl sűrűségű köd, ami élvezhetetlenné tett bármilyen csúszást, viszont ezeket leszámítva ideálisak voltak az időjárási körülmények. (Illetve még egy délután volt a pálya alsó, csak kizárólag a hazamenetelre szolgáló részén köd, viszont ettől a felső rész tökéletes volt, napsütéssel.)

SZÁLLÁS:
Doucy - Le Sappey: 6 fős 3 légteres apartman. Francia viszonylatban én átlagosnak mondanám, voltam már kisebb és nagyobb apartmanban is. Üdítő meglepetés, hogy volt wifi, amivel nekünk egyszer-kétszer volt probléma, de mivel az összes apartman wifi-je jelszó nélküli, így bármelyikre fel lehet csatlakozni, így soha nem voltunk net nélkül. :)
Az apartman felszereltségére sem lehet panasz, mindenünk volt, ami szükséges 1 heti önellátáshoz.
Maga az apartman szerintem az újabbak közül való, más franciaországi síeléseimmel összehasonlítva (Les Orres, Chamrousse), ez volt a legszebb állapotban.
Bár nem fáztunk a szálláson, de nem is jöttünk rá, hogy működik a fűtés. Soha nem akkor kapcsolt be, amikor este, a ruhák száradása miatt szükség lett volna rá.
A kilátás a mi apartmanunkból pazar volt az alattunk elterülő völggyel és a szemben lévő hegyvonulattal.

PÁLYARENDSZER:
6 fős társaságban öten síeltünk, a kezdő szinttől a középhaladóig, illetve volt velünk egy kezdő boardos is.
Cáfolnám, hogy legalább 45 perc értelmes pályára eljutni, mert a második tárcsás után jobbra csúszva, a Biolene felvonó aljában vagyunk, amely már felvisz a 2020 méteren fekvő csomóponthoz, ahonnan rengeteg irányba el lehet indulni. Mi max fél óra alatt mindig fent voltunk itt.

Szerintem ezen a rendszeren a kék pályák sokkal dinamikusabbak, mint máshol, nagyon jó tempóban tudtunk lefele jönni rajtuk. Tény, hogy vannak olyan részek, ahol emelkedő van, vagy egy picit lankásabb adott szakasz, de nem emlékszem olyanra, hogy ezek előtt ne lett volna egy tempós rész, ahol el lehet érni a megfelelő sebességet ahhoz, hogy a kevéssé meredek részen is gond nélkül átcsússzon az ember.

A piros pályák sem feltétlenül meredekebbek mint a kékek, sőt gyakran ugyanolyan szélesek, viszont sokkal kevésbé karbantartottak, aminek köszönhetően eléggé buckásak, és nem ritkák a fél méteres szintkülönbségek a bucka alja és teteje között, amiket könnyű eltéveszteni. (Ezt volt szerencsém személyesen is megtapasztalni, amikor egy ilyen elnézett bucka után, fejjel előre értem talajt. Szerencsére a szemüveg és sisak sokat tompítottak.:))

Hazafelé a La Rochette felvonó aljától ténylegesen lankás, zöld pálya visz hazafele, ami hacsaknem teljesen kezdő az ember, nem nyújt semmilyen kihívást. Viszont szerintem boarddal is elég könnyen, lecsatolás nélkül is haza lehet jutni, legalábbis a csapatunkban lévő kezdő boardos srácnak gond nélkül ment már a második napon. (Csak az első napon ki kellett tapasztalni, hogy melyek azok a részek, ahol meg kell engedni, hogy legyen elég lendület.)

Külön érdemes kiemelni, hogy egyáltalán nem voltak sokan a pályákon, aminek köszönhetően nagyon kényelmesen lehetett csúszni és néha kellett csak sorban állni, de akkor is, hogyha 2 percet állt az ember, az már soknak számított. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető, hogy ez még nem a főszezon vagy egyébként is ilyen Valmorel, de az biztos, hogy mi mindig ebben az időszakban megyünk és eddig mindegyik pályán többen voltak.

Szerintem teljesen kezdő síelőknek és boardosoknak egy picit erős a pályarendszer, hirtelen fel tud gyorsulni az ember, így nem ideális itt elkezdeni a tanulást. Viszont ha már legalább egyszer csúszott valaki az életében, akkor nyugodtan lehet idejönni, kezdők és profibbak is találnak kihívást.

UTAZÁS - SZERVEZÉS:
Skilines volt a szervező iroda, akikkel maximálisan elégedett vagyok. Küldték a tájékoztatókat, visszaigazolásokat a befizetésről, szóval minden rendben volt.
A csoport kísérő srác valóban nem volt a helyzet magaslatán, de sok utazási iroda nem is biztosít kísérőket, és akkor is meg kell oldani valahogy a dolgokat.

Én külön örültem neki, hogy nem állunk meg 2 óránként a busszal, a több mint 1300 km-re lévő terepre 18 óra alatt értünk ki és 16 óra alatt haza, ami nem rossz átlagtempó.
Az számomra szintén örömteli volt, hogy nem álltunk meg odafele vásárolni. (Ki az, aki tizenX óra buszozás után, fél órával a cél előtt, ahelyett, hogy elfoglalná a szállását és egy fürdőt venne, inkább shoppingolni szeretne? :))
Mi a buszon elől ültünk, ahol elég meleg volt, de mások tényleg panaszkodtak a hidegre, így a levegő keringtetés a buszon nem volt tökéletes.

A buszsofőrök, bár nem volt semmilyen veszélyes szituáció, de elég fogalmatlanok voltak. (Többek között fel voltak azok háborodva, hogy milyen szűk szerpontin vezet fel a hegyre, a síterephez.)

ÖSSZESSÉGÉBEN:
Nagyon elégedett vagyok mind a sítereppel, mind az utazási irodával. Bár voltak kisebb kellemetlenségek, de semmilyen olyan, amely egy kicsit is be tudná árnyékolni a teljes síelést.
Különösen akkor, hogyha figyelembe vesszük azt, hogy ebben az időszakban ez volt a fellelhető egyik legolcsóbb ajánlat.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.