Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Bello kiemelt beszámolói
Bello
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Még annyit tennék hozzá, olvasva a többi hozzászólást, és elkerülendő a csalódást, hogy a Sella Ronda valóban nem ugyanaz, mint egy teljes napos örömsízés a kedvenc pályádon.
Ez egy sítúra, abban viszont talán a leghíresebb a világon és emiatt egyszer szerintem mindenképpen meg kell csinálni. Valóban, nem minden pálya tökéletes útközben, lesznek zsúfolt szakaszok, botozás egy kis séta, stb. De közben olyan fantasztikus helyeken jártok egy nap alatt, ami szerintem bőven megéri a macerát.
Campitellóból könnyen elindulhattok mindkét irányba. A térképen zölddel jelölt a könnyebb, ez szinte végig kék pálya, itt a több a botozás is. Ha gyakorlottabbak vagytok a piros irány élvezetesebb, de ez sok szakaszon piros, és van egy egész rövid fekete rész is. Ebből az irányból érdemes az Arabbai részt még időben leküzdeni, talán ez a legkellemetlenebb szakasz visszafelé.
Itt egy elég jó térkép a körről:

http://www.kronplatz.com/smartedit/...documents/download/sella_...

Ami miatt még érdemes körbemenni az, hogy nem minden nap síel az ember négy terepen és így könnyen el tudjátok dönteni, hogy melyik része tetszik a legjobban, mi az ahová még érdemes visszamenni valamikor később.
Az első évben mikor ott jártam én is főleg köröztem, most már megvannak a kis titkos helyek ahová inkább visszamegyünk.

Jó csúszást mindenkinek!
Bello
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Szia, mi a mostani hétvégén voltunk kint. Szombat reggelre esett kb 20 centi hó a hegyen, a pályák nagy részén ezt még reggel leratrakolták, de hagytak frisshavas területeket is. Vasárnap reggelre szépen kifagytak a pályák és kb délig nagyon jó minőségüek voltak. A kabinos felső állomásától felfelé délután is nagyon jó volt a hó, lentebb már puhult alaposan, de még élvezhető volt. A völgybe vezető fekete pálya is működött, de ott már puha volt a hó egész nap.
Úgy látom hasonló idő lesz a héten is, szerintem húsvétkor is jót lehet majd síelni, de érdemes korán felmenni. Hó van még rengeteg, azzal biztosan nem lesz gond.
Ja és akit zavar, hogyha egyedül van a pályán az inkább ne menjen most :-)
Bello
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Sziasztok, tegnap esti sízésen voltam Hirschenkogel-en azaz a híres varázshegyen. Már régóta szemeztem ezzel a hellyel, nagyon jól nézett ki az autópályáról kivilágítva.
A világítással nem is volt gond, jól is nézett ki minden, de a pálya állapota bizony meglepetést okozott. Síeltem már jégfoltos havon, de ez inkább hófoltos jég volt. Gyakorlatilag az összes pálya teljesen jeges volt, azon kb 1-2 centi műhóval, vagy jégdarabokkal. Nem tudom, ezt hogyan sikerült elérni az üzemeltetőknek, ennyire azért szerintem nem volt rossz idő mostanában. A többség csak kínlódott a pályán, persze, volt, aki láthatóan így is évezte. Estére a tömeg nagyobb része már inkább szánkózott. Mostanában annak ajánlom a pályát, aki élvezi a jégen való sízést, vagy szánkózni akar.
Bello
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Sziasztok, a múlt hétvégén mi is megnyitottuk a szezont egy mára már hagyományos Kreischberg-i síeléssel. Sokáig haboztam, hogy menjünk-e, annyira rosszul néztek ki a hóadatok. Végül nagyon kellemes meglepetés volt, pedig már többször voltunk ott. Már a völgyben kb. 10 centis friss hó fogadott, a hegyen pedig ragyogó napsütés és nagyon jó pályák. Gyakorlatilag minden nyitva volt az új pálya és a völgybe vivő fekete pálya kivételével. Még a hagyományosan szeles Rosankrantz tetején is barátságos volt az idő. A kevés síelőből kb. a fele honfitársunk volt, de nagyon jól elfértünk a pályákon. Vasárnap délelőtt egy kicsit borús volt az ég, de utána újra szép napos időnk volt. Vasárnap egyébként nagy erőkkel hóágyúzták a fekete pályát is, de annak még biztosan kell 1-2 hét. Úgy látom ma is esett a hó fent, biztosan nem lesz gond a mostani hétvégére sem.
DSC07232.JPG
DSC07234.JPG
DSC07265.JPG
DSC07239.JPG
DSC07307.JPG
DSC07279.JPG
DSC07251.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.