Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Fázós kiemelt beszámolói
Fázós
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Franciaország
Les Orres
2009.01.08.
Astrid!

Mi is február elején szoktunk ide menni. A tavalyi év kivételével ragyogó napsütés és viszonylag meleg volt a jellemző. Néha elég volt egy sípóló + a kabát derékig lehúzott cipzárral, de ha hűvösebb az idő, akkor is általában süt a nap. Tavaly két nap alatt leesett vagy 80 cm hó, de utána végig sütött a nap, bár nem volt túl meleg.
A síléc kölcsönzéssel kapcsolatban nincs tapasztalatom, mi mindig a sajátunkat visszük. Azt viszont tudom, hogy a központban több kölcsönző is van, és biztosan van egy az új részen is (ha jól emlékszem Intersport).
Egyszer a https://www.lesorres.com lapon barangolva megtaláltam a helyi kölcsönzőket. Ha jól tudom van olyan hálózat, ahol akár előre interneten is lehet foglalni, de van lécük bőven, nem kell attól félni, hogy elfogy.
A pályán lévő vendéglátó egységeket csak kívülről ismerem, mert annyira közel vannak a szállások a pályához, hogy érdemesebb a saját lakásodba bemenni,és ott enni-inni valamit.
Mi általában főzni szoktunk valami gyorsan elkészíthetőt vacsorára, és 2x vagy 3x elmegyünk valamelyik étterembe pizzázni, meg fondüzni.
Fázós
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Franciaország
Les 2 Alpes
2008.11.17.
Kedves Macsi!
Hát elsőre mi sem vettük túl könnyen észre, de azért megtaláltuk. Ha a kabinos legfelső állomásán kiszállsz, akkor jobbra és kicsit lefelé kell csúszni. Egyébként ki van táblázva, de annyira hihetetlen, hogy ott van, ezért szerintem sokan eltévesztik. Érdemes felmenni, már csak a panoráma miatt is. Van ott egy jégbarlang is, aki még nem járt ilyenben, feltétlenül nézze meg.
A pályák nem különösebben vonzóak fenn, néhány nyíl egyenes, nagyon széles kék és zöld pálya, (mivel itt ritkán van tömeg a minőségük kifogástalan)csákányos felvonókkal, illetve a másik irányban egy piros.
Fázós
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Franciaország
Les Orres
2008.11.16.
Szia Nando!

Les Orres-ban az új szállások majdnem mindegyikében van úszómedence, ahol pedig nincs, ott a szomszédos épületét lehet használni (ez benne van a szállás árában, a szauna, pezsőfürdő stb. fizetős, de a Bois Méan-ban ingyenes a wifi), de arról, hogy külön uszoda lenne nem tudok. A korcolyapálya szerintem biztosan fizetős.
ISOLA-t nem ismerem, úgy tudom, hogy az egyetemisták főiskolások kedvelt sítábor úticélja, nagy bulikkal. Ezek engem már nem vonzanak.
Valloire az egyik kedvenc síterepem, idén márciusban is itt síeltem. Hosszú, dinamikus, jól gondozott pályák, modern litfrendszer és gyönyörű falu. Jövő márciusban is ide fogok menni, bár most Valmeinier-be. (Megjegyzem, ez azért nem a les orres-i árkategória)
Fázós
4 élménybeszámolót írt
4
16 éve tag
Franciaország
Les 2 Alpes
2008.11.14.
Botond!

Én 2007-ben január 20. körül voltam itt. Amikor megérkeztünk, akkor olyan meleg volt, hogy a Flocon D'or előtti parkolóban a francia fiatalok pólóban napoztak. Azután a hét elején jött egy hidegfront, lehűlt a levegő, elkezdett esni a hó. Volt olyan eset, hogy a kabinos felvonó legfelső állomásán kiszálltunk, majd azzal a lendülettel vissza is kellett mennünk, mert akkora szél fújt, hogy a velünk lévő kb. 45 kg-os gyereket feldöntötte volna. Általában elmondható, hogy nagyon hideg volt, akkor is ha sütött a nap. A kabátunk belső zsebében tarott Cerbona szelet úgy átfagyott, hogy majdnem beletört a fogunk. Itt fordult elő az is, hogy a lejtőn a szembefújó szél szinte megállított, és a havat vékony jégrétegként ráfagyasztotta az arcunkra. Akkor elhatároztam, hogy veszek egy maszkot (azóta sem tettem).
Nem elriasztani akartalak, csak bemutatni, hogy milyen szeszélyes az időjárás. Mi azért nagyon jókat síeltünk. Bármikor szívesen elmennék újra, ha találnék valahol a városközpontban egy Flocon D'orhoz hasonló kategóriájú szálláshelyet.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.