Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

malacy kiemelt beszámolói
malacy
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Üdv mindenkinek!
Pénteken érkeztünk haza eme csodálatos régióból.
Szállásunk Cavalese mellett Panchia településen volt. Hotel Regina. Csak ajánlani tudom. Apró szépséghibája, hogy nem volt fűtött sícipő szárító, de annyi baj legyen.
Az időjárás vegyes képet mutatott, az első két napban sok hó esett lent is, fent is. A bizonytalan körülményekre való tekintettel, a szálláshoz legközelebb eső cermisi pályákra mentünk csúszni. Két helyről lehet becsatlakozni. Cavaleseből, ahova visszacsúszni nem lehet, mivel a kabinos egy szakadékon át halad a következő állomás felé, illetve Fondovalle állomásról, ami tulajdonképpen a kabinos második megállója. Ide már vissza lehet csúszni fentről, az Olimpia pályák jóvoltából. A felső kettő fekete, az alsó szakasz piros, ez volt a nagy kedvenc. Vasárnap, szerdán és pénteken ki van világítva, este fél nyolctól fél tizenegyig. A többnapos bérletek érvényesek az éjszakai síelésre is, amúgy 17 Eur.
A fenti részeket négyülésesek szolgálják ki, a buborékot hiányoltam, amúgy gyorsak, a sorbanállás ismeretlen fogalom.
Havazás esetén a lankásabb kékek nagyon hamar buckássá válnak, a haladó pályák kevésbé megviseltek.
Van egy hosszú erdei út, a Via del Bosco, ami végig lankás, viszont sok a hajtűkanyar és a szakadék. Mivel erdőben fut, jegesedésre hajlamos.
Harmadik napra bejött a jó idő, részünk lehetett az oly sokat emlegetett csodálatos panorámában, kiválóan kezelt pályákon hódolhattunk a sízés örömeinek.
A cermisi rész maga nem nagy, pár napos síelésre kiváló, aki egy hétre megy úgyis ellátogat máshova is a völgyben.
Családoknak kimondottan ajánlom, olcsó gyermekfelügyelet(16Eur/nap), játszóház, tanulópálya varázsszőnyeggel, szánkózási lehetőség, szánkóbérlés (5Eur/nap).
Van lehetőség pontos jegyet vásárolni, 460 pontos 40Eur, 1400 pontos 100 Eur. Látogató jegy, aki nem síel egyszeri útra oda-vissza 8 Eur. Ezeket csak azért írtam le, mert egy kisgyermekes család mint pl. mi nem tudja a kettő többnapos bérletet kihasználni, jó alternatívát jelentenek ezek a pontos jegyek. Cserélgetni szolídan, de lehet. A többnapos bérletre ráírják férfi vagy nő a vásárló, de soha senki nem nézi.
A síbuszközlekedés is jól szervezett, mi ugyan autóztunk, de nem hallottunk rá panaszt. Rengeteg megálló van, mindenhol kitáblázva a menetrend.
Ha első nap nem síel valaki, érdemes rászánni utazás után is az időt a felderítésre, elsőre nem egyszerű a becsatlakozási pontokhoz odatalálni autóval.
Tartalmas jó síelést tudhatunk magunk mögött, jövőre egy hétre tervezünk, mert kíváncsiak vagyunk a latemari lejtőkre is!
Képeket majd csatolok, illetve van egy fotóalbum feltöltve.
malacy
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Helyzetjelentés Val di Fiemméből. Tegnap érkeztünk, Szlovénia felől jöttünk. Az út végig nagyon jó, hajnalban indultunk Fehérvárról, délben itt voltunk. Bellunoig autópálya, nagyon haladós, bár Maribortól egész úton szakadt az eső. Az utolsó kb. 100 km necces, az eleje még csak-csak, de a hágó idegőrlő. Nem tudom mekkora hó eshetett, de két méteres hófalak közt kanyarogtunk, le a kalappal az olasz útkezelők előtt!!!
Tegnap délután gyönyörű idő volt, aztán ma reggelre beborult, és 11 óta szakad a hó. A cermisi pályák ennek megfelelően mélyhavas, erősen buckás formát öltöttek, talàn a hosszabb pirosak és az Olimpia I-II fekete kivételével. A felvonóknál a várakozás nulla, családosoknak különösen ajánlom a helyet, hiszen a középállomáson ingyenes bébi park és nagyon kedvező árfekvésű játszóház várja a kicsiket. Egy egész napos felügyelet 16,- Eur .....
Az előrejelzések szerint holnaptól szép idő várható, bìzzunk benne!
Graham Hillnek köszönet, részletesebb mise majd ha hazaértünk, telefonról nehéz latinos körmondatokat pötyögni.
malacy
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Tegnap szerencsésen megérkeztünk Kreischbergről. A 29-én leesett friss hó nagyon jót tett a pályáknak, bár aznap megnehezítette a sízést.
A kreischbergi csúcsra húzó csákányosok elég nagy svunggal érkeznek a beszállóhoz, nem árt figyelni. Nagyon jól jön majd decemberre az új tíz személyes kabinos a gerincig.
A síterep felépítéséből adódóan van ahol botozni, kapaszkodni kell az egyes pályák, liftek között. Ez egy picit negatívum volt, de legalább gyakoroltuk.
Ami még hiányzott az a völgybe való lesíelés lehetősége kevésbé gyakorlott sízők számára. A hosszú fekete helyenként tényleg elég meredek, inkább kihagytuk. Hóekében persze végig lehet jönni rajta, de annak meg semmi értelme. Így inkább a fenti pirosakon csúsztunk. Különösen tetszett a korábban csabor fórumtárs által dícsért új 18-as, a kék 13-assal és 2-essel kombinálva. A buborékos Doppelmayr lift pályái is nagyon jók, a piros 17-es inkább csak rózsaszín, a 16-os fekete pedig egy letöréstől eltekintve inkább csak piros. A Rossenkranz oldalra vezető 7-es is jó, de vannak elég meredek részei. A csúcsra elég viszontagságos az utazás, több fokkal hidegebb van mint a túloldalon és állandóan fúj a szél.
A lenti kék pályák nagyon barátságosak, kezdőknek ideális széles, lankás lejtők.
A jövőbeni fejlesztések között megfontolandó lenne egy gyermekmegőrző vagy játszóház létesítése a középállomáson vagy akár lent a völgyben.
A szállásunk St. Lorenzen üdülőfaluban volt egy faház tetőterében. Előzetesen picit féltünk, hogy szűk lesz a hely, de kellemesen csalódtunk, minden igényt kielégített.
Innen a felvonó alsó állomásáig felbaktatni teljes felszerelésben felér egy alapos bemelegítéssel, második nap már inkább autóval vittük fel a cuccot.
Összességében szerethető pályarendszer, hiányérzetünk csak amiatt alakult ki, hogy a kislányom közben megbetegedett, és a hányással-hasmenéssel járó kellemetlen vírust az egész társaság elkapta. A hazaút emiatt hosszúra nyúlt, sok kényszerű "pihenővel".
malacy
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2012.02.06.
Sziasztok!
Megjártuk mi is Donovalyt. Csütörtöktől vasárnapig voltunk.
Akik mostanában mennek több napra, készüljenek fel rá, hogy nagyon hideg van. Az autóval utazók figyeljenek oda a fagyvédelemre! Péntek reggel pl. -25 fok alatt volt a hőmérséklet. Akik a Patty sísuli környéki apartmantelepen szállnak meg jó ha visznek hóláncot, lényegesen könnyebb vele a közlekedés. A közutak tiszták, normális tempóval lehet közlekedni. Komárom felől a kis falvakon át nem javaslom az utat, mi is inkább a főúton Sahy-Budapest vonalon jöttünk haza Fehérvárra.
Amúgy tényleg rekord hó van, a nagy hideg miatt a reggeli órákban elég jeges volt mindenhol, a szombati hóesés-hófúvás kombó sokat frissített a pályákon vasárnapra. Tömeg nincs, jól lehet forogni, még szombaton sem volt vészes pedig akkor Zahradiste oldalon koncentrálódott minden, mert a szél miatt nem ment a Nova Holá.
Az árak nem vészesek, egy pálya melletti büféebéd minden extrával 15 euróból kijön két főre.
Az 5 eurós kedvezmény jól működik, ha nem működött a terminál akkor is tudtam érvényesíteni, pedig nem kártyával fizettem.
Patty szállások jók, a síovi nagyon jó, hangulatos, kedves oktatókkal, animátorokkal. Van játszóház is, ahol vigyáznak a kicsikre amíg a szülők síelnek. Kedvezményekre jogosító kártyát mondjuk nem kaptunk, igaz nem is kértük.
Akik korcsolyázni is szeretnének figyeljenek arra, hogy a hétvégi fesztiválokra sátrat verhetnek a koripályára, most is így történt.
malacy
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2008.02.23.
Aki ide indulna! Figyelem! Ma nem ment a Telemix Nova Hola, holott a weblapon minden zölden ki van pipálva. Zahradiste oldalon nagyon nagy tömeg volt emiatt, délutánra erősen kásásodott, buckásodott a pálya, amely sok helyen földig van kopva. A weblap szerinti "nagyon jó" síelési feltételek erősen idézőjelbe téve értendőek! Az alsó parkolóban nyakig érő sár van.
Amúgy nem volt rossz!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.