Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

tmarothy kiemelt beszámolói
tmarothy
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Sölden cool!

Múlt héten összesen három napot síeltem itt. Még jó, hogy van két gleccser, mert a februári "tél" szó szerint eltüntette a havat a völgyből. Csak a völgybe tartó pályák legalsó része volt problémás, kásás, kopott, foltos, a pályán kívül semmi hó, de 2000 méter felett már semmi probléma nem volt a nagy meleg ellenére sem.
Extrém széles kék pályák a Giggijoch-on és fenn a gleccsereken. Ezek a pályák tökéletes élményt nyújtanak azoknak, akik a kényelmesebb síelést szeretik.
Piros 11-es nagyon jó a hatüléses aljáig, onnan csak akkor kell tovább menni, ha jók a hóviszonyok, egyébként így is bőven elég. A hatüléses felé közeledve van a Gampe Thaya hütte, ki kell próbálni!
A leghosszabb 15 km-es pálya helyett (Schwarzen Schneide - Gaislachkoglbahn) sokkal inkább ajánlott a 9 km-es Hainbachjoch - Giggijochbahn! Ez nagyon izmos, ha ezt napi 4-5 ször lenyomja valaki, az utána tuti megy a kék pályákra! Az előzőnek tényleg semmi értelme, hosszú, majdnem botozós szakaszok, látványban sem túl jó, és rengeteg időt buksz vele, mert mire leérsz és újra felmész a hegyre, megbánod.

Nagyok a távolságok, ezért szerintem érdemes úgy síelni a terepen, hogy egyik nap csak a Giggijoch, következő nap Gaislachkogl, azután a gleccserek...ez a három hegy bőven elég egy-egy teljes napra, sőt. Az első nap mi feladtuk ezt a tervet, és mentünk fel a gleccserre, onnan csúsztunk vissza a völgyig, de ez így nem volt jó, tényleg sok időt veszítesz, ez a nap nem is lett túl jó. Giggijoch volt a kedvenc!

Persze volt Aqua Dome is, ne vizezd be a hajad, ha a kinti termálmedencében bámulod a hegyeket, mert lefagy a fejed!

Rengeteg extra dolog van, ez már mind a pénztárcától függ, de ha valaki visszafogja magát, akkor egyáltalán nem extra drága hely Sölden...Mondjuk ez a hely azért van, hogy ne fogd vissza magad...Ha este nem partizol, akkor tényleg nem extra drága a hely.
tmarothy
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Ausztria
Zillertal Arena
2011.01.16.
Sziasztok!

Pénteken jöttem haza Gerlosból, a tavaszi időjárás következtében lemondtam a síelésről. Inkább a környékkel ismerkedtem, illetve kipróbáltam a 7 km-es szánkópályát a Gerlosstein-on! Óriási! Aki még nem szánkózott hasonló pályán, azoknak jó tanács lehet, hogy lehetőség szerint egyedül szánkózzunk és ne párban, két embert megtartani a meredek pályán sokkal nehezebb!

Gerlosban kitűnő Apré bárok vannak, A Cin Cin-ben és a Little London-ban eléggé pörög az élet délután 4 órától!

A síterepre rengeteget költenek, szerintem brutálisan jó a síhinta, márciusban már biztosan kipróbálom.

Érdekes, hogy éjszaka érkeztem illetve indultam a Gerlospass-ra, és egyik esetben sem kellett fizetnem. Ezek szerint éjszaka díjmentes a hágó? Nappal elég húzós, 7,5 EUR kell kicsöngetni.
Az utazás Bischofshofen-től, Zell am See-n keresztül Gerlosig jó idő esetén szenzációs. Jó utak, eszméletlen panoráma. Zell am See-től már csak egy óra Gerlos.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.