Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

landsurfer kiemelt beszámolói
landsurfer
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2015.04.10.
Húsvét vasárnap reggel fél hétkor indultunk a Pöttyös utcai metró megállótól és fél tízkor már a Zahradiste oldali parkolóban vigyorogtunk, miután alaposan felmértük a terepet. Tovább autóztunk a felvonók fölé. A nap már szépen sütött, fagypont körüli hőmérséklet lehetett. A hatalmas (kb.60 cm) hó meglehetősen süppedős volt és motoros szánokkal barázdált.
A szél a völgy felől fújt a hegyoldalra (északias), szinte vízszintesen lehetett haladni a legmagasabban fekvő szálloda és egy facsoport, illetve az aszfalt út végénél lévő információs tábla között. Nem túl tágas terep, inkább technikás. A lécek 10 cm mélyen a hóba süllyedtek és a motoros szánok által karistolt nyomokon hatalmasat döccentek, ehhez hozzájött a szélerő hullámzása, mégis élveztem ahogy egyre jobban megszoktam a terepet. Olyan volt, mintha egy vadlovat törtem volna be. El is fáradtam, úgy három órás freeride után.
Ekkora hóban még sosem hókájtoztam. Furcsa volt, hogy esés után nem tudtam feltámaszkodni, mert a kezem hónaljig belefúródott a hóba. Első tapasztalat szerzésnek jó volt, de nem jobb, mint a Bakony. Ha valamikor újra eljövök, igyekszem inkább délies szelet kifogni és alacsonyabb hőmérsékletet, ugyanis a hegygerinc túloldalán tett túra során találtam egy ennél is nagyobb terepet, ahol a délies szél jól érvényesülhet és keményebb havon a lécek is jobban siklanának. Egyszer talán még jól jöhet ez tartalék terepnek, ha otthon nem lesz hó.
donovaly7.JPG
donovaly5.JPG
donovaly2.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.