Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Dave kiemelt beszámolói
Dave
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Magyarország
Visegrád
2016.12.31.
Ma a fiammal voltam kint. Verőfényes napsütés, szívet melengető mínuszfokokkal. Ez volt a csemete első havas síélménye, eddig csak műanyagon tanult.
A tányéros nagyon bejött neki, sokkal jobban szerette a tolókarosnál. :) Összességében nagyon élvezte az egész napot. Végén megkérdezte, hogy ülőszékes felvonó mikor lesz, mert ez a tolókaros izé kicsit macerás. :D
Rengeteg család volt kint, tényleg igazi kis kezdő síparadicsom. :)
Hóminőség szuper volt, minden pálya nagyon jól síelhető volt, csak a gyerek kapacitása szabott határt, úgyhogy kb. 40 percenként pihentünk egyet a büfében. Aprópó, büfé... nem győztük végigenni. Zseniális a kínálata, a minőség is szuper és az árak sincsenek elszállva.
Jó kis nap volt, reméljük jövőre is kijutunk minél többször. Mondjuk már holnap. ;)
1.jpg
2.jpg
4.jpg
Dave
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2016.03.16.
Donovaly-n Funparkban voltunk március 15-én. 14-én mentünk volna, de láttuk, hogy 15-én fog esni friss hó, úgyhogy átraktuk az utazást. Rendesen nekiállt esni útközben. Zólyom/Zvolen előtt még eső zuhogott, Besztercebányára már hasesővé alakult, Donovaly-n pedig úgy elkezdett esni, hogy alig láttunk. Az utak rendesen meg lettek szórva előtte, úgyhogy nem volt havas vagy jeges. Maga az út is jó volt és haladni is jól lehetett végig. Besztercebányától fel Donovaly-ra volt pár kátyú, de semmi komoly.
Donovaly-n minden kis utat letúrtak és felszórtak hóláncos kotróval.

Pattyski-be mentünk, most először, hogy lássuk a Funpark mit nyújt gyerekeknek. Jövőre gyakran akarunk járni a 3 frissen tanult gyerekkel, gondoltuk felmérjük. A programot illetően semmit nem döntöttünk el, de azért bedobtuk a csemeték léceit. Összességében jól sült el, az egyik csemetét beadtuk oktatásra és kajálás közben nézelődtünk, hogy a síliftes pálya hogy üzemel, milyen az oktatás.

Oktatás:
Van magyar nyelvű oktató. Szezonban több, a végén kevesebb. A miénket egy szlovák srác oktatta, végtelen türelemmel.
1 órás gyerek oktatás 19€, plusz a funpark használat. funpark használat 1 órára 6€, 2 órára 10€, egész napra 13€.
Egy család mellettünk kajált, az ő gyereküknek a 2 órás magán oktatás 27€ volt, plusz funpark használat.
Egy másik család a csemetét a 2 órás délelőttös síoviba adta be. A két óra így csoportban 11€-ba került, plusz a funpark pályahasználat.

Kajaárak:
Ebéd 2 felnőtt+2 gyerekre 25€-ból megvolt. Ezt ettük: rántott sajt sültkrumplival és salátával, sűrű káposztaleves, 2 tányér spagetti, gőzgombóc, 2 espresszó(marha jó a kávéjuk), 0,5l víz, 3 tea, meg egy tejszínhabos kávé. Szerintem abszolút nem drága. A személyzet udvarias, kedves volt, a kaják finomak, az épület modern.
A teát kiemelném. Különösen finom "cukros-menzás", imádjuk, de az 1€/2dl-t sokalltam. De ez volt az egyetlen kiugró tétel.

Sisakot meg bakancsot kellett kölcsönözni, ezek 1-1 órára is 4-4€-ba kerültek. A bakancsunk sajnos még vizes volt, miután betétet mostunk pár napja, a sisakot meg elfelejtettük, miután direkt síelést nem terveztünk. Mindegy, béreltünk szép pókemberest. :)
Égett a pofám, de a csemetém nekiállt vitatkozni az oktatóval. Előjött a tipikus síelni akarok tudni, de nem akarok tanulni az 5 éves kis-sárkányból. Az oktató egy helyi szlovák srác volt, jó magyar tudással. Miro, ezúton is kösz a türelmet. :D Remélem te vagy a főnököd olvassa. :D

Következő szezonban szeretnénk minél többet jönni hétvégeken, úgyhogy próbáltam infót kinyerni a személyzetből. A recepciós sajnos nem beszélt magyarul. A kölcsönzőpultnál az egyik srác beszélt angolul némileg, de nem értettük egymást akcentusbeli okokból kifolyólag. Végül egy mackósabb termetű fickót sikerült elcsípni a kölcsönzőpultban aki beszélt magyarul. Gyorsan megmutogatott mindent és adott egy prospektust is, úgyhogy képbe kerültem. Utólag kiderült amikor itt a honlapon olvasgattam a cikkeket, hogy ő volt a tulajdonos. :)

Esztergomtól 140 perc autópályát is beiktatva, úgyhogy egész jó egynapos program. Ha sikerül valami kellemes apartmant találni, akkor komplett hétvégére is, bár nem tudom, hogy adnak-e ki szállást 1-2 éjszakára.
IMG-6170.JPG
IMG-6075.JPG
IMG-6187.JPG
IMG-6077.JPG
IMG-6087.JPG
IMG-6079.JPG
IMG-6092.JPG
IMG-6102.JPG
IMG-6094.JPG
IMG-6169.JPG
IMG-6155.JPG
IMG-6119.JPG
IMG-6208.JPG
IMG-6223.JPG
IMG-6214.JPG
Dave
3 élménybeszámolót írt
3
19 éve tag
Ausztria
Koralpe
2016.03.13.
Ezen én is meglepődtem, a rántotthúslobbi lehet az oka.... :D
Koralpén_mindig_rossz_idő_van: Ugyan 10 éve nem voltam, de láttam ott mindenféle időt. Volt jó idő és napsütés is bőven. Volt részem olyan szélben, hogy a 4-es pályán felfújt a lejtőn kitárt karral, de inkább a kék ég és napsütés volt a gyakori.
A pályarendszer rövid a nagypályákhoz képest, de eszméletlenül élveztem ahányszor kijutottam.
Rántotthús: Mivel minden alkalommal síelni voltam, így hüttébe "sajnos" nem jutottam el, így nem tudok a lokális rántotthús iparágról nyilatkozni, de a Friesacherhoff(így írják???) és a bécsiszelet kifejezésektől 10 év távlatában is beindul a nyáltermelésem. A síidőben kulinarizáljunk mozgalomból én sajnos(szerencsére) teljesen kimaradtam, ill. pályán az alkoholt abszolút nem odavalónak gondolom, így lehet hogy a véleményem nem mindenkinek mérvadó.
Amiről tudok nyilatkozni, azok a pályák egy kezdőből kezdő-haladóvá váló síelő szemével:

1/2a: hm, ez létező külön pálya?
2b: Haladóbbként mentem rajta. Durván jó volt, de ha gyenge(rossz) a technikánk, akkor combgyilkos.
3: Mint a 2b
4: Tulképp egy átvezető a 2-es és 3-as pályákhoz. Vigyázni kell, mert néhol elvész a lendület, aztán lehet botozni.
5. Rövid fekete, sose mentem rajta. Egyrészt tartózkodok a feketétől egyelőre, másrészt 15-20 percet kell érte csákányosozni, aztán átrollerezni a 4-esen. Ha lenne saját liftje, akkor talán kipróbáltam volna. Így 20-30 perc felvonózást nem ér meg nekem, pedig izgatta a fantáziámat.
6: kék pálya, csákányossal. Lassú, széles, tanulni szuper. Bal felén megy egy mélyebb út, amire le-fel lehet csúszkálni, hogy az ugribugri érzés meglegyen. Tök ideális kezdőként.
7: Rendesen meg lehet neki ereszteni. A végén átcsúszva a 8c-re végig piroson maradhatunk, összesen kb. 2km-en. 6-os kék kinövése után ez a favorit.
8b: a 6-os csákányosától indul, szuper erdei pálya, végefelé van egy letörés, aztán bevezet a piros 8c-re ahonnan buborékos 4-es visz fel. Hangulatos, kevés emberrel, a kanyar viszont hajlamos jegesedni.
8c: Széles klassz piros pálya a buborékos 4-es ülőlift mentén. Néhol inkább kék, a végén van egy kellemes piros meredekebb szakasz.
8d: Szűzhő, fák, buckák, erdőben csúszás, adrenalin. Legalább egyszer ki kell próbálni. Ha hóekében is, de csakazértis. Kezdként olyan bumm-bumm-kicsikocsi-bumm-bumm-kicsikocsi-százzal-tép feeling tud lenni.
9a/9b: nememlékszem... Fent volt, a többitől szeparáltan, annyi rémlik, hogy nem volt rossz és a tetejéről szépen látszott a radarkupola, de miért kell ide ennyit felcsákányozni?
10: Nem sípálya, inkább ilyen átcsúszós út, hogy hosszabb legyen a pályarendszer kilométerszámlálója. Amolyan e-pénisz növelő, csak sípályában.

A Kedvenc kombináció a 6-os kinövése után a 7-es, aztán 8c volt, utána fel a buborékossal, le a 6-oson és onnan vissza a 7-es tetejére a csákányossal és előröl az egész.
Azt le kell szögeznem, hogy amikor én voltam, akkor mindig volt természetes hó, tehát minden pályán lehetett menni. Mostanában nagyon sok elégedetlen véleményt olvastam a pályaüzemeltetésről. Sajnos nem tudom megmondani, hogy ebből mennyi igaz, a hómentesség gondolom rányomta a bélyegét az egészre.

UI: tökre szeretem azokat az értékeléseket a sípályatapasztalatoknál ahol kevesebb a rántotthús&forraltbor és több a sípályás tapasztalat.
8c alja
100-5310.JPG
7-es teteje
100-5304.JPG
100-5307.JPG
8c
100-6565.jpg
100-6564.jpg
8d
100-6574.jpg
100-5376.JPG
100-6645.jpg
100-6646.jpg
100-6647.jpg
100-6648.jpg
100-6649.jpg
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.