Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

vaszilyeva kiemelt beszámolói
vaszilyeva
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2014.03.02.
Február végén töltöttünk el férjemmel és fél éves kisfiúnkkal egy hosszú hétvégét Tátralomnicon.

Minthogy évekkel ezelőtt jártunk itt utoljára, nagyon kellemes meglepetés volt számunkra, hogy mennyit fejlesztettek a síközponton: új és széles pályák, kényelmes, fűtött ülésű felvonók, tanuló pálya varázsszőnyeggel, színvonalas étterem, nagyon kulturált parkolási lehetőség. A tavaszias idő ellenére – napközben +8 fok a völgyben – a pályák egészen jók voltak: a fenti szakaszokon a meredekebb részek erősen buckásodtak már reggel is, de a lenti részen egész nap kényelmesen lehetett síelni. Az egyik nagy előnye lett a pályának véleményem szerint, hogy nagyon kezdők és haladók is találnak megfelelő pályákat. Sok kis manót láttunk síoktatóval ereszkedni a pályán, talán ennek is köszönhető, hogy óvatosabbnak éreztük a síelőket más szlovák terepekhez viszonyítva, de ez csak egy érzés volt a részünkről, lehet nincs alapja, de most tényleg semmilyen kellemetlen "belémjöttek elestem és meg se álltak" élményünk nem volt.

A pénteki napon még érezhető volt a szlovák síszünet miatti nagyobb tömeg a pályán, de pár percnél nagyobb sor ekkor sem alakult ki egyik modern felvonónál sem, a régieken pedig sorban állás nélkül lehetett körözni. Szombatra eltűnt a tömeg nagy része, a szállodában is érezhető volt, hogy sok vendég hazament, sorban állás a felvonóknál nem volt.

Korábban már hallottunk arról, hogy a síbérleteket nem lehet átruházni, mi azért csak tettünk egy próbát a férjemmel, reggel megvásároltam a jegyet, csúszkáltam vele délig, majd pedig délután a férjem következett, de kb. másfél óra elteltével letiltották a jegyét. Kamerák ellenőrzik a jegyek használóit a beléptető kapuknál és mint ahogy mi is tapasztaltuk, jól működik a rendszerük. A következő napon így szülői napijegyet vásároltunk, amit felváltva lehet használni 2 főnek. Ezt a speciális jegyet csak a főpénztárnál tudtuk megvásárolni és mindkét „felhasználónak” jelen kell lennie a vásárláskor.

Már most alig várjuk, hogy egyszer kiváló hóviszonyok közepette visszamehessünk erre a pályára. Miskolcról 2 és fél óra alatt elérhető, nagyon sok autópálya szakasz készen van, matricát az egyik sárga színű zsolcai benzinkúton vagy a határon egy kék bódéban lehet venni (pontosan nem tudjuk, hol kell fizetni, de Hidasnémeti és Kassa között már biztosan kell.

Ui: A középső állomásnál lévő „Pizza and Pasta” nevű étterem házi készítésű tésztáit pedig csak ajánlani tudjuk mindenkinek.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.