Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Pip kiemelt beszámolói
Pip
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Hétfő hajnalban (04.09.) indultunk Budáról és délre már beöltözve álltunk a hegytetőn, a csodálatos napsütésben :)
Folyamatosan néztem előtte, hogy mikor jön egy hidegfront, s vele együtt a friss hó, így biztosra mentünk. Nem is volt csalódás, hiszen rengeteg hó van, ember szinte alig. Az időjárási adatok viszont a közelében sincsenek a valós értékeknek. Hétfőre -4 a hegyen az inkább + 8, keddre a -2 inkább + 14 volt. Ettől függetlenül és a szélnek köszönhetően a hó nem vizesedett zavaró szinten, kicsit tapadós volt, de simán élvezhető a csúszás. Csak a legalsó szűkebb részen volt szokás szerint bucka és kása. Viszont pozitívum, hogy a napsütéses melegnek köszönhetően erősen megkapott minket a nap, ráadásul a ratrakok időről időre friss nyomokat húztak a pályákon (ilyet sem láttam még) elkerülve a buckásodást, ezzel hozzásegítve az élménycsúszáshoz! :) Szerdán gigantikus köd fogadott, így egy próba csúszás után feladtuk a dolgot, mert a két csodálatos nap után a hegy a morcosabb arcát mutatva jelezte, ideje inkább hazamennünk!
A szállásunk a magyar (itt is hirdetett) Alpenblickben volt ismét. Tavalyhoz képest elkészült a szauna és jakuzzi (tökéletes!), továbbá szerintem erősebb lett a házi páleszük. Mindez érthetetlenül alacsony áron :))) Szóval köszönjük Albenblick, köszi Möltall, októberben érkezünk :)
Pip
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Mi október 27-30 között voltunk boardozni. Mivel előtte való nap esett még a hó, így kifogástalan állapotú pályákon csúszhattunk! Direkt figyeltem már hetek óta, mikor lenne rá a megfelelő alkalom, így friss havon a szikrázó napsütésben élveztük első alkalommal a gleccser nyújtotta élményeket! :)
Hétköznap kifejezetten kevesen voltak, majdnem a legfelső parkolóban álltunk, ezért fennakadás és várakozásmentes volt minden. a 9-es pályán akkor végezték az utolsó simításokat, de szombatra már teljes hosszában várt minket, s velünk együtt nagyon sokakat. Hiába mentünk pontosan ugyan akkor mint előző nap, szombatra már csak a legalsó parkolóig engedtek. De pánikra nem volt ok, hiszen az 5 percenként forduló síbusz még azon a pár száz méteren is felvitt minket, h ne kelljen bakancsban sétálni. Igen okos húzás. Ráadásul a gleccservasút is mozgékonyabb volt köszönhetően a dupla szerelvénynek, így nem volt több várakozás a feljutásnál sem. A kabinos is bírja a gyűrődést, de mint már lentebb is írták, a Panoramabahn képtelen kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Volt hogy 20 percbe is beletelt, mire sorra kerültünk. Ennek ellenére mi fantasztikusan éreztük magunkat, s bár a szűkületnél tényleg buckásodott és a boardozást nem kifejezetten erre találták ki, viszont sokszor tudtam a pályák mellett is csúszni. Szikrázó napsütés még vasárnap is, délután 3-ra már kicsit vizesebb megviselt hó, de rengeteg jó élménnyel gazdagodtunk. Egyetlen negatívumként említhető, hogy a kabinos boardtartójába úgy tettem be a boardot, h a kötést nem hajtottam be, ami beleakadt a kabin mozgását szabályozó sínbe és teljesen legyalulta. Ezt még sehol máshol nem tapasztaltam, nem volt tőle jókedvem, az biztos.
A szállásunk az itt ajánlott https://sielok.hu/szallas/alpenblic...k/ - fiatal magyar pár 19euro / fő szobaárral, erkéllyel, álomgyors wifivel, fullosan berendezett konyhával és a fullpakkos magyar upc tv pakkal! 100% hogy visszatérünk hozzájuk és még egyszer köszönöm itt is a barátságos és minden igényt kielégítő vendéglátást!

Végül pedig egy fotó, a körülményekről:) http://kepfeltoltes.hu/view/111102/...391951_10150385179579668_...

Kell ennél több?:)))
Pip
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Most értünk haza Hirschenkogel-ről. Egész nap szakadó hó, és tökéletes pályák. Sokszor térdig gázoltam a porhóban, fantasztikus volt.
Összesen ha voltunk huszan egész nap, akkor sokat mondok, ennek is nagytöbbsége magyar. Merem remélni, h kitart a hideg és hétvégén belefér még egy csúszás.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.