Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

pompom kiemelt beszámolói
pompom
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Magyarország
Bánkút
2012.02.17.
Hello innen!

Szombaton (02.11.) voltam síelni Bánkúton. Az egész nap kellemes csalódás volt... Úgy gondolom, hogy ez egy méltánytalanul alulbecsült sícentrum.

Korán szerettem volna indulni, hogy 9-előtt odaérjek, de szokás szerint nem jött össze :)
Budapestről kb. 2-2.5 óra alatt le lehet érni (Autópályán). Az utolsó 20 km hegyi út, de jól járható és szinte semmi forgalom.

9:30-ra értem oda még így is találtam parkolóhelyet a pálya mellett. Az tök vagány, hogy a kocsinál már csatolhatok és a síelés végén is el tudtam csúszni az autóig.
Jegyet a 3-os pálya alján lehet venni a klubházzal szemben.

Pályák:
A 6-os kék pálya jó hosszú és teljesen jó állapotban volt (az összes pálya le volt kezelve reggelre). Kezdőknek ideális, lankás és kellően széles. A "C" felvonóval lehet feljutni a tetejére (napközben itt volt egyedül sor. Kb. 5-10 perc volt a várakozás). A piros pályák rövidek, a 3-mas pályán valami verseny volt, így azt inkább hanyagoltam.
A 2-es pálya fekete jelzésű, véleményem szerint jó indulattal max. erősebb piros. 2 felvonóval (B, C) lehet feljutni. A B-nél semmi sorban állás nem volt. Ez nagyon vagány volt, itt csúsztunk legtöbbet.
Az 1-es pályához az A felvonóról lehetett felmenni, ami a fák között megy végig. Fentről egészen a Magas-Tátráig el lehetett látni.
Ez a pálya azért már jóval keményebb... Sajnos a nap végére elég nagy kövek kerültek elő :( így 3 után itt már nem csúsztam (szerencsére a lécem megúszta). Ez nagyon jó pálya lenne, csak kevés a hó és nem volt igazi pályaalap...

A felvonók, kezelők:
A "C" jelű felvonónál nagyon segítőkész volt a kezelő. Kezdőknek lelassította és elmagyarázta, hogy kell használni.
Egyébként ez a lift volt a legjobb állapotban. A többiről ez nem volt elmondható. Fa tányér, néhány közülük le is volt törve + összevissza rángat induláskor. Ki lehet bírni, de nem gyerekeknek való. Az "A" liftnél lévő kezelő egy gyökér. Szemem előtt történt, hogy egy apuka megkérte, hogy segítsen a fiának, erre ő határozottan visszautasította. Mikor megkérdeztük, hogy akkor ő végül is miért van ott, csak pislogott, mint hal a szatyorban. Szerintem simán bele tartozik a munkakörébe az is, hogy maximális kihasználtsággal menjen a felvonó és hogy a fiatalabbaknak se jelentsen gondot használni. (vulgáris mondat innen törölve - admin)

Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam és jövőre is tutira fogok menni megfelelő pályaviszonyok esetén legalább egy napra. Másnak is ajánlom, aki egy honi pályát szeretne kipróbálni és nem szereti a nagy tömeget.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.