Menü ≡

roygee kiemelt beszámolói

Sziasztok!

Április elején voltam odakint. Április 5-9. táján már csak Kasprowy üzemelt, a város szélén lévő pályák már bezártak 1-2 héttel korábban. Kasprowy-ra kicsit macerás kijutni, mert a városszéli körforgalomból visznek fel kisbuszok 2 zlotiért (5 perc alatt) a kabinos felvonóhoz (1020 m), innen reggel kb. fél-másfél órás várakozás után juthatsz fel a felvonóval csúcsra (1980 m). Ennek ellenére nem bántam meg! Csodálatos a látvány és a pályák is elég feketék!

Ár: 10 menetes jegy a négyüléses DOPPELMAYR liftekre 60 ill. 80 zloti (a hosszabb
a drágább).

http://www.pkl.pl/?strona,docid,pol...,glowna,1325,0,158,ant.ht...

1 PLN = 65 HUF

Az üdüléshez szükséges készpénzt Zakopane-ban a Krupówkyn (főutca) lévő egyik automatából vettem ki, fölösleges vinni.

Szállás: limba.sk-n keresztül 40 zloti/fő/éj, ha kell van cím .

Útvonal: Bp. - Ipolyság - Zólyom - Besztercebánya - Rózsahegy - Alsókubin - Turdosin - Trsztena - Szuha Hora (SK - PL határ)Chocholów - Zakopane (320 km - 5 óra)

Mindenkinek, aki szezonzárásként idén utoljára még síelne egyet: Kasprowy május 6-án zár!

http://www.pkl.pl/index.php?strona,...menu,pol,glowna,0,0,1403,...

http://www.pkl.pl/index.php?strona,...docid,pol,glowna,1329,0,8...

üdvözlet, roygee

h i r d e t é s
2006.02.12. Síterep: Jahorina, mások beszámolói
Most tértem vissza egy egyhetes jahorinai kiruccanásról. Mondhatom nagyon rendben volt.
Bőven volt hó, a terepek átsíelhetők, egészen a házig haza tudtam síelni. Mindig ment legalább 2-3 kétüléses sílift és 2 tárcsás húzólift. Hómennyiség érkezéskor 115 cm, távozáskor 135 cm. A pályákat minden délután négytől kezelték. Az éjjeli hóesést követően kora reggel ismét kimentek a ratrakokkal. A kezelt területeken kívül van bőven szűzhavas mélyhóterep is.
Magyarok nem nagyon vannak arrafelé, ezért angol nyelvtudás szükséges, harmincasok elő az elfeledett orosszal, megértik! Nagyon jó kaják, kulturált éttermek vannak a pályák mellett, de akad füstös büfé is, kinek mi tetszik.
Komplett sífelszerelés bérlés 7-10 euró/nap, hosszabb időre kedvezmény van.
Teljesen felszerelt hüttét béreltünk 420 euróért hét éjszakára. Ez a faház két apartmanból áll, a mi különálló lakrészünk tetőteres, fent 3+3 fő részére két háló, lent 2 fő részére fekvőhely a nappaliban, így összesen max. 8 személy részére alkalmas, egy hétre bérelhető, 60 euró/éj+idegenforgalmi adó kb. 1.2 euró/fő/éj. Prémium szolgáltatás: tévézőknek jó hír, itt bejött a TV2 műsora. Fütés: részben villany, részben hagyományos (szén-fa), rendesen kifűthető.
A pályán egy tea 1,5 márka (konvertibilis márka-KM), forralt bor 3-4 márka, csevapcsici 5 márka. Szálloda alatti étteremben egy leves lábosnak formázott kenyérben(!) tálalva 4 márka, főfogás 5-13 márka, desszert 3 márka. Síliftre 5 percnél többet még szombaton sem vártam.
Este több szállodában van buli éjjel 10-5-ig, de mi inkább odahaza szórakoztunk. Az eurót mindenhol másodlagos valutaként elfogadják, főként a bankjegyet, de néhol jó az egy két eurós érme is. Átváltás kicsiben 1:2, nagyobb összegnél 1 euró=1.95883KM.
Az Olimpiai Sícentrum (még) olcsó, Délnyugat Magyarországon élőknek ajánlható, Mohácstól az út 5 óra. Érdeklődőnek küldök fotót és szívesen megadom a szállásadónk elérhetőségét.
Negatívum: A banki szolgáltatások egyelőre alacsony szinten vannak, ezért euró készpénz kivitele ajánlott, elkerülendő a küszködést (a mi társaságunkban megtörtént), hogy találjunk Paléban olyan bankot (automatát), amelyik elfogadja az EC/MC bankkártyát és nemcsak a VISA-t vagy fordítva. Paléban a Razvojna Banka automatája csak VISA-t fogad el és KM-et ad ki, a NOVA Banka foglalkozik EC/MC-vel, de nincs automatája, ezért munkaidőben a kártyád terhére a pénztárban fizet ki eurót, v. márkát). Szarajevóban van bankautomata, de kevesebb, mint Budapesten és helyi nyelvű a menüje. Fent a síközpontban a Hotel Kristalban állítólag van ATM (nem ellenőriztem).
A konvertibilis márkát az MNB nem jegyzi, de kapható Budapesten a Nyugati mellett a Bajcsy 63-ban Tichyéknél. 1 KM (BAM)=126 Ft (HUF) Előtte érdemes odatelefonálni, mert nem mindig van. (331-2904) Tankoláshoz mindenképp érdemes márkát vinni (egy liter ólommentes (bezolovi)benzin/dízel 2006.02.11-én hasonló árban, kúttól függően 1.68-1.77 márka).
A sebességkorlátozást Horvátországban és főként Boszniában szigorúan be kell tartani, vagy kellő mennyiségű 10 és 20 eurósra lesz szükség. Sok a rendőr.
roygee
DSCF3115-4.jpg
2005.12.31. Síterep: Jahorina, mások beszámolói
Mindenkinek ajánlom az ország két jelentősebb síterepét Jahorinát és Bjelasnicát. Olimpiai helyszínek voltak 1984-ben. 2004-ben jártam Jahorinán és nem okozott csalódást. 2006 februárjában ismét megyek. Szerintem az Olimpiai Központ jól felszerelt, modern, ehhez képest nagyon szolíd árak vannak más európai sícentrumokhoz képest. A pályák részletesen az OC hivatalos honlapján: https://www.oc-jahorina.com .
Linkek: https://www.jahorina.org , https://www.go2jahorina.com , https://www.pansion-sport.com , https://www.ski-jahorina.ba , https://www.jahorinaonline.com

Árak: heti síbérlet 140 KM (71 Euro)(2005/06 évi szezon, 2006/07 szintén).
Apartman-faház: 60-150 euro/ éjszaka (5-10 főre)
Szálloda: 25-40 euro/fő félpanzióval/éj
Benzin: 80-90 cent/l
Hóhelyzet = visina snijega)
Javasolt útvonal: Budapest-Mohács-Eszék-Diakovár (Djakovo)-Bosanski Samac (Samac)-Doboj-Zenica-Szarajevó-Pále(Jahorina) kb. 580 km (autóval 8 óra). A Szerb Köztársaság (Republika Srpska, Bosznia egyik entitása) területén a települést jelző táblák általában cirill betűvel vannak kiírva.
Vonattal: Bp-Szarajevó 12 óra és kb. 12000 HUF retúr

Újévi üdv roygee
Ui: A pályatérkép a legfelső fotó.
DSCF1238.jpg DSCF1106-2.jpg DSCF1209-2.jpg DSCF1095-2.jpg DSCF1191-2.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »